Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 451
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Wilson
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58168 Üzenet linkje2008-04-25 13:47:26 

Sziasztok!

Szállás keresgélése közben kaptunk egy nagyon elõnyös ajánlatot Sarlata faluból, ami egy kicsit bentebb van a szárazföldön Svoronata-hoz képest. Azt szeretném kérdezni attól, aki Svoronatában vagy a környéken lakott, hogy nagyon zavaró-e a repülõtér közelsége, nagy-e a zaj, illetve rotnotta-e az élményt bármiben is az, hogy a repülõtér közel van?

Köszönöm.

# 452
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58178 Üzenet linkje2008-04-25 15:29:02  Válasz a #58168. hsz-ra Előzmény #58168

Wilson!

Ha az elõzõ hozzászólást elolvastad volna, már akkor megkaptad a választ a kérdésedre... icon_confused.gif
Minimális annak a pár gépnek a zavaró hatása ami naponta ide érkezik v.startól el Svoronata felett.Persze a süketek elõnyben vannak... icon_lol.gif

# 453
Ani7
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58197 Üzenet linkje2008-04-25 18:26:42  Válasz a #58178. hsz-ra Előzmény #58178

Szia Wilson!

Én is csak megerõsíteni tudom az elõttem szólót! Ahogy Atosz is írta az a pár gép tényleg egyáltalán nem zavar semmiben!Éjjel egyáltalán nem mennek gépek és reggel 6 óra körül van az elsõ gép utánna napközben csak egy pár... Nekem elég jó alvókám is van...a reggeli gépet nem is hallottam csak akkor mikor korán keltünk fel a sziget körbejárása miatt!
Napközben meg alig vártam, hogy láthassak egy-két gépet, mert nagyon imádom õket és repülni is imádok...
Na de ezzel nem fárasztok senkit!!! icon_biggrin.gif
A lényeg, hogy a reptér nem befolyásolt vagy zavart minket semmiben!!!

Üdv: Anita icon_wink.gif

# 454
Wilson
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58213 Üzenet linkje2008-04-25 21:23:28 

Atosz, Ani7

Köszönöm a válaszokat. Ne haragudjatok, ha túlontúl körülményes vagyok, de annak ellenére, hogy az ajánlat jó, elég sok pénzbe kerül - két külön hálószobás, nappalis, konyhás, teraszos, légkondis apartman...icon_smile.gif)), ezért minden apróság érdekel. Ha egy vagon pénzt kifizetünk, nem lenne túl jó érzés a fejünk felett elhúzó repülõgép zajára ébredni reggel 6-kor. Két kisgyerekkel megyünk, szeretünk nyugodtan, csöndben, békében élni és reggel lustálkodni egy kicsit, illetve elképzelhetõ, hogy a gyerekek délután aludnának egy rövidet (meg én is szeretek sziesztázni:-). Szerintetek ehhez az életvitelhez képest sem hangos a repülõtértõl a Svoronata-tól is egy nagyon picit távolabb lévõ Sarlata?

# 455
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58253 Üzenet linkje2008-04-26 12:06:20  Válasz a #58213. hsz-ra Előzmény #58213

Wilson!

Hát téged aztán két emberkének is nehéz meggyõzni és ez teljesen független attól,hogy mennyibe kerûlt e nyugalmatok biztosítása.
Sarlata egy pár km-el még távolabb esik a reptértõl, ebbõl logikusan következik a zajhatás csökkenése is... icon_rolleyes.gif Logikus,nemde?Egyébként tök összkomfortos nyaralás csak a mesében létezik és ezt ne is várjátok el egy alkalommal sem... icon_wink.gif Nekem elhiheted,mert már egy tucaton túlvagyunk... és mi is utáljuk a nyüzsit és a kellemetlenségeket.

