Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54606 Üzenet linkje2008-03-16 12:34:27 

Szia h.apci!
Akkor jó lesz ez a túra. Mást már nem tudok mondani. Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a vidék.

# 212
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54608 Üzenet linkje2008-03-16 13:09:34 

vojandi írta:
Szia h.apci!...Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a vidék.

Arra én is... icon_lol.gif

# 213
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54609 Üzenet linkje2008-03-16 13:23:42 

vojandi írta:
Szia h.apci!
Akkor jó lesz ez a túra. Mást már nem tudok mondani. Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a vidék.

Félretéve a tréfát... icon_razz.gif Nagyon sok (kicsit talán túl sok icon_rolleyes.gif ) felé megyünk az idén, de csak egy-egy pillantás erejéig, éppen azért, hogy benyomásokat szerezzünk, aztán majd... (Veria-Edessa-Kastoria-Parga, meg ami még útba esik, aztán Lefkas-on körbeszaladva le délre, ahogy már írtam, s a végén Tolo a kirándulásokkal.) Ezúttal lehet, hogy belefáradok egy kicsit; akkor jönnek az alternatívák; majd kiderül. icon_confused.gif Minden esetre májusban már kezdem az edzést egy másik körutazással... icon_wink.gif Csak egészség legyen! icon_confused.gif icon_redface.gif icon_cry.gif icon_rolleyes.gif

# 214
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54610 Üzenet linkje2008-03-16 14:32:33 

Úgy tíz évvel ezelõtt terveztem hasonló utat a fejemben, ami sosem vált valóra.
Akkoriban a Jón-szigetek közül a magyarok (többsége) még csak Korfut ismerte, én meg folyton azt tervezgettem, hogy végigmegyünk északról délre a szigeteken, aztán meg a Peloponnészoszon és a másik oldalon Volos, majd Chalkidiki felfelé...Úgy egy nyár kellett volna hozzá icon_smile.gif..a többi már itt "off" lenne.

# 215
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54612 Üzenet linkje2008-03-16 14:56:57  Válasz a #54609. hsz-ra Előzmény #54609

Szia H.apci!
Jó nagy fába vágod a fejszédet. Csodálatos út vár rátok. Várom már, hogy egyszer végre már nyugdijba menjek /bár erre egyre kevesebbnek látszik az esély/ és akkor én is el tudok ilyen hosszú idõre szabadulni. Pargára és környékére talán kevés lesz a betervezett idõ Javaslom , hogy Ioninára is próbálj egy kis idõt szentelni. Tavaly voltunk ott. Elképesztõen érdekes és szép úticél. Fantasztikus a kis sziget a tavon.
Bocs az off-ért.
Üdv: Josza

# 216
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54613 Üzenet linkje2008-03-16 14:59:57  Re:

Bocs: Ioannina helyesen.
# 217
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54616 Üzenet linkje2008-03-16 15:10:35  Re:

josza2 írta:
...Várom már, hogy egyszer végre már nyugdijba menjek /bár erre egyre kevesebbnek látszik az esély/ és akkor én is el tudok ilyen hosszú idõre szabadulni. Pargára és környékére talán kevés lesz a betervezett idõ Javaslom , hogy Ioninára is próbálj egy kis idõt szentelni. Tavaly voltunk ott. Elképesztõen érdekes és szép úticél. Fantasztikus a kis sziget a tavon...

Csak röviden az off miatt... A nyugdíj nálam szervezés kérdése volt; átrendeztem az életem és elõbb abbahagytam a melót; ki tudja, meddig élünk... icon_wink.gif icon_rolleyes.gif : Pargából nekem elég lesz; strandolni nekem Tolo jobb... icon_biggrin.gif Ioánnina meglesz, de most csak sziget nélkül... icon_cry.gif icon_redface.gif A fõ cél most Peloponnészosz, annak is a déli része, csak hát útba esik jövet-menet néhány "apróság"... icon_wink.gif icon_razz.gif

# 218
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54618 Üzenet linkje2008-03-16 15:39:45  Re:

...[/quote]csak hát útba esik jövet-menet néhány "apróság"... icon_wink.gif icon_razz.gif[/quote]
Apróság...????!!!!! icon_lol.gif icon_wink.gif

# 219
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54757 Üzenet linkje2008-03-17 22:54:45 

" 5 órára volt szüksége a szerpentinek miatt!? icon_eek.gif icon_confused.gif Ezt enyhe túlzásnak érzem..."

