Sajnos nekem az idén valószínû, hogy Santoríni kimarad...
A családdal Kosra készülünk szeptemberben, a Neckermannál fizettünk be. De ha minden összejön, akkor én megyek elõtte júliusban egy körútra. Athenban és Tolóban lesz a szállás és onnan mindennapra van szervezett kirándulás.
Kedves Asteri!
Többen mondják, hogy mind Perissa, mind Kamari jó hely, de az elmondások alapján talán Kamariba mennénk szívesebben.
Mindegy, csak már ott lennénk!
A Tolo- központú körutazás sem lesz semmi, ahova Te mész. Mi tavaly nyaraltunk Toloban két hetet, ebbõl 8 napot autóztunk a Peloponesoson. Voltunk Athenban is fantasztikus élmény volt. Voltunk Mykénében, Poroson, Spártában, Mystrasban, Monemvassiában, Naphlionban, Acro Korintosban, Medeában, Athenban, Patrasban A Thirünsz várában, Methoniban, Hydrán és Spetzesesen, stb. Fantasztikus volt. Melyik utazási irodával mész?
Üdv: Josza
Sziasztok!
Közben megtudtuk, hogy vagy Perissába az Antic Thira aparthotelbe, vagy Kamariba a Leto Beach-ben leszünk elszállásolva. Tud valaki valamit ezekrõl a szálláshelyekrõl?
Köszönünk minden információt.
Üdv:Josza
Szia! Perisszában az Antik Thira aparthotel nagyon jó helynek látszik. Mi közvetlen felette, a sziklafal oldalánál lévõ Mark and Joannában voltunk, így minden nap az általad említett apartman elõtt mentünk el. Mivel az utolsó turnusban voltunk, már az Antik Thirában nem láttunk vendégeket, csak az étteremben ettek idõnként, sztem a háziak.
Amúgy nincs túl közel a part, de hamar meg fogjátok találni a legrövidebb utat, akkor már gyorsan le lehet érni. Van a közelben szupermarket és egy isteni finom kenyeret sütõ pékség is.
Nagyon szivesen!
Ha nem béreltek autót, akkor Kamariba át lehet hajózni egy kis lélekvesztõvel vagy busszal Firába és onnan le Kamariba. Ez kissé bonyolult, egyszerûbb a kishajó, de csak akkor vágjatok bele, ha nem vagytok tengeribetegségre érzékenyek. Nagyon erõs a hullámzás, akik velünk mentek át, mind busszal jöttek visszafelé. Nem bírták a kiképzést.
Köszi Kitty!
Én bizony könnyen leszek tengeribeteg, mert én egy szárazföldi patkány vagyok, a nejem, viszont bírja a hullámokat. De van Daedalon tabletta, ami csodát tehet.
Valószinûleg jópár napra bérelünk kocsit
Üdv: Josza
Hát persze, hogy áthajókázunk, azért nem olyan nagyon vagyok potenciális tengeribeteg.
Csak egyszer Spanyolországban elmentünk üveg aljú hajóval egy nagy vihar másnapján, kegyetlen hullámzásban. Azon a hajón mindenki( én is) tengeribeteg lett, beleértve a matrózt is! Csak a kapitány és az én feleségem nem lett.
Nem annyira vészesek azok a hullámok, nekem nem volt semmi gondom vele. De az is lehet, hogy csak szerencsém volt... nem úgy mint a partraszállásnál, a hátam közepéig vizes lettem
A vulkán túrát ne hagyjátok ki és persze az Antik Thirát is nézzétek meg! Kamariból vezet fel a hegyre egy szerpentines út, számomra a látvány felejthetetlen volt. Bár nekem az ásatások a gyengéim
Szia Józsa2!
Én is tengeribeteg típus vagyok, de érdekes módon csak nagy hajókon, éppen lélekvesztõkönnem A Daedalon nálam is évek óta bevált szer, csak nagyon bealtat, órákig elkábít. Na de azt akartam mondani, hogy az a Perissa-kamari csónakázás nem lehet olyan hosszú
A Daedalon nálam is évek óta bevált szer, csak nagyon bealtat, órákig elkábít.
Szia Andi!
Nekem nem szokott mellékhatása lenni a Daedalonnak. Most van egy új homeopátiás szer az a neve, hogy Cocculine. Ennek nincs ismert mellékhatása. Olyan kis úton nem lesz probléma
A Kamariba való áthajózással csak az a gond, hogy oda-vissza két embernek 16 Euróba kerül. Ezzel szemben, mi 18 Euróért béreltük ki a kis Kia Picantót, teljeskörü biztosításssal, 24 órára.
Viszont jó buli! Az autóban sose leszel nyakig vizes!