Nagyon köszönöm mind a kettõtöknek a gyors választ! Akkor a keleti oldalt célozzuk meg fürdés szempontjából
Eddig még "csak" Sartin jártunk, de annyit olvastunk a férjemmel Lefkadáról, hogy nagyon felkeltette az érdeklõdésünket.
Autóval , egyénileg tervezzük, mert a gyerekek nem igazán bírnák a buszt, de megvallom én se. Kicsit félek a szigeten való közlekedéstõl mert 1 éves az autónk és ahogy olvastam vannak még aszfaltozatlan utak.
Mi a véleményetek, neki merjünk ott a szigeten vágni a felfedezõ utaknak az autónkkal?
Köszönöm kakadu, ez fontos, mert a gyerekeim, pláne a két kicsi, tavaly összehányta a vadiúj autót a borzalmas szerpentineken Bulgáriában De gondolom Görögország azért más. De azért betankolok Daedalonból .
Kakadu, amit tranzit campingnek adtál meg, ott beszélnek angolul? Esetleg magyarul?
És nem tudod véletlenül van e akkora szálláshelyük ahol mi 5-en elférünk?
Most éppen azon vitatkozunk a férjemmel, hogy merre menjünk Románián vagy Szerbián keresztül. Én inkább a már jól bevált Szerbia felé venném az irányt, de nem én vezetek, a férjem viszont Románia felé kacsingat.
És nem tudod véletlenül van e akkora szálláshelyük ahol mi 5-en elférünk?
Most éppen azon vitatkozunk a férjemmel, hogy merre menjünk Románián vagy Szerbián keresztül. Én inkább a már jól bevált Szerbia felé venném az irányt, de nem én vezetek, a férjem viszont Románia felé kacsingat.
Legfeljebb két szobát kértek
Angolul beszélnek, telefonon is foglalhattok.
Románián keresztül szerintem sokkal lassabb, egyrészt nincs autópálya, másrészt több a határ! Bulgáriát én személy szerint nagyon szeretem, istenieket lehet ott zabikálni, de km-ben is több ráadásul fárasztóbb.
Ha mégis arra mentek akkor Blagoevgrád után 10 km-el az út bal oldalán van a MONZA motel; teljesen kultúrált hely, jó konyha, õrzött, zárt parkoló.
Onnan olyan 650 km Lefkada.
Mikor mentek és hol lesz a szállás?
Köszi a választ!
Én is pont ezt mondtam a férjemnek, h lassúbb Rom felé. Remélem megtudom gyõzni
Még nincsen konkrét idõpontunk, de júliusra gondoltunk.
Szállás?
hmm
Most lehet többen is megköveznek, de úgy gondoltuk elindulunk és majd ott keresünk.
Remélem akkor még találunk, mert talán az augusztus az ami zsúfoltabb.
Tudsz esetleg vmit ajánlani?
Köszi a választ!
Én is pont ezt mondtam a férjemnek, h lassúbb Rom felé. Remélem megtudom gyõzni
Még nincsen konkrét idõpontunk, de júliusra gondoltunk.
Szállás?
hmm
Most lehet többen is megköveznek, de úgy gondoltuk elindulunk és majd ott keresünk.
Sziasztok!
Tavaly jártunk párommal elõször görögben. Akkor Sartin voltunk, busszal a Németh Traveltõl, ami katasztrofálisra sikeredett.Így is féltem a busz úttól, de a tavaly történtek után meg végképpen. Hazafelé 3szor robbantunk le, az egyiknél nagyban füstölt a busz hátulja, a végén egy szerb busz hozott minket haza a határig. Aztán Baja környékén hallottunk, hogy a magyar sofõr már mondja a másiknak, hogy letellik a vezetési ideje, nincs ki át vegye a buszt, mivel a másik sofõr is eddig vezetett és csak a határtól szállt át hozzánk. Hát nem kellett emiatt sokáig aggódnunk 10 perc sem telt el és lerobbantunk, megint...Akkor volt az országban hõségriadó, így történt az , hogy mint turisták a puszta közepén napernyõvel és matraccal hemperegtünk a porban az országút mellett, jah és vasárnap. Talán ha 20 percenként jött arra egy kocsi.. Még + kaját sem tudtunk venni sehol, az üdítõkrõl nem is beszélve, mert minden zárva volt.Azt hittem ott pusztulunk el ..Végül valaki fent megszánt bennünket,kerítettek egy buszt és egy cirka 36 óra alatt sikeredett Szombathelyre hazaérnünk. Végül kaptunk egy bécsi adventi utat kárpótlásul a Németh Traveltõl,de nem mentünk el rá, mert hátha ott felejtenek minket, amilyen szétszórt egy csapat..
Mivel fiatalok egyetemisták vagyunk, nem tanultunk a dologból, és mivel Görögországba beleszerettünk, idén is befizettünk, most Lefkadara.. Meglepetésként ért minket, hogy oda nem megy közvetlen repülõ járat!!! Így történt az, hogy már megint busszal fogunk utazni... Az Apollon Travellal megyünk, a Sun Rise apartmanba. Naponta nézegetem a térképet, hogy Lefkada mennyire messzebb van mint Sarti, és hogy onnét hogy fogunk mi haza jutni. Valaki felkészítene, hogy mi várható ettõl az utazási irodától?Mivel már befizettük, nyugodtan lehet a rossz tapasztalatokat is írni!Milyen a buszok állapota? Emeleteset vagy simát szoknak indítani oda(Júli. 15.-én megyünk)?
Illetve érdekelne, hogy volt-e már valaki a Sun Riseba? Mik a tapasztalatai?Van-e hûtõ?
A szigetrõl sok képet láttunk. Nagyon jók a kirándulási lehetõségek. Mit ajánlatok jobban a fakultatív vagy az egyéni utakat? Akik próbálták a fakultatív utakat, írnának pár szót róla!Köszönöm..
Én sokszor voltam Lefkádán, de mindig egyéni szervezésben és soha nem busszal, viszont:
- soha nem hallottam még hasonló problémáról sem az Apollon kapcsán, mint amit Te írtál
- 24-25 óra az út, de állítólag normálisak a sofõrök, rájuk sem szólt soha senki
- van telepített idegenvezetõ, akit sokan dícsérnek
- minden szobában van hûtõ 60-80 l-es
Kirándulási lehetõségek vannak, majd mások itt elsorolják Neked, de az Apollon honlapját is böngészhetnéd, ha már velük mégy
Ha van idõd a Hellasz fõoldalán a beszámolók menüpont alatt megtalálod a tavalyi szösszenetemet, sztem sok dolgot tudsz onnan is hasznosítani.
Köszi. Amúgy azt mondták, hogy minden szezonban elõfordul egy ilyen eset az utazási irodákkal.Hát mi pont kifogtuk. Csak hát akkor is furcsa, hogy 3 különbözõ busszal volt gond.Lehet mi hoztuk rájuk a bajt
Sokat olvastam az Apollon oldalát is a fakultatív utak miatt. Végülis inkább személyes tapasztalatok kellenének, majd elolvasom az élménybeszámolókat. Sartin jártunk úgy, hogy olvstunka Blue Lagoon-os hajókirándulásról, nekünk nagyon tetszett az amit az utazási irodák írtak róla. A valóságban azonban 2 hajót indítottak és mindegyeiken 200 fõ utazott, ott is lerobbant az egyik, mert miért is ne , és mi vontattuk végig az egész kirándulás alatt. A nagy tömeg elvette a kirándulás élményét..Azért köszi még1x!