Andi!
Nem is ajánlom az elrettenést Kefától,higgy nekem és majd itt Kefalóniában mondjuk Assosban,Fiskardóban v.a régi fõvárosban Samiban megbeszíjjuk a dógot...OK?
Azon viszont csodálkozom,hogy se te,se Kvalcsi, a két szócsõ, még nem járt e gyönyörû szépséghalmazon. Nem tudom, hogy Jox volt-e?
Szia Atosz! Azt hiszem, Jox sem volt. Nekem Kefallonia azzal "tolódott" valahogy a lista végefelére, hogy kijöttem Németbe. Itt annyira nagy skálája van a görög-szigetek választékának. Mindg jöttek újabbak és újabbak, amik valamiért még jobban izgattak. De ami késik, nem múlik. Csak hát elõbb jön még Lesvos
#574712008-04-18 08:33:36 Egy gyönyörû sziget az Jón tengeren.
Sziasztok!
Egy kis ismertetõ annak aki még nem járt ezen a csodálatos szigeten!!!
Az Ion-tenger legnagyobb szigete, lakosainak száma alig több mint 40.000. A patrasi öböl bejáratánál fekszik Zakinthos és Lefkada között. Mellette található Ithaka melynek neve szorosan kapcsolódik a bolyongó Odysseus-éhoz. Kefalonia fõvárosa Argostoli. A sziget hegyvidékes, csipkézett öblökkel, kavicsos és homokos strandok választékával. Itt nõ a világon egyedülálló Kefalóniai fenyõ, és itt élnek a kistestû vadlovak, melyeket ,,Aino lovai,,-nak is neveznek. A ritkaságok nemcsak a sziget növény és állatvilágában találhatók meg, különleges geológiai jelenségek is hozzájárulnak a sziget szépségéhez. Katavotres ,,víznyelõ,, ahol a tenger vize eltûnik a szigeten, majd két hétig bolyong, míg végül a sziget túloldalán Sami közelében kerül felszínre. Itt található a fantasztikus Melissani tengeri barlang is. A sziget, bõvelkedik látnivalókban. Találunk itt, cseppkõbarlangot: Drogarati ,,gyönyörû világítótornyot: St. Theodoros,,elbûvölõ templomot: Agios Gerasimos,, Jó tanács: ha valaki e szigetre utazik, érdemes autót bérelni! A sziget ugyanis, nagy és rengeteg a látnivaló. Szinte minden méteren találunk valami szépet, és érdekeset, amit fotózhatunk. Persze ezt csak az tudja meg, aki nemcsak a strandon tölti az idejét. Érdekesség: a szigeten nincs turista áradat! Többség angol turista, de vannak svédek és olaszok is. A sziget egyébként népszerû a görögök között is! Gyakran nászútra jönnek ide, ami nem is csoda, hiszen akár saját kis strandot is találhatunk, ahol rajtunk kívül más nincs! Ha valaki azonban a nyüzsgést szereti, az esténként megtalálja Argostoli sétáló utcájában, vagy a discoban. De találkozhatunk jókedvû angolokkal a tavernákban is! Az árak kb. triplája az itthoninak. Az éttermekben, és a super marketekben is! Mi az ismeretlenbe indultunk el, hiszen ez a sziget ismeretlen a magyarok körében, és útleírást sem találtunk róla. Szépet kerestünk, de gyönyörût találtunk! Nem elfogultság, de mindenkinek pozitív véleménye volt a szigetrõl, és a szervezésrõl is! Bátran ajánlom mindenkinek, hogy utazzon el, legalább egyszer erre a szigetre! U.i.: A szigeten forgatták, a Corelli kapitány mandolinja címû filmet, Nicholas Cage és Penelope Cruz fõszereplésével.
Köszi ezt a kis szösszenetet Kefalóniáról!
Már alig várom, hogy lássam ezt a szigetet is! Lefkadáról át fogunk kompozni Kefalóniára (kocsit is visszük), most próbálom tervezni, hogy mit lehet/érdemes/feltétlenül ajánlott megnézni, ha 1 nap áll rendelkezésre.
Minden tanácsért hálás vagyok, és persze nekiállok visszaolvasni.
P.S.: Az sajnálatos, hogy nagyon drága ott az élet, de hát ez van, nincs mit tenni.
Végigolvastam az egész topikot - pár nap alatt:) - és lenne egy-két kérdésem.
Mi idén nyárom szeretnénk Kefaloniára utazni autóval. A szállást mindig magunk intézzük az interneten, személyes kapcsolatot kiépítve a vendéglátókkal még utazás elõtt telefonon. Nyugodt, csendes helyet keresünk, jelenleg nekem nagyon szimpatikus Assos, Fiskardo, a Petani öböl környéke vagy a sziget déli része (Trapezaki, esetleg Skala). Amit Svoronataról, Lassiról vagy Argostoliról írtok, bevallom, nem nagyon tetszik - ezek kicsit zsúfoltnak, zajosnak és turisták által frekventált helyeknek tûnnek. Mit gondoltok, mit javasoltok?
