Sziasztok mindenkinek...
Én az Imperátor Travel-t javaslom.Mi velük utazunk.Már voltunk Kefán,Korfun és most Zakhintosra megyünk.Nagyon jó kis utazási iroda...
Sajnos nekem õk nem jöhetnek számításba, repcsivel mennek, én meg autóval...
Apollon travelt találtam, de náluk meg nem akkor van turnusváltás mint Lefkadán.., szertném a kettõt összekötni egy hét itt egy hét ott..
Nagyon jó volt a kis monológod!Teljesen libabõrös lettem tõle!!! Vissza emlékeztem az ott töltött csodálatos napokra és a varázslatos helyekre melyeknél még álmomban sem láttam szebbett! Tavaly mikor készülõdtem oda még nem gondoltam, hogy ilyen csodában lesz részem!!!
Egyszerûen varázslatos!!!
Mindenképpen vissza kell mennem Kefára...
Idén Rodosz lesz az uticél, de nem tudom elfelejteni Kefalóniát!!! A szívem visszahúz hozzá Az egyik leggyönyörûbb hely a világon!!!
Na befejezem, mert még megszakad a szívem!
Örülök tényleg, hogy tetszett a "magánbeszédem",de megérdemli Kefalónia!
Annak meg mégjobban,hogy valakivel "egyhúron pendülök" a Hellasz forumán Kefával kapcsolatban.De olvashattad nem mindekivel... Bár ettõl még nem esik be az esõ... Lényegében magány ügy,de az már nem ha valótlanságokkal etetik esetleg azokat akik netán oda szándékoznak menni nyaralni és érdeklõdnek e szépség iránt.Modorról meg nem is beszélve.Különben ahová most mentek az is nagyon szép sziget,azt is bejártuk kocsival és rengeteg szép és érdekes hely van Rhodoson is, amit érdemes megnézni és mivel elég nagy sziget hát ide is kell kocsi.A fakultatív program kevés,de Symit is megnézném még egyszer ha volna módom rá,ha még nem voltatok ott feltétlen menjetek át
hajóval.Kivánok jó idõt és sok szép emléket és jó kikapcsolódást ! Aztán újra irány Kefalónia...
Még jó, hogy egy húron!!! Ilyen gyönyörûen szavakba önteni azt amit nagyon nehéz...így még az is aki nem járt még ott bepillantást nyerhetett!
Hát én is megvédem Kefalóniát ha tehetem...aki pedig elhiszi a negatív dolgokat és emiatt nem megy el az nem is tudja mit veszít...
Köszi a Rodoszos infokat... autóbérlés tuti lesz ! És Symit sem hagyom ki...
Kösz mindent!
Neked is minden jót a nyaraláshoz!
Egyszer talán összefutunk Kefalónián...
Sziasztok!
Én csak most olvastam el az elõzõ két oldal témáit. Én Kefalloniát úgy "fedeztem" fel (még nem jártam ott), hogy elõbb írtam róla ide leírást, tehát rengeteget foglalkoztam vele a szöveg fordítása során, azután meg elkezdtem keresgélni róla képeket. Az olyan képek, amiket a topik 1-2. oldalán linkeltem be, nekem elegek ahhoz, hogy levegyenek a lábamról. Akkor, 2006-ban azt hittem, belehalok a vágyakozás okozta lelki fájdalomba, hogy nem mehetek rögtön oda. Kicsivel ezután olvastam Heltai Péter ismert könyvét az (Athéna) "Görög örömök"-et, Úgy tudom, Heltai egy ismert újságíró, tapasztalt utazó is. Egész Görögországról áradozik, csak Kefalloniáról éppen nem. De ez engem nem rettent el. Az õ írásából is az jön le, hogy alig van turista a szigeten....Ha eljutunk Lesvosra, utána Kefallonia lesz a cél. Eleve a nyugis szegleteket keressük. Még ha tomboló angolokkal is lenen tele a sziget,akkor is biztos vagyok benne, hogy minden ember, aki kicsi energiát fektet a keresésbe, megtalálhatja a maga nyugis kis Paradicsomát. Mert ilyen minden, még a legturistásabb szigeten is létezik még!
Most annyira kíváncsi lette, hogy mit is olvashattam abban a Heltai könyven anno, hogy ennyire megmaradt bennem, hogy nagyon negatívan beszélt a szigetrõl...
