Ithakát szerintem méltatlanul mellõzzük, pedig "megérne egy misét".
Csendes, kellemes hely, távolról sem olyan felkapott mint Kefalónia vagy Lefkada, nem is olyan beépített, sokkal több eldugott, csendes hely van ott. Érdemes a reggeli elsõ komppal átmenni Frikiesbe és onnan motorral a mindössze 20 km-re lévõ Vathiba ellátogatni.
Vagy tíz éve még az un. 4 szigetes kiránduló hajók ide jártak, nem a sokkal közelebb lévõ Kioniba, akkor jártam ott elõsször és sokkal jobb, hangulatosabb hely.
Mi tavaly töltöttünk néhány hetet egyéni szervezésben Lefkadán. Csodálatos volt ! Az idén Kefalonia lenne az uticél, amit Lefkadán keresztül szeretnénk megközelíteni. Ha jól tudom, a reggeli komp Nidribõl indul és valamikor dél körül ér vissza Ithakáról Vasilikibe, ahonnan indul Fiskardo felé. Az érdekelne, hogy aug. 20 után kb. mikor indul a komp Vasilikibõl Fiskardóba. (találtam néhány infót a neten, de elég régiek...)
Nem olvastam még végig a fórumot, mert fáj a szemem a géptõl - egész nap elõtte vagyok újabban.
De az is lehet, hogy a régi információk nem hitelesek. Lefkadára is szeretnénk menni idén, nem feltétlenül irodával, kocsival, érdekelne hogy tudtok-e valamilyen szállást ami kipróbált nem csesznek át stb. Fontos lenne itthonról intézni mert aug elsõ hetében mennénk, nem akarok ott keresgélni fõszezonban helyben a sok km után. Tudtok alami bevált helyet?
Sziasztok, úgy döntöttünk, hogy mégis nappal indulunk neki az útnak. Tudnátok ajánlani valami szállást , mert azt gondoltuk megalszunk valahol. Kakadu említett valamit, de már elfelejtettem. Grevena felé megyünk, de éjjelre már nem vágnék neki a hegyeknek. Szóval, ha tudtok valami jó szállást ami nem nagy kitérõ akkor elõre is köszi. Szép estét mindenkinek.
Mi tavaly Kalamitsin szálltunk meg egy Oneiro nevû apartmanban. Minden nagyon korrekt volt. Elérhetõsége:www.oneiro-apartments.com.
A fényképalbumban LEFKAS cím alatt tettem fel néhány képet.
Amit a Kristi írt azt tudom ajánlani én is; vagy tíz éve járunk oda ...
Ha viszont augusztusban mennétek, akkor javaslom a mielõbbi szállásfoglalást, mert az ott a full szezon!