Atosz

# 456
Wilson
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58316 Üzenet linkje2008-04-26 22:56:36  Válasz a #58253. hsz-ra Előzmény #58253

Köszi, Atosz, igen, logikus. A körülményeskedésemért már elnézést kértem, még egyszer nem teszem meg. icon_lol.gif

Összkomfortos nyaralás alatt nem tudom, mit értesz, eddig mi mindig olyan helyen voltunk, ahol volt fürdõszoba, WC, hideg-meleg víz, satöbbi. icon_cool.gif Vagy nem erre gondoltál? icon_wink.gif

Ha esetleg arra gondoltál az "összkomfortos" szó használatakor, hogy "tökéletes", abban valszeg igazad van: tökéletes nyaralás nincsen. De ha nem sértelek meg, ez kb olyan igazság, mintha azt nyilatkoztatnád ki, hogy "esõben megázik az ember". Magam is túl vagyok jópár remek nyaralás megszervezésén, "nekem elhiheted", de mindig nagy öröm és megtiszteltetés mérhetetlen tapasztalattal rendelkezõ "nagyöregektõl" tanulni. Iszom a szavaidat cserepes ajakimmal. icon_razz.gif

Tudnál-e esetleg segíteni abban, amit a 443-ban - többek között -kérdeztem: kocsival szeretnénk eljutni Kefaloniára, minden információ érdekel, útvonal Thessalonikitõl, kompolás, útdíjak, stb.?

# 457
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58441 Üzenet linkje2008-04-28 14:53:24 

Szia Wilson!

Semmiért nem kell elnézést kérned,mert nincs miért.Szeretjük a nyugalmat pláne ha ez az éves pihenés,ráadásul egy csomó suskát is áldozunk érte,vagy áldoztunk érte.Összkomfortnál pedig nem a lakás, a hely komfortjára gondoltam hanem a lelki, a nyugiság, az elégedettség adta "összkomfortra", komfort érzetre.Hiszen ez a legfontosabb,hogy jól érezzük magunkat a saját bõrünkben... icon_wink.gif Ha ez összejön akkor minden OK!De sajna ez az esetek javarészében nem egészen gyün össze,de fõ az optimizmus és az kell leginkább! icon_lol.gif A "cserepes ajkidra"a szõlõ-zsirt ajánlom... icon_lol.gif

Üdv: Atosz icon_wink.gif

# 458
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58457 Üzenet linkje2008-04-28 15:51:47 

Hoppá! icon_rolleyes.gif

Majd el felejtém írni,hogy mi saját kocsival nem szoktunk menni Görögországba.Esetek többségében szigetekre mentünk és repülõvel.Sajna a gk.-s utazásban én nem tudok segíteni.Ahová mentünk ott mindig béreltük a kocsit.De biztosan akad egy két kolléga aki neked ebben felvilágosítást tud nyújtani,hogy miképp tegyétek meg a leggyorsabban és a lehetõ legolcsóbban ezt a kefalóniai utazást. icon_wink.gif

Atosz

# 459
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58642 Üzenet linkje2008-04-30 15:06:36  Válasz a #58316. hsz-ra Előzmény #58316

Hahój Wilson!

A rejtett ironiát és élcet rögtön vettem a hozzászólásodban,de arra direkt nem reagáltam,mondván a szokásos elvemet: ettõl még nem esik be az esõ icon_lol.gif Ugye kedves Wilson? icon_lol.gif

Üdv:Atosz icon_wink.gif

# 460
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64917 Üzenet linkje2008-06-04 20:29:58 

Sziasztok mindenkinek! Annak is, aki már járt Kefalónián és annak is, aki még gondolkodik rajta. Egyenlõre úgy néz ki, hogy ez a sziget eléggé mellõzött, Atosz szerint érdemtelenül. Mi 10 nap múlva indulunk Svoronátára abban a reményben, hogy sikerül alátámasztanunk Atosz véleményét.
Régóta lesem az utazólistát, sokáig nem láttam rajtunk kívül senkit, aki ennek a szigetnek a megismerését tûzte volna céljául az idén. Nemrég fedeztem fel, hogy Scheky is Svoronátára jön, ráadásul a Pink Sunrise ap.-ba. Sajnos éppen váltjuk egymást.
Eddig lapítottam. Csöndben készültem, olvastam az elõttem szólókat. Sok hasznos infót sikerült begyûjtenem, ezért hála mindenkinek, aki hazajövetele után közzétette a tapasztalatait. Ez azért is fontos, mert kellõen részletes leírást tartalmazó utikönyvet nem találtam. Köszi Andinak a leírást, a kérdõjeles Annának a beszámolót. Ami még sokat segített a készülõdésben, az a felrakott rengeteg fénykép, különösen a feliratozottak.