Vettem a fáradságot és elõkerestem az említtett könyvben az idevágó részeket. Idéznék:
144. oldal:
"Kefaliníá híres sziget. Itt forgatták a Corelli kapitány mandolinja címû hollywoodi szuperprodukciót. Azóta, állítólag, Tom Hanks, Nocolas Cage meg Penelope Cruz is itt vett házat, üdülõt magának. Velük nem találkoztunk. De hatásukkal annál inkább. Ez a legdrágább és legutálatosabb sziget, amit eddig meglátogattunk. A kefalíiniaiak eddig is zárkózottságukról és barátságtalanságukról voltak híresek, de a nyugati pénz csak rontott rajtuk. Argosztóli, a fõváros, még nem hagy bennünk rossz élményeket. Túl nagy ahhoz, hogy ezek a reflexek kiderüljenek. Kellemes, nyüzsgõ kikötõ, gyönyörû fekvéssel. …
145. oldal:
Indulunk Fiszkárdó felé….Ilyen partja egyetlen szigetnek sincsen. Alkalmatlan is fürdésre, mert nagyon nehéz a vizet megközelíteni. Az a pár partszakasz, ahová mégis vezet le valamilyen meredek út, majdhogynem világhírû strand. Ilyen a Mirto…
146. oldal:
Délután érünk Fiszkárdóba. A szieszta ideje nehezíti a szálláskeresést. De aki szobát akar kiadni, gondoljuk, az nem sziesztázik. Tévedünk. Csak bezárt ajtókat találunk. Ott, ahol mégis van valaki, csak barátságtalan fogadtatásban van részünk. Kicsit olyan érzésem támad, hogy ezen a szigeten a helyiek úgy érzik, hogy õk tesznek szívességet, amikor szobát adnak ki. Mintha nem ebbõl élnének. Nagyon el vannak kényeztetve. Az egyik rövidnadrágos, papucsos vénember, akinél érdeklõdünk, megsértõdik, amikor szeretnénk látni a kiadó szobáját. Nem elég nekünk a páratlan látvány? – kérdezi. Mikor megemlítjük, hogy Zákinthoszról jöttünk, és hasonló szállást szeretnénk, azonnal közli, hogy akkor menjünk vissza oda, ahonnan jöttünk. Legszívesebben szájon törölném, de a nagy meleg, meg a feleségem diplomáciai érzéke lecsillapít. Továbbállunk. A következõ próbálkozásunk hasonló sikerrel jár. Ezúttal vénasszony a nagyképû apartmantulajsonos, aki kioktat, hogy ezen a szigeten csak elõre bejelentett vendégeket fogadnak, és miként kell náluk illendõen jelentkezni….Fiszkárdo központjában kiderül, hogy mégis lehet elõzetes bejelentés nélkül is. Lasszóval fognak be, amikor arra sétálunk….
…Amúgy minden ütött-kopott, csak az ára színvonalas….A falatnyi közstrand egyben szemáttároló is, ahol a medret talán soha nem kotorták ki. Ha valaki úszni szeretne, kapálózhat a hínárosban. …
Asszoszs zintén egy természeti tünemény….a sláger a bécsi szelet meg a pizza, és minden öt nyelven van kiírva. Hosszas keresgélések után mégiscsak találunk egy kék kockás tavernát…Kérünk szépen két Ouzót….Vidám pincérnõnk, ha lehet, az eddigieknél is vidámabban közli velünk, hogy õ bizony egy szót sem ért görögül….visszatér egy kétdecis kis üveg Ouzóval, se jég, se víz….
…Kijelentkeznénk. Fizetés elõtt szobavizit. Ilyet se láttunk még. És nem is eredménytelen. Eltûnt egy fajansz hamutartó. Kettõ volt, és egy maradt. Az albán kinézetû háziasszonyunk tíz eurót követel tõlünk….Egész hónapos gyönyörû utunk összes szennye erre a szigetre gyûlt össze. .."
Utána mentek Lefkádára és az jobban tetszett nekik.
Mindezzel csak azt akartam mondani, hogy minden ember másképp fog fel dolgokat tragikusnak vagy viccesnek. Énis biztosan fel kaptam volna a vizet a helyében. Nekem tavaly Karpathoson voltak hasonló negatív élményeim a görögüökkel, de mégis visszamennék a szigetre, mert csodálatosan szép volt és elsõsorban a szépségek, és nem a görögök miatt uzatom oda....
Látom kezd újra magához térni a fórum....
Én tavaly voltam Kefalónián, és túlzás nélkül mondhatom, hogy ilyen csodaszép és különleges helyen még nem jártam.
Ami pedig a helyieket illeti, én nem találkoztam mogorva vagy kelletlen emberekkel, mindenki kedves volt, oké, nem voltak mézes-mázasak, de azt nem is bírom.
Jó fejek voltak, közvetlenek, érdeklõdõk, és inkább azt éreztem ott, hogy õk még nem fásultak bele annyira a turistaáradatba, mint más, frekventáltabb helyeken, és nem rutinból nyomták az ezerszer elismételt fordulatokat.
Szóval a helyiekre vonatkozó negatív kritika ne tartson vissza senkit.
Heltai báttyám valószinûleg rossz paszban érkezett Kefalóniába,vagy az Óuzó kikezdte az agysejtjeit,de az is lehet,hogy Lecce-ben és nem Fiskardóban kötött ki.Az is lehet,hogy kleptomániás volt és tényleg megbugázta a "hamvedret" csak nem tudta... Mi bejártuk Fiskardót, az igaz,hogy mi nem ittunk "Úzót",de egy kis tünemény városka és hála megúszta az '53-as földrengést.Hogy mennyi Albán lakik itt azt nem tudom,de ha azok is vannak,szerintem nem rosszabbak a magyarnál,de a görögnél sem.Nem olvastam a könyvét,nagy a valószinûsége ,hogy nem is fogom,de nem haragszom rá, inkább próbálja meg mégegyszer fakultatívan utazási irodával és Óuzó nélkül... Sõt ha valaki Kefába utazik élénken ajánlom neki a legalább egynapos ott tartózkodást illetve sétálgatást,nézelõdést és fürdést a szemetes és hínáros tengervízében... Összegezve: ahány ház,annyi szokás.
Szia atosz!
Örülök, hogy kiváltottam belõletek a pozitívumok leírásának kénszerét!!! Én ugyanis nem rettentem el Kefalloniától!!! Érdekes dolog ez. Én pl. meséltem valakinek itt a fórumon Karpathosról és azt mondta, hogy akkor oda ugyan nem fog menni, pedig eszemben sem volt elrettenteni. A lényeg, amit ti is írtok, ha az ember nem megy maga és nem tapasztalja meg saját maga, akkor azt hisz, amit akar, a valóság lehet egész más is