Szia Jimkó!Mi június 20-július 5.-ig leszünk ott.Remélem ragyogó napsütés lesz.Egy két záporba nem fogunk belehalni csak ne tartson sokáig.Meleg ruhát egyébként is volt szándékom pakolni,de remélem nem lesz rá szükség.Mi is voltunk már nyaralni június elején és 35-c volt pedig amikor indultunk napokig esett az esõ és nagyon hideg volt.A kollégák azzal ugrattak hogy merülõforralót ne felejtsek el vinni.Aztán jól pofára estek.Viszont jártunk úgy is hogy augusztusban mentünk volna a balcsira és elõtte két nappal a 38-c ból 15 lett.El sem mentünk és nem is lett jobb az idõ egész hónapban.Ez zsákbamacska.A cicákról majd készítek fotókat és megmutatom.Nekem is van itthon 4, meg 5 kutya.
Szia Frézia!Megnéztem minden képet nagyon szépek.Nekem Kréta tetszett a legjobban a fótóid közül.Láttam a cicát is nagyon ari volt. A kilátás tény hogy nem volt valami felemelõ látvány ,de a mi apartmanunknál lesz valami növényzet és akkor nem fognak odalátaz.Bár így én sem fogok látni semmit.Nem baj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szia lityi! Azért túl sok helyet ne foglaljatok el a meleg ruhákkal, inkább a naptejnek hagyjatok többet!
Ha módotokban áll, próbáljátok ki a helyi tavernákat, szerintem olcsóbb, mint nálunk! (A Balcsinál mindenképp!) Mi mindennap máshol ettünk! Nem érdemes leragadni egy helyen, mert a part tele van jobbnál-jobb étteremmel! Mi öten 20-30 euróból degeszre kajáltuk magunkat és a mosogatást is megúsztuk! A boltokban egyébbként mindent megkapni, az árak gyakorlatilaga hazaival megegyezõek, némi átfedéssel!
Szia!
Én tavaly júniusban voltam a Vanviniben. Maga az apartman nekem nagyon tetszett, a szobák a szokványosak, egyszerûek, de nagyon ízlésesek, a megszokott felszereléssel (ágyszámnak megfelelõ mennyiségû étkészlet, evõeszköz, pohár, csésze), hûtõszekrény, rezsó. Tévé egy közös van, kint az udvaron, egy fedett terasz alatt. Az udvaron van két helyen is grillezési lehetõség, ez személy szerint nekem nagyon tetszett, lehet jó kis esti sütögetéseket rendezni.
Az elhelyezkedése kicsit furcsa, kint van a fõút túlsó oldalán, magyarán vigyázni kell az átkelésnél a falu felé, mert elég gyorsan közlekednek rajta, habár nem volt veszett forgalom. Szembe vele egy építõanyag-lerakat volt, de nem volt olyan forgalmas, hogy mondjuk szieszta idején zavarja a pihenést. Viszonylag közel van az a taverna, ahol a Sithonosok görögestjét rendezik, tehát azon az estén azt egy az egyben végighallgattam. (Viszont szeptemberben részese is lehettem, és frenetikus volt, tehát megoldást jelenthet rá, ha ott vagy, és nem távolról hallgatod.)
A telepített idegenvezetõ (pontosabban egy család) nekem nagyon szimpatikus volt, mindennap helyben elérhetõk voltak pár óra hosszáig, habár nem helyben laktak. Mivel évek óta dolgoznak ott, elég megbízhatók az ismerettségeik, és a nyelvtudásuk is.
"Röviden" ennyi. Ha nem vagy egy kákán is csomót keresõ valaki, aki tudja élvezni a szabadságát, jól fogod magad érezni.
Mindenben megegyezek Koveti által leírtakkal a Vanvini ap. tekintetében. Annyit tennék hozzá, hogy az a család, aki tavaly a Vanviniben megszállók segítségére voltak, idén nem viszik a házat. Így azt sem tudni, ez milyen változásokkal jár (gondolok itt tv-re). Ha jól tudom, az idei szezonra szintén magyar utazási iroda bérelte ki az athéni tulajdonosoktól az ap-t, de mivel nem tudom kik, pontosabban nem vagyok biztos benne, hogy kik, ezért Róluk nyilatkozni nem tudok.
A buszok végigmennek a Shitonia félszigeten, így Sarti az egyik megálló. Attól függõen, hogy honnan jött a busz, a félsziget keleti, vagy nyugati partján megy végig. Tehát mehetsz Toroni, Neos Marmaras irányába, vagy Vourvourou irányába. Az Ófalban lévõ buszmegállóban ki an téve a menetrend.
Egyénileg a busz, vagy a bérelt autó ajánlott. Mi busszal akartunk, de amikor jeleztk, hogy kb. 2,5-3 óra alatt ér oda és 11-13 euro a jegy, csak oda, egy fõre, akkor lemondtunk róla.