Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
Hozzászóló Üzenet
# 241
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54392 Üzenet linkje2008-03-13 10:14:27  Válasz a #53391. hsz-ra

Szia Jorgo

Tudom, hogy ezzel a kérdéssel a inkább a meteorológiai szolgálathoz kéne fordulnom icon_smile.gif ....
Milyen idõ van most Athénban, mire számítsak holnap amikor leszállok a repülõrõl?

Köszönöm! icon_biggrin.gif

# 242
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54438 Üzenet linkje2008-03-13 18:59:34 

Athenban sut a nap, de az a baj hogy... mindenki sztrajkol!
Ma nem jart a merto, napok ota nem jar a szemeteskocsi, es naponta van legalabb egy aramszunet...

# 243
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55142 Üzenet linkje2008-03-23 01:08:24 

Magyarok az Atheni 2004-es Olimpian.
Az egyik fiunak gorogdinnyes kalapja van!

# 244
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55143 Üzenet linkje2008-03-23 01:20:48 

Magyarok az Atheni 2004-es Olimpian

# 245
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55289 Üzenet linkje2008-03-25 11:45:53 

Jorgos írta:
Athenban sut a nap, de az a baj hogy... mindenki sztrajkol!
Ma nem jart a merto, napok ota nem jar a szemeteskocsi, es naponta van legalabb egy aramszunet...

Igen ez a sztrajk egy kicsit sokaig huzodott, naponta ketszer ketoras aramszunet ami tobbek kozt a szamitogepunket is tonkretette, most vettunk ujat... Tegnap este ota potyognak a cserepek mindenhonnan a szel miatt, ma pedig elmosta az eso az unnepseget...

# 246
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55388 Üzenet linkje2008-03-26 18:24:49 

Mar nem egeszeges Athenban elni! icon_smile.gif
Azt mondjak hogy jovo hettol ujra sztrajk lesz....

# 247
_Ani
Moderátor
Moderátor
70 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56052 Üzenet linkje2008-04-02 15:52:22 

Segítséget kérnék. Tudom, hogy Athén mellett van Attiki. Tud valaki errõl a helyrõl mondani valamit, vagy hol tudok keresni róla fotókat?
Köszi a segítséget elõre is

# 248
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56072 Üzenet linkje2008-04-02 18:37:11 

Van nalad gorog terkep?
Attika, ez a nagy terulet (megye) amiben Athen is van.
Attikan lakik a lakossag 40%-a.

# 249
_Ani
Moderátor
Moderátor
70 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56099 Üzenet linkje2008-04-03 07:13:44 

Szia Jorgi, köszönöm a segítséget. Amikor elküldtem rájöttem, hogy hülyeséget írtam icon_redface.gif . Persze van térképem, de otthon. Munkahelyemen meg nem igazán volt lehetõségem térképeket bogarászni a netrõl. icon_biggrin.gif
# 250
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56111 Üzenet linkje2008-04-03 09:23:59 

_Ani írta:
Segítséget kérnék. Tudom, hogy Athén mellett van Attiki. Tud valaki errõl a helyrõl mondani valamit, vagy hol tudok keresni róla fotókat?
Köszi a segítséget elõre is

Ani!

Én tavaly Attiki-n, azaz az Attikai-félszigeten is nyaraltam.
Athén alatt kb 30 km-re találtam elérhetõ áron kitûnõ szállást az Sounio fölött. Bevallom, Athénban nem kerestem, de nem is akartam. Én pihenni mentem, amikor Athén-igényem volt, bementem (Kb fél óra). Maga az Akropolisz és a belváros kb 45 km-re volt.
Én nagyon élveztem azt az egy hetet, amit ott tölthettem és le a kalappal Athén elõtt, most már simán odavág sok más európai nagyvárost.
Igazából én azt a részt tartom az "igazi", hétköznapi Görögországnak - mármint Attikát! Kevés a külföldi tömegturista. Vagy igényesebb külföldiek nyaralnak arra vagy görögök. A legtöbb turistát lehozzák busszal, fakultatív progiként a fõvárosba, ennyi. Iszonyatosan élveztem, hogy nem magyar, szlovák, lengyel, cseh, stb. nyelven kiírt szöveget látok mindenhol... Igazi élmény volt igazi görögök között strandolni, vásárolni, bumlizni. Nem kellett lesütnöm a fejem, primitív magyar, káromkodva ordító családok, társaságok révén (most nem akarok megbántani senkit, nem általánosítok, mert hál' Istennek ez a kevesebb, de ami tény az tény icon_rolleyes.gif ) és nem éreztem magam a józsefvárosi piacon sem... A mi magyar rendszámú kocsinkon kívül más nem görög rendszámú autót nem is láttam. Isteni volt, hogy amikor délelõtt kimentél a strandra kb 10-11-kor, csak pár nyugdíjas unokákkal, pár anya gyerekével volt a parton, a bárokban dolgozó srácok szedegették a csikket, szemetet... Délutánra viszont megtelt, feléledt a strand - gondolom meló után lejöttek. Rengeteg fiatal, középkorú ember... görög aktuális slágerek... frappé... Isten-király volt icon_lol.gif

Szóval uccu neki Ani! Klassz hely, meglátod! icon_wink.gif

# 251
_Ani
Moderátor
Moderátor
70 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56194 Üzenet linkje2008-04-04 08:27:03 

Szia Petros,
Köszönöm szépen a rövidke, de tömör összefoglalót. Nagyon tetszik amit lírtál icon_smile.gif. Közben kiderítettem, hogy akivel levelezek Pireas Attikin él. Ezt tényleg nem tudom merre található, de majd a neten megpróbálok vmi bõvebb infót szerezni:)

"Magyarokkal" kapcsolatban, teljesen igazad van. Emlékszem arra az idõre, amikor egy számomra csodálatos szigeten jártam nyaralni és úton-útfélen magyarokba botlottam. Magyar felirat mindehol, ami szerintem kicsit ciki. Személy szerint, ha bárhova elmegyek nyaralni, legalább annyit megtanulok, hogy tudjak kérni v. kérdezni. Természetesen nem vagyunk egyformák. Ráadásul a helyieknek is örömet okozunk.
Görögországban az eldugott településeken tapasztaltam, ha a nyelvükön próbálunk velük kommunikálni, megváltoznak. Kedvesek és segítõkészek.

# 252
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56230 Üzenet linkje2008-04-04 17:40:01 

_Ani írta:
Közben kiderítettem, hogy akivel levelezek Pireas Attikin él.
Ezt tényleg nem tudom merre található, de majd a neten megpróbálok vmi bõvebb infót szerezni:)

"A neten"? A hellaszon is lehet!
Pireas: Athen kikotoje!

# 253
Annita9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
194 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56287 Üzenet linkje2008-04-05 11:41:52 

Magyarul Pireusz!
# 254
_Ani
Moderátor
Moderátor
70 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56288 Üzenet linkje2008-04-05 11:44:39 

Értem, köszönöm a segítséget. Olyan jó hogy vagytok, mert minden segítséget megkapok itt:)))
# 255
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56289 Üzenet linkje2008-04-05 12:28:17 

_Ani írta:
Értem...

Már megérte a Hellasz.hu weblapot létrehozni... icon_rolleyes.gif

KERESŐ: