Köszi Kristi!
Google Earth az otthoni gépen van, de hogy nagyjából be tudjam tájolni, megírnád lszi hogy melyik település közelében van ez a bánya? Köszi!
Thassos szigetre fizettem be tegnap junius elsõ hetére a Hotel Makryammos-ba.Érdekelne, hogy milyen így kora nyáron az idõ eddig mindig szeptemberben utaztunk.Valaki ismeri a hotelt?
Csak ma reggel vettem már észre a hozzászólásod, köszi szépen!
Ahogy nézegettem tegnap este a Google Earth-ön az egyes képeket, egyre jobban tetszik Thassos. Jelenleg még picit hezitálunk Kefalónia és Thassos között, de talán inkább Thassos vonz jobban. Egyedül a hosszú buszos út az ami aggaszt...
Ha még nem jártál Thassoson, hidd el nem fogod megbánni...A sziget gyönyörû
A busztól meg ne félj, ki lehet bírni.Mi tavaly délben indultunk B.pestrõl és másnap reggel 8-körül már ott is voltunk.
Fõleg ha egy jó társaságot fogsz ki a buszon,akkor "repül az idõ"...Egy jó tanács: érdemes autót bérelni, és azzal körbejárni a szigetet.
Szia Debi81,
Köszi szépen, most már egyre biztosabbak vagyunk a döntésben, és jövõ héten szeretnénk is lefoglalni az utat...
A buszos utazás vhogy csak eltelik, végülis pár éve Makrigialos-ra is busszal mentünk, és túléltük...
A szigetet mindenképpen körbejárjuk, de robogóval tervezzük. Tavaly Korfun voltunk, és ott is rengeteget robogóztunk, igyekeztünk minden részt bejárni. Szóval itt se fogunk egy helyben ülni, az nem ránk jellemzõ...
Végûl is Kefalónia v.Thassos mellett döntöttetek?Úgy érzem megy a hezitálás nálatok...
Sajnos én nem tudom összevetni a két szigetet semmilyen szempontból,mert Thassoson nem jártunk.Kefalóniában voltam,bejártam és a mi általunk bejárt szigetek között ez eddig a legszebb.A Jón-tengeri szigetek közûl ezt már csak a most sorrakerülõ Lefkada döntheti meg.
Szerintem úgy kellene már elõre fogalmaznom,hogy minden Jón-sziget gyönyörû és nem kéne semmi rangsort felállítanom, mert az már csak feszültségre adhat okot és azt kell mondanom, ha tehetitek egyiket sem hagyjátok ki, ha egy mód van rá!!
Szia Atosz,
Most már 99% hogy Thassos lesz. A döntést sok minden befolyásolta, így pl az hogy Thassos robogóval azért jobban bejárható mint Kefalónia (tudom hogy nem kellene tartani az autóbérléstõl, de mi mégis tartunk egy kicsit, illetve szeretjük a robogózást, valamint ez olcsóbb is mint az autóbérlés), valamint most meg kell húznunk a nadrágszíjat sajnos, és azért a buszos út 2 hétre annyi, mint egy repülõs 1 hetes.
De ezeket a kvázi tényeket leszámítva is, nem tudom megmagyarázni miért, de valahogy Thassos jobban vonz, és már tök régóta motoszkál a fejemben...
Elvileg jövõ hét hétfõn megyünk lefoglalni az utat, majd utána írok hogy mit sikerült intézni.
Mindenesetre szerintem Kefalónia se fog kimaradni, a jövõben vmikor sor kerül majd rá!
Azt akartam már régebben kérdezni,hogy ide most melyik irodával utaztok? Az Imperátor az nem utaztat ide azt tudom.
Az csak a Jón-tengeri szigetekre és Szantorinire,pontosabban még Lefkaszra sem.