Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 406
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54047 Üzenet linkje2008-03-07 22:17:22 

Ide még vissza kell(lene)menni,ha még lesz lehetõségünk.

Andi! ha teheted ne hagyd majd ki ezt a helyet az életedbõl,meglátod nem fogsz csalatkozni.

Persze ez csak az én szubjektív véleményem.Mindenki a maga ura,csak félõ,hogy a lehetõségekkel lesz majd probléma.

# 407
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54071 Üzenet linkje2008-03-08 13:13:09 

"Csak félõ,hogy a lehetõségekkel lesz majd probléma."

Ez alatt elsõsorban a klímaváltozásra,a rengeteg helybeli és környékbeli földmozgásokra ,rengésekre gondolok ami mostanában elég gyakori a
Jón-tengeri szigeteken és utobbi idõben a Peloponneszoszon is.Nagyobb baj nem is a kéreg-mozgások, hanem a tenger alatti omlások és elmozdulások amik geológiai szempontból szinte követhetetlenek.Ez nem vészmadárság hanem tények, amit szaklapból és geológusok véleményébõl erednek.Én nagyon remélem,hogy nem csak Kefával,de a többi gyönyörû "zöld" szigettel sem fog történni semmi baj,még olyan sem ami '53-ban esett meg,mert már az is borzasztó volt, legalább is ami Kefalóniát illeti.

# 408
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54074 Üzenet linkje2008-03-08 14:01:00 

Ami még egy kicsit elszomorító, nézve az utazólistát, egy utazást sem találtam ami Kefalóniába szólna. Tavaly sokkal nagyobb volt az érdeklõdés és az effektiv utazás a szigetre. icon_confused.gif Vagy tavaly elõtt nem tudom pontosan.
# 409
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54075 Üzenet linkje2008-03-08 14:38:10 

Én nagyon remélem,hogy nem csak Kefával,de a többi gyönyörû "zöld" szigettel sem fog történni semmi baj,még olyan sem ami '53-ban esett meg,mert már az is borzasztó volt, legalább is ami Kefalóniát illeti.[/quote]

Lefkáda szó szerint földig pusztúlt 53'-ban és valóban; az utóbbi években szinte rendszeresekkéváltak a lökések.
Ami viszont a kefalóniai nyugalmat illati vitatkoznék Veled; mi évek öta Lefkádára járunk és többszõr elõfordúlt, hogy az onnan Kefalóniába indulók (angolok, olaszok, magyarok vegyesen) szó szerint visszamenekültek 2-3 nap után. Elmondásuk szerint rengeteteg balhés angol és német csoport van ott, mivel van repülõtere olcsón fiszik másodosztályú irodák fapadosokkal, dömping áron a "szórakozni vágyókat".
De az is sokat elmond egy üdülõ helyrõl, ha elborítják az "englis braekfast" táblák
Ez alatt már csak az orosz nyelvü étlap van icon_wink.gif

# 410
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54077 Üzenet linkje2008-03-08 16:03:47 

Hát elõször is: szia Kakadu!

Ha mán irunk egymásnak én elõször is megszólítom az illetõt, mert hozzá írom a szövegemet,nem tudom miért,szerintem így tanították még akkor az iskolában amikor én jártam, valamikor a Petõfi idejében. icon_smile.gif Amit leirtál Kefalóniáról ill.az oda érkezõ német és angól turistákról én ilyet nem tapasztaltam egyszersem.No, az angolokat nem védem,pimasz egy népség pláne ha felvannak tõltve fagyállóval, de itt nem is találkoztam velük.Viszont Korfun Cavosban még egy kis bunyóra is sor került velük.Igaz gyorsan elkellett húznom a csíkot a Corsával utána,mert nagy volt a többség és sehol rendörség és nem beszélve a nejem is velem volt.
Szóval mint írtam nincs is min vitatkoznom mert amit én tapasztaltam abban nem volt se német,se angol inkább a szomszéd apartmanban nagypofájú szlovákok, akik józanúl is mintha a szomszéd faluba beszéltek
volna át. icon_biggrin.gif Igaz sokat otthon nem tartózkodtunk, mert jártuk a szigetet állandóan,de máshol sem akadtunk "ellenségbe" csak a szép Kefalóniába.
Apropó:nálunk még "breakfast" táblák sem voltak kitéve. icon_wink.gif

