Sziasztok!
Valaki közületek tud-e görögországi munkaközvetítõ,ügynökség címet adni?Esetleg ilyen irányú tapasztalata van-e valakinek?Elõre is köszi a választ
Üdv:Ian:)
Szia Ian!
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat oldalán megtalálod az Eures oldalát. Ez egy nagy uniós munkaközvetítõ szolgálat, ha jól tudom minden nagyobb munkaközvetítõnél van is legalább egy ember, aki csak azzal foglalkozik, hogy a náluk való keresésben nyújtson segítséget. Ha jól tudsz angolul, nyert ügyed van. A múltkor kíváncsiságból ránéztem, csak az észak-görögországi részrõl volt vagy 8000 álláslehetõség, segédmunkától a diplomát megkövetelõ állásig. Nagyon jó oldal.
Meg egy másik oldal, akik kifejezetten görögországi és ciprusi munkákat közvetítenek: www.eurostaff.hu
Õket nem ismerem ugyan, csak annyit tudok, hogy vendéglátó- és szállodaipari munkákat közvetítenek.
Kiegészítve magam, itt az Eures oldala
http://www.europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=hu
És az elõbb pongyolán írtam, nem munkaközvetítõket kellett volna írnom, hanem munkaügyi központokat. De ha böngészed az oldalt, minden világos lesz.
És még valami, ez tudtommal ingyenes.
Az Eurostaff-fal mentünk mi is ki. Õk nem munkaközvetítõ cég!
Valóban sokféle munkát tudnak õk is ajánlani, és valós dolgokat közölnek. Velük nagyon meg voltunk elégedve, de nem munkaközvetítõk, hanem csak munkát keresnek embereknek!!! Erre nekünk is külön felhívták a figyelmünket.
Amit pedig az elõbb írtam, azt azért mondtam, mert vagy a közvetítõnek kell fizetned, vagy ha nem kérnek pénzt,a kkor a kinti munkáltatóval beszélnek és te kevesebb fizetést kapsz (a maradékot a közvetítõ kapja meg), mint amennyit akkor kapnál, ha magadtól keresnéd meg õket!
Szia Kiscsillag!
Jó, hogy írtál az Eurostaffról, én eddig még csak nézegettem a lapjukat, és az ember mindig bizonytalan, amíg nem hall konkrét információt. Õk egyébként mennyire segítenek abban, hogy hivatalosan menjen a munkavállalás. Gondolom némi ügyintézés kell hozzá, hogy ott adózz, biztosításod legyen stb. És ehhez vagy kell segítség, vagy egy nagyon megbízható görög nyelvtudás. Vagy nem jól gondolom?
Abban teljes mértékben segítenek, hogy legális legyen a munka, de mivel nem õk a munkaadók, ez természetesen nem rajtuk, hanem a kinti munkaadón múlik, hgoy õ bejelent-e. Ha nem akar bejelenteni, akkor az Eurostaff kb. 2 héten belül, de max. 1 hónapon belül talál egy másik helyet, ahova átmehetsz dolgozni. De írtam pár infót róluk a blogomban is. Olvasd el! Elég az angol nyelvtudás is!
Kedves Kiscsillag,Ágni,Koveti és Mindenki
Köszönöm a segítséget!Ezeket az oldalakat,eures, eurostaff már ismerem.Az eures jó,csak 1 gondom van:az itt megjelenõ állásokat nem tudjuk lefordítani,mert nekünk a görög nyelv nem,csak az angol megy Az eurostaff oldalt is szoktam nézegetni,de elég vegyes tapasztalatokat hallottam róluk.Ezért gondoltam arra,hogy talán Görögországban is léteznek akár állami,akár magán munkaerõ közvetítõk,ügynökségek.Mint ahogy pl. ez Angliában is mûködik.De sajnos a neten nem igazán találtam ilyen céget.Azzal tisztában vagyok,hogy ha ilyen cég segít a munkakeresésben,akkor valamilyen módon fizetnem kell érte Kivéve persze az eures-t,de amint azt írtam itt nyelvi problémáink vannak.
Kiscsillag:a blogod melyik menüjében írtál az eurostaffról?És azt,hogy valaki magától keressen kint állást,azt úgy gondoltad,hogy ki kell menni és próba cseresznye Van ilyen irányú tapasztalatod?Elõre is köszi a választ!
Mindenkinek jó 7végét
Üdv:Ian
A görögországi munkámhoz írtam be az eurostaffról pár dolgot. Nekem már több helyen is van kint ismerõsöm, akik mondták, hogy sokan úgy mennek ki, hogy csak nyaralani mennek, és kint maradnak szezon végéig. Fõleg a magyarok által is kedvelt kisebb üdülõhelyeken, még kereslet is van a magyarokra, mert sok a magyar vendég.
Én most tavasszal úgy mentem volna ki, hogy elmentem volna megnézni a görög Húsvétot és azalatt felkerestem volna a szállodákat, tavernákat, hogy kell-e nekik munkaerõ... Sajnos túl jó állásom van itthon, ezért majd csak inkább jövõre.
Jól tudod, már nemsoká teljesen készen lesz ez az étterem. Vegyesen lesznek benne görög és magyar ételek, bár több görög étel lesz, mint magyar. A felszolgálás is kétnyelvû lesz, bár itt minden normális gondolkodású üzlettulajdonos felvesz minimum egy magyar alkalmazottat.