# 461
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64969 Üzenet linkje2008-06-04 22:45:58  Válasz a #64917. hsz-ra Előzmény #64917

Szia szepeva!

Jó nyaralást Kefalóniában,nagyon remélem ha hazajöttök megerõsíted a véleményemet a látottakról.Az Ithakai fakultatívat ne hagyjátok ki!!

Üdv: Atosz icon_wink.gif

# 462
Ani7
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64997 Üzenet linkje2008-06-05 07:08:21  Válasz a #64917. hsz-ra Előzmény #64917

Szia szepeva!

Igen én is azt néztem, hogy idén nem nagyon megy a fórum ill.nem nagyon megy Kefalóniára senki, legalábbis a fórumon ez van! De biztos vagyok benne, hogy sokkal többen fogtok menni...majd a reptéren meglátod!
Te is a Pink Sunrise-ba mész? Mi is ott voltunk tavaly.Csak jót tudok mondani róla, nagyon szuper kis apartman.
Hát nagyon jó nyaralást kívánok!!! icon_biggrin.gif
...jaj úgy irigyellek!!! Olyan jó lenne újra elrepülni arra a csodálatos szigetre.
Mindenképpen járjátok körbe...gyönyörû! icon_wink.gif
Na mégegyszer jó utat!
Ha kérdésed van írj!

Üdv: Ani icon_razz.gif

# 463
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65090 Üzenet linkje2008-06-05 14:37:25  Válasz a #64969. hsz-ra Előzmény #64969

Szia Atosz!

Köszi a jókívánságot. Terveink között szerepel Ithaka fakultatívban. Másra nem is gondoltam befizetni, mert szeretnék 5 napra autót bérelni és azzal saját tempóban szétnézni a szigeten. Két hétre megyünk, így még marad idõnk a közvetlen környék felderítésére és pacsálásra is a közeli helyeken.
Jól emlékszem-e, hogy Ti kis SEICENTÓ-val jártátok körbe a szigetet? Bírta a hegyeket? Mert ha igen, akkor mi is annál maradnánk.

# 464
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65099 Üzenet linkje2008-06-05 15:01:24  Válasz a #64997. hsz-ra Előzmény #64997

Szia Ani!

Igen, a Pink Sunrise-be megyünk mi is, láttam, hogy jókat írtál róla. Bár bevallom, mi nemigen szoktunk problémázni az utazásaink során sem a szállással sem mással. Szerintünk létezik jó nyaralás, meg jobb, meg mégjobb. Meg szép helyek, meg attól még szebb helyek.

Megértem az írígységedet, bennem is van egy kis egészséges írigység mindíg, amikor éppen más utazik (szinte mindegy hova, a lényeg, hogy megy, én meg maradok). Szoktam ilyenkor mondani, hogy diétára fogom magam, nehogy besárguljon a májam. Tedd Te is azt! Annál is inkább, mert egy-kettõre eljön a Te idõd is és irány Faliraki.
Mi tavaly a szezon elején jártunk ott, nagyon jó hely. Különösen Rodosz városba szerettem bele, ráadásul Falirakiról nagyon jó a tömegközlekedés is, érdemes sok este beutazni.

Még teljesen nem állt össze a részletes programunk, ha elakadok, kérdezlek.

Üdv. Éva

# 465
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65253 Üzenet linkje2008-06-06 16:43:53  Válasz a #65090. hsz-ra Előzmény #65090

Szia Szepeva!

Nem, mi javarészt Atoszt és Corsát béreltünk néha Polot,de bírták a kritikát hegyen-völgyön... icon_smile.gif

Atosz icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu