A vámszabájokkal ezekszerint nem vagy tisztába.Semmiféle húsféleséget nem lehet kivinni.Meg még sok minden tnem lehet csak annyit amennyi az úton elfogy.Röviden ennyi.
..... nagyobb bûn a helyesírási szabályok " nem ismerete " !
A helyesírási szabályokért csak a suliban büntetnek viszont a vámszabályok be nem tartása anyagilag is húzós lehet.
Amúgy nekem tavaly kiolvadt a husim a hûtõtáskában mire busszal odaértünk paraliára. ( és ez még csak jún. közepe volt )
A vámszabájokkal ezekszerint nem vagy tisztába.Semmiféle húsféleséget nem lehet kivinni.Meg még sok minden tnem lehet csak annyit amennyi az úton elfogy.Röviden ennyi.
..... nagyobb bûn a helyesírási szabályok " nem ismerete " !
Az utazásunk idejére összekészített élelemcsomagba továbbra sem ajánlatos nyers húst, házi készítésû hentesárut, tejterméket (könnyen romlandó élelmiszert) csomagolni, hiszen ezek bevitelét szinte minden ország tiltja, és szigorúan veszi.
Köszi elõre is a segítséget Vettünk szörfös fürdõrucit (ilyet tavaly a tengerparton láttunk egy külföldi kisgyereken, szerintem tuti dolog), van hozzá sapi, meg van pluszban is... Ilyen kifogót vennem kell még néhányat.
Nem értem az embereket... tavaly mindenki "megszólt", hogy bírjuk itthon hagyni 10 hónaposan Domcsit, most meg mindenki azt kérdezi, hogy fogja bírni....pedig már másfél éves
Cserrobival értek egyet, szerintem is "cikis" kivinni nyers élelmiszert. Egyáltalán nem biztos, hogy megnézik, de eleve a félsz benne van az emberben. Nekem spec. nem nyaralás, ha ugyanazt csinálom, mint itthon (fõzök, mosogatok...) A férjem is mindig azt mondja, ha itthon maradnánk akkor is elköltenénk azt a pénzt, enni itthon is kell.
Be kell azért valljam, hogy nekünk elég egy bõséges reggeli, és késõ délutánig elvagyunk. De ha még eszünk is napközben, tavaly Zantén egy gyros pitában 1,5 euro volt, ugyan ennyiért ettünk egy kikötõben saslikot is (4 hurkapálcával adtak/fõ) szerintem nem vészes. Fõleg, ha hozzá vesszük, hogy mindenki azt mondja a szigetek drágábbak....
Szerintem nem érdemes vinni semmit mert kint is megkapsz mindent.Pedig mi kocsival megyünk,de mégsem viszek semmit.Minek tegyen ki magamat mindenféle lehetséges gondnak a határon.Ha átnéznek akkor nektek annyi:(Bocs hogy beleszólok de nekem ez a vélaményem.Sziasztok
Szia!
Rendben van, hogy Neked ez a véleményed, de van akinek nincs túl sok pénze, és kint sok minden drágább, fõleg a szigeteken! Ha kocsival mész, akkor útközben olcsón be tudsz vásárolni valamelyik hypermarketben, de nagyon sok a buszos, akiknek sokszor minden fillér számít! Van aki egész évben arra spórol, hogy egy utat be tudjon valahova fizetni, annak esetleg még ez is számít, de olyan is van, aki a kint töltött idõt sajnálja a fõzésre, tavernába meg nem akar menni. Én is utaztam már így, ráadásul ha kint veszel pl. cukrot a kávédba, akkor egy kilót kell venned, a maradékot kidobod? A fûszerekkel, teával, kakaóval, liszttel is ez a helyzet. Vagy ugyanúgy cuccolsz, csak a drágábbat - visszafelé! Ráadásul a buszosokat tényleg nem gyakran szokták ellenõrizni, kifelé soha, inkább a freeshopos cigiket keresik visszafelé!
Sok embernek az is számít, ha így akár csak egy kirándulásnyi összeget meg tud spórolni!
Mindenki maga dönti el hogy mit csinál!!!!És mindenkinek más a véleménye.Ja és otthagyom ami marad,(nem vagyok gazdag) de nem nagyon marad semmi.Abban igazad van hogy én kocsival elmehetek hypermarketekbe,de azért nem ülnék kocsiba.Szerintem van Nei Poriba is egy két boltocska ahol mindent megvehetek.
Üdv mindenkinek:)
szerintem is "cikis" kivinni nyers élelmiszert
Nekem spec. nem nyaralás, ha ugyanazt csinálom, mint itthon (fõzök, mosogatok...) A férjem is mindig azt mondja, ha itthon maradnánk akkor is elköltenénk azt a pénzt, enni itthon is kell.
tavaly Zantén egy gyros pitában 1,5 euro volt, ugyan ennyiért ettünk egy kikötõben saslikot is (4 hurkapálcával adtak/fõ) szerintem nem vészes. Fõleg, ha hozzá vesszük, hogy mindenki azt mondja a szigetek drágábbak....
Szia Yvett!
A nyers hússal én is egyetértek, de én pl. mindig viszek vákumcsomagolt sonkát, abból sok mindent lehet készíteni, és gyorsan! De azt is jónak tartom, ha valaki lesüt húst, vagy pörköltet csinál. A fagyasztást simán kibírja, ha jól van csomagolva.
Mi két hétnél kevesebbre nem megyünk soha, és két hétig nem lehet gyroson és suvlakin élni, márpedig csak az "olcsó", bár én az utóbbi években sehol nem találtam már 1,50-es gyrost, nem szigeten, de még szárazföldön sem! Tehát ha van rá pénz, akkor taverna, ha nincs, akkor pedig marad a fõzés! Enni valóban itthon is kell, de két heti éttermi számla elég húzós, itthon sem szánok rá annyit, és kint sem. Inkább utazgatunk helyette!
Én vendéglátásban dolgozom,egész évben én ny........m ki a vendégek s......tÉn speckó akkor megyek nyatralni ha meglátok valamit és megtetszia akkor megveszem.Ha 10 sör akarok meginni akkor megiszom.Ja és kényeztetem magam minden jóval ami ott kapható.Ha ezt nem tehetem meg akkor nem megyek sehováááááááááááá.Bocs ha egy kicsit nyers voltam:(
Abban igazad van hogy én kocsival elmehetek hypermarketekbe,de azért nem ülnék kocsiba.Szerintem van Nei Poriba is egy két boltocska ahol mindent megvehetek.
Szia!
Persze igazad van, bárhol bármit megvehetsz, csak pénz kell hozzá!
Én nem akarlak meggyõzni Téged, csak azt írtam, hogy van akinek ennyi is számít!
Õsszel Pargán voltunk, mindig utazgatás közben vásároltunk valamelyik hypermarketben, 1/2 - 1/5 árak voltak a pargai boltokhoz képest! Nekem bizony számít, ezt inkább másra költöttem !