Ez nem enyhe, inkább erõs túlzás. Ahogy már Jox is írta, 2 óra kényelmesen elegendõ, de ha nézelõdni is akarsz, (márpedig van mit nézni, nagyon szép hely) kicsit számolj rá. Annyira azért nem szerpentines, hogy ne lehessen normális tempóban haladni. GPS szerint a teteje 1308méterre megy fel. Gondot egyedül a forgalom okozhat, elõzgetni nem sok lehetõség van, de a teherautósok, ha lehetõség van rá, elengednek.

# 220
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54758 Üzenet linkje2008-03-17 23:09:33 

Köszönöm Triznyak! Nekem is fennakadt a szemem, ezért is írtam be ide rögtön, az útminõségre gyanakodtam... Feszes a programunk, ezért szerettem volna pontosítani az idõt. Persze, rászánom, ami kell... Amúgy a szerpentinek nem izgatnak; edzett vagyok, jártam már egy-két macerás útvonalon, s már 2.700 m-en is kis-Ladával (nem is kapott levegõt icon_lol.gif )... icon_wink.gif Azóta végignéztem az albumod is; nagyon tetszett! icon_razz.gif (A GPS-t még nem dobtad el? icon_lol.gif )
# 221
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54800 Üzenet linkje2008-03-18 14:46:00 

Ha még mindg az út a téma, akkor még azt is leírnám megnyugtatásként, hogy amikor mi mentünk ezen az úton, elõzõ nap iszonyatos égszakadás volt és másnap, amikor mentünk Kalamatából Mistrába, akkor az út elsõ szakaszán folyamatosan legödrültek kisebb kövekbõl álló kõlavinák a meredek hegyoldalról az autóútra. Néhol nagyobb kõ is elállta az utat...mégsem tartott két óránál tovább icon_smile.gif
# 222
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54802 Üzenet linkje2008-03-18 14:52:10 

Szia Andi!

Hát ezzel a kõlavinával nagyon megnyugtattál... icon_eek.gif icon_lol.gif

# 223
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54813 Üzenet linkje2008-03-18 17:31:00 

Igen, mikor leírtam, utána rájöttem én is, hogy kissé irónikusra sikerült. De valóban így volt. A párom félt is, hogy a kocsira esik valami kõ, ezért eléggé igyekeztünk errõla részrõl gyorsabban továbbjutni... icon_smile.gif
# 224
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54840 Üzenet linkje2008-03-18 23:50:47 

h.apci írta:

........ (A GPS-t még nem dobtad el? icon_lol.gif )

???? Nincs annak semmi baja, nagyon jó dolog, csak legyen mellette papír térkép is az embernél! icon_biggrin.gif Mondjuk az is igaz, a Peloponneszoszon nem sok hasznát venni. icon_sad.gif
A köveket kifelejtettem, égszakadás nékül is potyognak az útra, kerülgetni kell õket. De azért kézilabda méretûeknél ritkán van nagyobb. icon_razz.gif icon_biggrin.gif

# 225
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54856 Üzenet linkje2008-03-19 10:54:56 

A térkjéprõl jut eszembe... Eddig a freytag/berndt 1:250.000-es Peloponnes térképét használtam; jó, de valahogy mégsem voltam vele teljesen megelégedve. Most találtam a MARCO POLO térképek között a görög szárazföldröl (+ néhány sziget) egy 1:300.000-es térképet, ami jobbnak, színesebbnek, bõvebb tartalmúnak, részletesebbnek tûnik elsõ ránézésre. Kíváncsi vagyok, a gyakorlatban hogyan válik be. icon_confused.gif Azt már látom, hogy a térkép elõbbre van az autópályaépítésben, mint a görögök... icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu