Samos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 106
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cselotei
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53763 Üzenet linkje2008-03-04 21:01:48 

Sziasztok!
Samosra szeretnénk utazni, ami Magyarországról csak az Aelous utazási irodával lehetséges. Viszont nem igazán ismerjük, nem tudjuk mennyire megbízhatóak. Fõleg, hogy Pozsonyból indulna a gép. Kicsit tartunk ettõl, és nem tudunk dönteni. Ha esetleg valaki tudna nekünk több infót adni, hálásak lennénk. Elõre is köszi.

# 107
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53785 Üzenet linkje2008-03-05 06:53:46  Válasz a #53763. hsz-ra Előzmény #53763

szia,
mi eddig már 2x utaztunk velük, most fogunk harmadszorra. Szerintünk teljesen kultúrált, megbízató iroda. Eddig csak pozitív az élmény. Pozsonyba állítólag 2 óra az út kisbuszokkal. Mi is most megyünk elõször pozsonyi indulással..
üdv

# 108
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53790 Üzenet linkje2008-03-05 09:13:30 

Szia Cselõtei!

Én nem ismerem az Aeolust. Rengeteg pozitív és negatív vélemény is felmerült már velük kapcsolatban. Itt a fórumon van egy "utazási irodák" c. topik, abban olvasgass vissza, sokszor kerül szóba. Vagy kérdezzétek mindketten az említett topikban kvalcsit, õk már évek óta az Aeolusszal utaznak, azt hiszem, voltak már pozsonyi indulással is.....

https://www.hellasz.hu/forum/v.....sc&start=0

# 109
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53793 Üzenet linkje2008-03-05 09:36:59  Re:

gabako írta:
...a Marco Polonak ugyan van németül könyve, de valamiért magyarra nem akaródzik lefordítaniuk...

Talán érdemes ITT is szétnézni; sok jó térképük és érdekes könyvük van, de lehet, hogy Samosról keveset ír... icon_confused.gif

# 110
Cselotei
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53797 Üzenet linkje2008-03-05 10:59:20 

Sziasztok!

Köszönöm a gyors választ:-)! Azt nem tudjátok véletlenül, hogy magyar telepített idegenvezetõ van, vagy az is szlovák? Egyébként a képek alapján nagyon tetszik a sziget...! Jó lenne meglátogatni:))!

Kati

# 111
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53860 Üzenet linkje2008-03-05 22:12:51 

Szia Kati!

Nézted itt a hellazson a 2006-os samosi albumjaimat, elég sok képet tettem fel...?
Tényleg csak ajánlani tudom a szigetet, semmi negatívumot nem tapasztaltunk ott.
Gondolom, hogy van magyar nyelvû idvez. is - legalabbis így lenne normális.

# 112
Cselotei
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53918 Üzenet linkje2008-03-06 14:37:20  Válasz a #53860. hsz-ra Előzmény #53860

Szia Andi!

Köszönöm a "megerõsítést". Tudom, hogy nem illik ide a Samos-i oldalra a kérdésem, de kíváncsi lennék, hogy szerinted Karpathosra, vagy inkább Samosra érdemes inkább elmenni. Mert most Karpathosról is láttam képeket, és nem tudom, hogy melyikbe szeressek bele jobban icon_lol.gif !
Inkább a sziklás részeket kedveljük a búvárkodás miatt, és az sem hátrány, ha van egy kis történelme is a szigetnek. Szerinted?

# 113
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53955 Üzenet linkje2008-03-06 21:01:55 

Szia Kati!

Itt, ha kb. 1-2 oldalt visszaolvasol és ugyanúgy a Karpathos topikban is, akkor látsz pár összehasonlító véleményt tõlem. Gabako is a két sziget között vacillált nem régiben, végül nála Samos nyert.

Samos átlagos görög sziget, nekem nagyon hasonlított Korfuhoz. Karpathos pedig nagyon elvont, nagyon egyedi, és gyönyörû szép.

Samoson sajnos kevés a strand, mert túlnyomó részben egyenesen zuhannak a sziklafalak a tengerbe. Összesen csak két darab homokos strand van, a többi pedig kavicsos, nagy köves, de kristálytiszta vízû, snorklizás szempontjából viszont közel sem olyan érdekes, mint Karpathosnál. Utóbbinál igen nagy élõvilágot láttunk, és rengeteg különleges szépségû stranddal dicsekedhet a sziget.

Ne csak a képeket nézegesd, olvasd el mindkét szigetrõl szóló beszámolómat is, azok jobban segítenek. Én dönteni senki helyett sem tudok, magam nevében sem tudnék, mert mindkét sziget visszahúz!!!!!! icon_smile.gif

Üdv:
Andi

# 114
Cselotei
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54023 Üzenet linkje2008-03-07 16:16:53  Válasz a #53955. hsz-ra Előzmény #53955