Többször jártunk már Görögországban, ezért a Thessaloniki-ig vezetõ utat elég jól ismerjük. A kérdésem az, hogyan érdemes eljutni Thessalonikitõl a szigetre, milyen útvonalon, honnan érdemes kompolni, mennyibe kerül a komp, mennyi ideig tart a kompút, és milyenek az út- és domborzati viszonyok? Tavaly Korfun voltunk kocsival és bizony megviselt egy kicsit a Pindoson való átkelés, mivel alföldi emberek vagyunk.))
Ani7!
Azt írod, minden háromszor annyiba kerül Kefalonián, mint itthon. A topikot végigolvasva mástól ilyen infóra nem emlékszem. Kifejtenéd ezt bõvebben? Mi két gyerekkel mennénk, nem bulizunk és nem nagyon veszünk alkoholt sem nagy mennyiségben, de esténként szeretünk betérni egy-egy tavernába, vagy fagyit venni a gyerekeknek a strandon vagy kószálás közben. Reggelit és ebédet általában az apartmanban oldjuk meg mi magunk, a helyi élelmiszer boltokra hagyatkozva, esetleg egy-két zacskós hazai kaját szoktunk vinni vagy esetleg konzerveket. Nem sajnáljuk a pénzt nyaraláskor, de azért nem korlátlanok az anyagi források. Mire számítsunk?
Természetesen mindenkinek a tapasztalatára, ötleteire számítok. Köszönöm.
Elõször is elnézést kérek mindenkitõl a Kefalóniai árakra vonatkozóan!
Elírtam...még a duplája sincs az áraknak a miénkhez képest! Egy kicsit drágább, de nem vészes! Mi a közelben találtunk egy Lidl-t is ami szinte az itthoni Lidl áron ad mindent ugyanazokkal a termékekkel+görög specialitásokkal bõvítve a kínálatot! A kis városka neve Kokolata ott találjátok meg a Lidl-t! Svoronata-tól Argostoli fele van!
A fagyit mi olcsóbban vettük mint itthon...5-6 euróért pedig a kaják többsége is megúszható!
Wilson!
Svoronata egyáltalán nem zajos...! Sõt egy nagyon kedves kis csöndes falucska! Lassi és Argostoli már inkább nyûzsgõbb...
Myrtost semmiképp ne hagyjátok ki!!! Lélegzetelállító!!!!!!
Örülök ,hogy igéretedhez híven hû maradsz Kefalóniához és marad az "egyhúron pendülésünk..." Szépen leírtad a fontosabbakat a szigetrõl.
Az árak amirõl írtál azért nem olyan vészesek,sõt manapság már az is egyhúron pendûl az itthonival.A "kolleginát" csak megerõsíteni tudom a hozzászólásában és minden reklám nélkül javaslom a természet imádóknak a sziget meglátogatását.Ha tehetitek még ugorjatok át Ithakára is,ha másképp nem, de legalább fakultativ utazással.Gyönyörû..!
Kössz Ani!
...hát igen ahogy olvasgatom a fórumot sokszor már nem bírok magammal muszáj volt írnom Igyekszem minél jobban leírni Kefalónia csodáit, de tényleg nehéz szavakba önteni! Jövõre visszamegyek az már biztos!!!
Úgy irigylem azt aki idén megy
Egy nap nagyon kevés,nekünk még a 2 hét is kevés volt... De ha mandinerbõl egy napra valót akarsz akkor sorolom.Fiskardó,Assos,Myrtos,ha még fussa az idõbõl Drogarati barlang.Ennél többet képtelenség megnéznetek egy nap alatt....és még maradt hátra 1000 hely...
Köszi a választ! Én is úgy gondolom, hogy több nem fog beleférni, de nem baj, annak is örülök, hogy egy kis szeletét látom majd ennek a gyönyörû szigetnek. Elhiszem, hogy 2 hét is kevés.
Fiscardoba amúgy teljesen beleszerettem képek alapján!
Szia Atosz!
Svoronata-n voltunk a Pink Sunrise apartmanba! Na és, hogy az is milyen csodálatos volt Gyönyörû hely...
Még azt sem meséltem, hogy gyalog elmentünk Argostoliból Lassiba
Jó kis túra volt a 41 fokban De közben így is megcsodálhatunk mindent!
Az idegenvezetõ azt mondta, hogy nem vagyunk normálissak Autót akartunk bérelni ezért Svoronatából elmentünk taxival Argostoliba ott körülnéztünk és vissza gyalog Lassiba, mert ott akartunk mindenképpen autót bérelni! Utánna gondolhatod milyen jó volt autóval menni
De egy kaland túrának jó volt...
Akkor volt egy kis izzadás,mert hõségben Argostoliból Lassiba gyalog elmenni...egy két kilos fogyást biztos eredményez...
Különben mi is Svoronataba az Ammes ap.-ba laktunk.Príma hely volt,azt a pár gépet meg ki lehetett bírni ami "karnyújtásnyira"elrepûlt felettünk... Kocsival már ugyan ez az út jóformán nem is volt távolság.Svoronátából Argostoli az núdli,vagy vissza.Igaz? Na a sziget bejárásához meg feltétlen kellett.