Én csak azért nem akarok ide bemásolni, mert ez a topik már 30 oldalból áll és anno mindeki hozzáírogatott egy-egy dolgot, nem akarom sem magamat, sem másokat ismételgetni, de talán valóban praktikus, ha ez így egyben van. Persze minden ebernek más a saját listája.
Úgyhogy akkor:
"Vojandi utazólistája":
Az alap ruhanemûkön és cipõkön, türüközõkön kívül:
- zacsis levesek
- rágcsálnivalók (az útra)
- só, fûszerek
- tea, nescafe (én csak teát iszom, párom kávézik)
- májkrém, kolbász (kinek, mi az ingere)
- alufólia (megkezdett kaját, szendvicset bepakolni)
- jól vágó kés, bicska (az apartmanban lévõvel általában lehetetlen vágni)
- konzervnyitó
- szalvéták, konyharuha
- zsebkendõk
- teagyertyák (este erléky hangulathoz)
- édesítõtabletta (cukor)
- 6-8 ruhacsipesz (és egy pár méteres, vékony sárga is teregetni)
- zseblámpa (néha bizony jól jön)
- tartalék elemek (fényképezõhöz)
- fényképezõgép, elemek, adapter, töltõ, (filmek)
- öngyújtó
- mosogatószivacs (még ha van is az apartmanban,nem higiénikus), kis mosogatószer
- biztosítások
- útlevelek
- kispárna
- napozókrémek, hûsítõzselé, Authan, Raid, Fenistil krém, gyógyszerek (külön lista szerint - ezt már egyszer itt felsoroltam)
- egyéb krémek (Voltaren, Zovirax)
- sampon, tusfürdõ, borotvahab, borotva, arckrém
- térképek, útikönyvek, jegyzettömb, toll
- címek (akiknek képeslapot akarok küldeni), notesz naptárrésszel
- „búvárkütyü“ (szemüveg+pipa), fürdõcipõk
- könyv, újság (napozás közben olvasni)
- Polyfoam matracok, baseball-sapesz
- körömvágó olló, reszelõ, hajgumi, csatok, fésû
- Mobiltelefon + töltõ
- (ha kell, a helytõl függ, kis hajszárító)
- pár gumikesztyû (egészségügyi dolgozó ártalma , de sosem lehet tudni, mire kellhet...pl. apartaman személyzete által nem kitakarított WC tisztításához)
- kártya vagy más társasjáték
Az nagykövetség elérhetõségeit mindenképpen írjátok fel akár 1-2 tuti helyre is!
Pótkulcsot az autóhoz - már ha kocsival mentek, persze ! DE: ne egy embernél legyen mindkettõ !!!
Jut eszembe még:
2-3 üveg jellegzetes magyar italt, leginkább talán bort (én Egri Bikavért vittem) ha összecimbiztek valakikkel és barátságból sok-sok kedvességet kaptok - ami szinte tuti - legyen mit adni nektek is. Na persze abszolút nem várják el, de nagyon jól esik nekik!!!
A színyogriasztót mi azért nem írjuk fel, kvázi nem is visszük, mert még az életben nem használt a szúnyogok ellen. Nekünk eddig még csak a Autan spray használt, amivel be kell fújni az egész tested, lefekvés elõtt.
Sajna repcsivel nem megoldható az alkohol kivitele (amióta a folyadékos mizéria van), csak bõrõndben, de azt nem kockáztatom meg, mert volt már ismerõs, akinek agyon becsomagolva is eltört és dobhatta ki az összes ruháját utána.
[quote="vojandi"]A színyogriasztót mi azért nem írjuk fel, kvázi nem is visszük, mert még az életben nem használt a szúnyogok ellen. Nekünk eddig még csak a Autan spray használt, amivel be kell fújni az egész tested, lefekvés elõtt.
A Vape mûködik Krétán. Árulnak is - méreg drágán......