Köszönöm Andi icon_biggrin.gif ! Majd elolvasom mindkét beszámolódat, aztán, majd meglátjuk. Igazad van, már ami azt illeti, hogy visszahúznak ezek a szigetek. És hogy nehéz dönteni, mert ugye minden szigetnek más a feelingje, mindegyik más miatt lopja be magát az ember szívébe. Nálam most Lefkada az elsõ...és nem csak azért mert ott kérték meg a kezem icon_lol.gif ! Zakynthos viszont nem tetszett, mert túlságosan angol hangulata van! Úgyhogy én személy szerint inkább azokra a szigetekre vágyom, amelyeknek még megvan valamennyire a görög hangulata. Csak olyan rossz, hogy annyi szigetecske van, amit fel lehetne fedezni...és nem tudsz, vagy csak nehezen tudsz eljutni oda. Legalábbis Magyarországról csak a pár felkapottabb helyre....! Azért remélem ez idõvel változni fog!
# 115
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54030 Üzenet linkje2008-03-07 19:04:54 

Mi meg Samoson "házasodtunk" össze. Azért írom idézõ jelben, mert mia házasságot hülyeségnem tartjuk, de ott vettük meg a régen áhított görögmintás jeggyûrûket és azóta mi egymás között házastársnak tekintjük egymást, a hivatalos része meg nem érdekel a dolognak icon_smile.gif

Minden sziget más, és ahogy te is írod, mindben van valami, ami megfog, és ami visszahúz. Én is szinte minden szigetre visszamennék, ahol eddig jártam, de akkor nem jutok el újabbakra icon_smile.gif

# 116
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60221 Üzenet linkje2008-05-13 12:52:34 

sziasztok,
rendeltem a toubistól egy samos könyvet, hogy jó elõre fel tudjak készülni a nyárra... (www.toubis.gr) erre õk német könyvet küldtek angol helyett. Mivel nem hajlandóak hetek óta reagálni, a német tudásom meg sajnos azóta sem fejlõdött túl sokat, ezért szívesen megválnék tõle az eredeti ár helyett mondjuk 10 eur-ért (2500 Ft). Aki tud németül, annak megéri, mert a toubis a - szerintem - legigényesebb útikönyv gyártó cég, a könyvei mind elsõ osztályúak. Ha valakit érdekel esetleg, akkor írjon privátba egyet...elõre is köszönöm.
ja...Bp-en a személyes találka elõnyt évez, de bárhova kiküldöm szívesen
GaBako

# 117
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60229 Üzenet linkje2008-05-13 13:25:58 

Szia Gabako! Éppen tegnap goöndoltam rád, hogy lassacskán már utaztok. Mikor is pontosan? Nagyon kíváncsian várom a véleményed a szigetrõl, remélem, ha visszatértek, akkor sem feledkezel meg a fórumról és írsz pár sort. A könyvet nem lesz könnyû eladnod, mert kevés ember érdeklõdik Samos iránt, ha otthon élnék, én megvenném, de nekem már van kettõ másik németül. Írd be a görög könyvek, filmek stb...topikba is, talán ott jobban felfigyelnek rá.
# 118
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60233 Üzenet linkje2008-05-13 13:42:23  Válasz a #60229. hsz-ra Előzmény #60229

hellóka,
no az azért még odébb van...aug 11-én indulunk és sajna csak 11 napra, mert itthon valamiért ez nagy divat lett. szívom is a fogam, de inkább ez, mint a semmi. Köszi, már beszéltem valcsival is (õt régebb óta ismerem, ezért elõször kikértem az engedélyét, mint moderátort) és már felpakoltam oda is...
de csak neked kiküldöm ingyért is...icon_wink.gif)
Nem vagyok az a nagy íródeák, mindig elhûlve olvasom a beszámolókat, hogy hogy emlékeztek ilyen pontosan mindenre...jegyzeteltek?
Fényképet esetleg majd nyomok fel, bár én nem vagyok fotós, a párom szokott szép képeket csinálni...(valcsinak legalábbis tetszettek..icon_smile.gif)
De már a te "könyvedet" kinyomtattam, lefûztem, elolvastam...szóval készülünk ezerrel..lélekben. Ja, és szorgosan hallgatom kedvenc görög "muzsikusomat": Michalis Xatzigiannis-t

# 119
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60237 Üzenet linkje2008-05-13 14:03:17 

Szia Gabako!
Az elsõ pár görög nyaralásom annyira mél nyomot hagyott bennem, hogy éveken át fel tudtam idézni minden mozzanatát. Akkor eszembe semjutott jegyzetelni. De most muszáj, mert szitává lett az agyam. De általában csak a számbeli adatokat nézem ki a jegyzetbõl, a többit úgy írom, hogy nézem sorjában a fényképeket és azokkal együtt pereg bennem a "film".
Bocs, az off-ért, ez már nem ide vág.
Szóval, ha nem is írsz regényt, azért csak elmeséled majd pár szóban, hogy mi, hogy tetszett icon_smile.gif

# 120
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60255 Üzenet linkje2008-05-13 15:07:15  Válasz a #60237. hsz-ra Előzmény #60237

már hogyne írnám le...de elõzetesen elmondom, ami tetszeni fog: MINDEN, és ami nem: túl rövid lesz...icon_smile.gif amiket írtál az alatt már elképzeltem magam ott, miközben fiam ugrál a potokaki bícsen a medencébe én kaján vigyorral az arcomon ülök és iszom a frappémat...oszt autóba vágjuk magunkat és megyünk a könyveddel a kezünkbe és felfedezzük a szigetet...icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu