És ha már eljutottál a Dessimi bay-re, érdemes becsavarogni a Geni-re is, ott aztán találsz elhagyott öblöket. Ez a két hely egyébként a leglátványosabb vizivilággal bír, ha szeretsz sznorizni, erre érdemes, polipokkal is összefuthatsz:-))A Dessimin egyébként kemping is üzemel, és a kutya sem szól rád, ha az igen kultúrált vizesblokkot használni akarod, akár zuhanyzás, akár más céllal. Jó kis taverna is üzemel itt, és a legcsilli-villibb kagylók és csigaházak is itt láthatók a víz alatt, igaz ahhoz el kell egy kicsit távolodni a parttól, és leginkább a baloldali sziklás partok mentén érdemes keresgélni, arra egy kis barlang is lesz, benne egy kis szentéllyel, néha égõ mécsesekkel:-) A motorcsónak forgalom elég nagy, tessék vigyázni, és láttatni magad, vagy maradj az öböl peremén!
Egyébként tényleg van még pár méltatlanul mellõzött partszakasz, de azért szóltunk már itt róluk, legfeljebb a nyugati oldalról többször áradoztunk. Említettük pl. Aghiofilit is, de onnan K-re is van 1-2 csodaöböl, azok például sokunk felfedezésére várnak
Már a honlapon is fentvan minden:ár,apartmanok stb.
Mi az amihez a katalógus kell??Nekem kb 3 hete van már,de mi már január elején befizettük az utat,katalógus nélkül
Zsani!
Az imént emlegetett Dessimin és Aghiofilin mint írtam, vannak kagylók és csigaházak, de nem a partközelben, és többnyire foglaltak Õket ne bántsd! Azért lesz üres is, de azért meg kell dolgozni. D-DK-i részen érdemes a víz alá menni, mert élõvilág akad bõven, nemcsak halak-rákok, hanem egyebek is, a K-i rész hanyagolható ilyen szempontból, 6-7 éve még Nikianánál is érdemes volt sznorizni, tavalyra már eléggé lerabolt állapotban volt. De Lefkadára nem ezért járunk, ott a nagy truvájok a víz felett vannak. Hidd el, nem fogsz csalódni. Persze azért itt-ott menj a víz alá, Meganissin pl. nagyon klassz látványban lehet részed.
Már hetek óta megvan az Apollon prosija, ha elõbb kéred, hoztam volna, és elküldöm én, de az elõbb értem vissza az utazás kiállításról, semmibe sem került volna még egyet a batyumba rakni. De ha még aktuális, és nem küldik, holnap hozok egyet, mert a közelben lakom, és hétfõn feladom a címedre. De ez nagyon Off, priviben írj, ha kell!
Másoktól meg bocsi!
Az autóval utazókhoz lenne egy kérdésem. Tegnap nézegettük a térképet, és felmerült a következõ útvonal: Makedóniában Velesnél nem Evzoni-Thesszaloniki irányban mennénk tovább, hanem Bitola felé, majd Nikinél lépnénk át a határt, utána az E65-ön mennénk tovább le délnek, és úgy térnénk rá az autópályára. Ez az útvonal ránézésre rövidebbnek tûnik, kérdés, hogy milyen az út minõsége, mennyire könnyen lehetne haladni,stb. Esetleg ment-e már valaki ezen az útvonalon?