Üdv: Atosz

# 411
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54100 Üzenet linkje2008-03-09 09:34:58  Válasz a #54077. hsz-ra Előzmény #54077

Kedves Atosz!
Erre nem éppen barátságos válaszra most mi szükség volt?
Azért mert Te "speci" vagy?
Itt mindenki a tapasztalatát, a véleményét írja le; én is.
A tapasztalataink is lehetnek különbözõek és ettõl még mindkettõ igaz is lehet.
Különben levelezéseimben én is megszólítom a címzettet és el is búcsuzom tõle, de ez a formula a különbözõ fórumokon nem elvárás; ez "beszélgetés", ott pedig nem kezded minden mondatodat megszólítással.
Üdvözlettel:
Kakadu

# 412
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54143 Üzenet linkje2008-03-10 08:58:01  Válasz a #54100. hsz-ra Előzmény #54100

Hello Kakadu!

Spéci válaszomat mindjárt avval kezdeném,hogy te ha minden évben Lefkaszra jársz, mikor voltál Kefalóniában és ha voltál hány napig?Merre láttad ezeket a szegény menekûlteket akik evvel az információval lihegtek vissza Lefkadára? :?Melyik faluban vagy városban voltak ezek,mert mint már írtam mint "spéci"tag én 10 napig jártam körbe egész Kefát,ezer km-nél többet csináltam-e szigeten,beszéltem görögökkel, magyarokkal,de semmi ilyen inváziót senki nem emlegetett.Még Argostoliban a fõvárosban sem.Nem kell ilyen szöveget elhinteni errõl a gyönyörû,nyugis szigetrõl,nem kellene senkit ilyesmivel ijesztegetni. Nem való és nem valós ez Kakadu.Nekem mint Kefalónia védelmezõjének ez a spéci subjektív véleménye.De ha netán valaki járt ezen a szigeten megkérem,hogy irja meg már õ is,hogy volt-e ilyen szituban,mint amit Kollegánk leírt.Elõre is köszönöm! icon_smile.gif

Üdv: Atosz icon_wink.gif

# 413
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54148 Üzenet linkje2008-03-10 10:21:09 

Kedves Kakadu és Athosz!

Felesleges vitatkoznotok szerintem. Valószínûleg más idõpontban, más helyen voltatok Kefalónián belül és ez nagyban befolyásolja a tapasztalatokat. Én is jártam Kefalónián még 2006-ban, igaz, csak egy napra mentünk át Zakynthosról. Nekem az általam bejárt Jón-szigetek (Korfu, Zante, Kefalónia, Paxi) közül Kefalónia volt a legszebb és Paxi után a legnyugisabb. Sokkal kevesebb angollal találkoztam mint Korfun vagy Zantén és nem láttam folyton angolul kiírva a kajákat. Erre a szigetre szívesen visszamennék, de Korfu és Zante éppen az angolok miatt nem vonz ismét.

# 414
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54151 Üzenet linkje2008-03-10 11:41:04  Válasz a #54148. hsz-ra Előzmény #54148

Szia Kvalcsi!

Lényegében én nem vitakozom,talán inkább fölháborodom,mert ugye van etikett is a világon,sõt ha vita adódik még abban is egy fair modornak aminek spontán kellene,hogy jöjjön.Nem ütök,vágok és nem arra összpontosítok,hogy taroljak és elsüssem valamirõl a nem egészen biztosan hiteles negatív véleményemet.Nem hordom le Zantét,mert milyen volt esetleg Laganas...Szép! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Korfu is gyönyörû,de megleszek Cavos nélkül... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif .Kössz, hogy írtál!

