Most találtam rá a beszámolók közt a nyári jóhangulatú írásodra! Csak gratulálni tudok hozzá! Én 2005-ben jártam ott, és jó volt felídézni a helyeket, élményeket. Osztozom, sõt egyetértek a kicsit karcos véleményeddel, látásmódoddal. A motort én is valószinüleg ugyanott béreltem, (lásd az avatarban, a nyugati parton lefotózva) és görög viszonylatban is tényleg olcsó volt. (14EU/nap, 250ccm csopper) Valójában egy 125-200 as robit kértem eredetileg, de azokat elvitték ezért adták lealkudott robogó árban. Viszont a hegyekben nem elõnyös, mert nem lehet egyes kanyarokat egybõl bevenni vele. Az általad leírt helyeken túl nekem még nagyon tetszett Ag. Nikitas (remélem jól írom fejbõl) is a sziget nyugati oldalán.
Ellentétben Veled én nem szoktam ugyanoda visszamenni nyaralni, (van még elég görög sziget) de nagyon jó volt az írásodon keresztül visszaidézni az ottani élményeket.
Mégegyszer gratula!
Sziasztok!
Mi két gyermekkel megyünk Lefkadára , és a fiúnk odáig van a rákokért. Ha valaki fényképezett le ott ilyen kis jószágot,feltöltené ide (vagy a fotóalbumba) ?! Nagyon szépen köszönöm!
Akkor egy ötlet: ha teheted vidd el a srácokat az Aréna IMEX moziba a "A nagy mélység titkai" c fillmre; ott láthatnak rákokat - "testközelbõl"- és még sok érdekességet.
Mocival Nidri fõutcáján és a kikötõi sétányon, aztán fel a hegyekbe-majd a másodikon egy kis ligiai tavernázás, hajóút a Meganissin található Papanikolis barlanghoz az Odysseia-val, és pár fotó.
Üdv mindenkinek, még soha nem ettem kagylót, de most szeretném megkóstolni, mi az ottani neve, és hogyan is készítik el ezt Lefkadán. Nyersen tuti nem szürcsölöm ki a kagylóhéjból.
A neve MIDHIA és szaganaki módra szokták elkészíteni.
Recept: kevés olajon hirtelen megpároljál majd ouzóval flambírozzák (kicsit talán szokatlan egy ételt az elején flambirozni, de õk így csinálják).
Utána tesznek ré hagymát, kevés kissé csípõs paprikát, hámozott negyedelt paradicsomot, egy kis paradicsom pûrét, só, bors, bazsi, foki.
Pár perc után reszelt sárga és fehér sajttal sûrítik.
Az étlapon általában az elõételek között szerepel és ami a legfontosabb; Görögországban nem számit bunkóságnak, ha kenyérrel tunkolsz
Isteni, nekünk kedvencünk.
Nikianában az Ola Kalában ráadásul éedesvizi albán kagylóból is készítik.
A szaganaki különben egy elkészítési forma; csinálnak így rákos és húsgolyót is, de én már elkövettem ilyet csirke mellbõl is.
Az én nyaram is elég képlékeny még.Az biztos, hogy Lefkada lesz!Valamikor Június végén, júli elején szeretnénk menni, de a vizsgaidõszaktól függ.Remélem mire kiderül lesz még hely.