Nekem meg azt árulja el valaki, hogy hol lehet a legjobb gyrost enni,mert tavaly olyan helyen ettünk,ahol nagyon rossz volt .A másik már jobb volt,de biztos van még jobb! Bár a baklava az nekem örök kedvenc,abból rosszat még sosem ettem!
Christee sztem a legjobb gyros a templom oldalán vana fõutcán, nem jut eszembe a neve. Azt hiszem a tulaj neve Jorgosz. De kint majd azzal nyitunk, hogy ellátogatunk oda. Édességbolt pedig Kateriniben van egy baromi szuper. Anya imádja onnan a húsvéti kalácsot gesztenyével töltve, fehércsoki mázzal. hmmmm........
De én pl. megõrülök az olyan gesztenyéért is,amit szirupban árulnak dunsztosüvegben.
Baromira értenekl ezek a görögök a konyhamûvészethez. De mondjunk az is igaz, hogy az alapanyagok is finomabbak, teljesen más a kinti zöldségekbõl készült sali, mint az itthoni.
Nekem meg azt árulja el valaki, hogy hol lehet a legjobb gyrost enni,mert tavaly olyan helyen ettünk,ahol nagyon rossz volt .A másik már jobb volt,de biztos van még jobb! Bár a baklava az nekem örök kedvenc,abból rosszat még sosem ettem!
A templommal szemben, ( ha a lépcsõn állunk, kicsit balra ) van a Gyromania. Ott biztos, hogy jó, legtöbbször ott szoktunk enni.
Barbageorgopulosz Köszönöm !Bár rémlik,hogy mi is valahol a templommal szemben ettük azt ami nem izlett ,de akkor ez biztos egy másik .Pöpi! Ez nem ér,egybõl éhes lettem
Nyáron megyünk Paraliára. Ha van valakinek egy komplett listája amit magával szokott vinni nagyon megköszönném. Tavaly a Balcsin voltunk és sok dolog kimaradt ami kellett volna és sok olyan bekerült a böröndbe amire nem volt szükség. Nem szeretnék idén is így járni ezért kérlek titeket ha van valakinek olyan listája, hogy mit viszek magammal, mit pakolok a böröndbe küldje el a: kovacsreni000@freemail.hu címre!
Elõre is nagyon nagyon köszönöm!
Mégegyszer bocsi a nem ideillõ témáért!
Reni
Elmentettem.
Szeretem tesztelni, de inkább megnézem 5 helyen és talán az már jó lesz.
Viszont amit írtam az a görög meteorologiai lap, õk már csak tudják?
Ott vannak a tenger hõmérsékletek is és a viharjelzés is. Talán õk gyorsabban reagálnak.
Nekem is megvan a görög met. lap,néztem az ask.com-on is , de tavaly nekünk ez jött be,(sõt tavaly elõtt is) úgyhogy én ebben bízok. A görögök 35-37 fokot írtak akkor elõrejelzést, mikor 40 fok fölött volt a hõmérséklet.
Fú, de jó, hogy észrevetted! Baszkuty - formattálás után vagyok és hirtelen nem is figyeltem, hogy nem jót raktam a kedvencekhez. Leshettem volna nagy értelmesen, hogy miért nem stimmol...
Ne felejtsük!
"PARALIA" az "TENGERPART"-ot, "STRAND"-ot jelöl (az angol "BEACH" megfelelõje), amibõl számos van Görögországban!
Paralia Krims, Paralia Avlidias, Paralia Kotsikias, Paralia Zarakon...
Spanyoloknál: Costa del Sol, Costa Brava..
USA-ban: Palm Beach, Malibu Beach...
Nálunk a Balcsinál: ilyen olyan "part" (Arany, Ezüst) vagy "fürdõtelep"...
Amúgy eme topic helyes neve "PARALIA KATERINI"... Szerintem