Üdv: Atosz

# 415
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54154 Üzenet linkje2008-03-10 12:21:48 

Szia Atosz,

Elkezdtem átolvasni a fórumot elölrõl, és a 196-os hozzászólásban, amikor a kefalóniai utatok lefoglalásáról írsz, említesz bizonyos kitéteket, amiket a foglaláskor lefixáltál az Imperátor-ral, és még a szerzõdésbe is belevettétek.
Ez engem nagyon érdekelne, miket lehetett "pluszban" beleírni? Egyébként máskor milyen kellemetlenség ért a megérkezésnél?
Mi jelenleg Kefalónia és Thassos közt hezitálunk.
Köszi,
Mandzsi

# 416
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54170 Üzenet linkje2008-03-10 18:07:04  Válasz a #54154. hsz-ra Előzmény #54154

Szia Mandzsi!

Ami lényeg a lényeg,hogy az útunk leelõlegezésénél az Imperátor Travelnél kértük,hogy emeleti és és lehetõleg tengerre nézõ szobát adjanak és ezt az elõfoglalási szerzõdésre vezessék rá.Hangsúlyozom kértük!mert érdemes velük szépen beszélni.Abban az esetben ha ezt már most nem teszik meg elállunk utazási szándékunktól.Ezt megtették minden zokszó nélkül Kefalóniánál és zantei utazásunk alkalmával is.Mi mind a két alkalomnál 2 hetes utakat kértünk,lehet hogy ez is dominált náluk,bár erre megesküdni nem lehet,de lehet. Meg én szerintem az is számított,hogy ezek az utak mindig first minute foglalások voltak. Zanténél már elõre még a szoba számát is felvezették,tehát még véletlenül sem éreztük a kamuzást evégett. icon_wink.gif
Csak kérdezz nyugodtan,ha tudok válaszolok. icon_smile.gif

Kellemetleségünk legutoljára az Apollónnal volt Krétán de mint írtam ezt lerendeztük egy kis határozotsággal és egy pár euróval,de megérte.

Üdv:Atosz

# 417
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54205 Üzenet linkje2008-03-11 08:10:51 

Szia Atosz,
Köszi a választ! Ez azért szerintem pozitív, hogy lehetett ilyet kérni náluk, és be is tartották az ígéretet. Sajnos szerintem nem minden utazási iroda teljesíti az ilyen kéréseket.
Mi is erõsen gondolkodunk a first minute foglaláson, de a cél még mindig nem dõlt el. Ami Kefalóniától kicsit visszatart, az a relatíve nagyobb távolságok a szigeten, ugyanis robogózni szeretnénk. Úgy emlékszem errõl is volt már szó a fórumban, talán Kristi kérdezett rá, de azért felvetném újra ha nem gond: robogóval (nem nagy motorral) mennyire lehetne bejárni a szigetet?

# 418
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54208 Üzenet linkje2008-03-11 08:29:17  Válasz a #54205. hsz-ra Előzmény #54205

Szia Mandzsi!

Az helyzet ,hogy mi minden alkalommal így Kefalóniában is kocsit béreltünk.Szabadság és az olcsóság érzetet a motor adja,a biztonságot a biztonságosabbat a gk-i.Meg ugye ez a kényelmesebb is,és nem égsz fel ha egész nap úton vagy és nem fáradsz el annyira. icon_wink.gif

Üdv:Atosz

# 419
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54286 Üzenet linkje2008-03-11 21:15:00  Válasz a #54208. hsz-ra Előzmény #54208

Ja elfelejtettem.Motorral bejárni Kefát,hát elég nagy kihívás,szóval nehéz dió icon_confused.gif Bár mondják azt,hogy nincs lehetetlen,csak tehetetlen.Ez nem egészen így van. icon_wink.gif
# 420
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54293 Üzenet linkje2008-03-11 21:34:32 

Köszi Atosz, én is így gondoltam, hogy hát azért motorral nem lenne egyszerû mutatvány. Az autóbérléstõl kicsit tartunk, legalábbis most így gondoljuk... icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu