Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 99 100 101 ... 139 140 141   >
Üzenet
  H.apci | #58749 Üzenet | 2008-05-01 17:41:13 | Re:
frézia írta:
...Szerintem a húsokhoz külön kell kérni, abból kiindulva, hogy nálunk is így van....

Hát nem, s nálunk sincs mindenütt így (szerencsére)... icon_evil.gif icon_rolleyes.gif Egy igazi jó kis görög tavernában (meg egy valamire való magyar csárdában is) úgy kapod az ételt, ahogy az "gömbölyû"... icon_wink.gif icon_lol.gif
  H.apci | #58753 Üzenet | 2008-05-01 18:09:49 | Re:
frézia írta:
...engem nem fenyeget a veszély, hogy végig eszem az étlapot. Elég kényes gyomrom van. Egyszer rábíztam magam egy étterem felszolgálójára, de valami paradicsomos húst kaptam helyi specialitásként. Én meg kipiszkáltam pár szem húst, a többit otthagytam...

Változtass, vagy ne járj étterembe! icon_evil.gif icon_rolleyes.gif Egyszer vittem csoportot - egyebek mellett - Riminibe. Félpanzió, jó kis szálloda, meg egy haverom (már meghalt szegény), nagy zabagép... Vacsorára szuperul elkészített és díszesen tálalt sült nyulat kaptunk, hát elterjesztette, hogy az pedig macska... Otthagyták a finnyások, mi meg betegre zabáltuk magunkat... icon_redface.gif De nem ez volt az egyetlen akciója (jártunk együtt sokfelé)... A szuper füstölthúsos babgulyás zsizsikes volt szerinte, az egyben sült sertéshúsból készült szelet borsókás, stb... De mindíg csak ott, ahol be lehetett gyûjteni a maradékot. Nem volt válogatós; mondta is az üzemi konyhán, hogy ha egyszer õ otthagy valami kaját, akkor tényleg ki kell rúgni a szakácsot... icon_lol.gif Nyugodjon békében... icon_cry.gif
  Josza2 | #58754 Üzenet | 2008-05-01 18:20:57 | Re:
h.apci írta:
frézia írta:
...engem nem fenyeget a veszély, hogy végig eszem az étlapot. Elég kényes gyomrom van. Egyszer rábíztam magam egy étterem felszolgálójára, de valami paradicsomos húst kaptam helyi specialitásként. Én meg kipiszkáltam pár szem húst, a többit otthagytam...

Változtass, vagy ne járj étterembe! icon_evil.gif icon_rolleyes.gif Egyszer vittem csoportot - egyebek mellett - Riminibe. Félpanzió, jó kis szálloda, meg egy haverom (már meghalt szegény), nagy zabagép... Vacsorára szuperul elkészített és díszesen tálalt sült nyulat kaptunk, hát elterjesztette, hogy az pedig macska... Otthagyták a finnyások, mi meg betegre zabáltuk magunkat... icon_redface.gif De nem ez volt az egyetlen akciója (jártunk együtt sokfelé)... A szuper füstölthúsos babgulyás zsizsikes volt szerinte, az egyben sült sertéshúsból készült szelet borsókás, stb... De mindíg csak ott, ahol be lehetett gyûjteni a maradékot. Nem volt válogatós; mondta is az üzemi konyhán, hogy ha egyszer õ otthagy valami kaját, akkor tényleg ki kell rúgni a szakácsot... icon_lol.gif Nyugodjon békében... icon_cry.gif

icon_lol.gif icon_wink.gif icon_lol.gif icon_wink.gif icon_twisted.gif icon_mrgreen.gif
  H.apci | #58757 Üzenet | 2008-05-01 18:45:59 | Re:
josza2 írta:
icon_lol.gif icon_wink.gif icon_lol.gif icon_wink.gif icon_twisted.gif icon_mrgreen.gif

Visszatérve ennek a topicnak az elején megfogalmazott bölcsességhez (kissé szabadon)... Hát számít az valamit, hogy mi a kaja, legyen az reggeli, ebéd, vacsora, vagy csak egy friisítõ, ha ilye helyen fogyaszthatom... icon_wink.gif icon_eek.gif icon_rolleyes.gificon_confused.gif icon_razz.gif icon_redface.gif breakage       .gif

Frézia | #58760 Üzenet | 2008-05-01 19:07:22 | Válasz a #58753. hsz-ra Előzmény #58753
Nem is nagyon járok étterembe, minek? A párom séf. Hát az epekövemet meg ki kellene dobatni, de halogatom. Így meg is érdemlem, hogy nem tudok egy csomó dolgot megenni. Legalább így nem fogok dagadni a sok kajától icon_wink.gif
  H.apci | #58762 Üzenet | 2008-05-01 19:19:41 | Re:
frézia írta:
Nem is nagyon járok étterembe, minek? A párom séf. Hát az epekövemet meg ki kellene dobatni, de halogatom. Így meg is érdemlem, hogy nem tudok egy csomó dolgot megenni. Legalább így nem fogok dagadni a sok kajától icon_wink.gif

Hát pl. a hangulatáért - lásd a képeket... (meg néha éhenhalás ellen icon_lol.gif ). icon_eek.gif icon_wink.gif Nem vagyok séf, de általában jobbakat fõzök, mint amiket étteremben kapok... icon_rolleyes.gif Az epekövet meg vedd komolyan, mert lehet, hogy mire rászánod magad, már késõ lesz, és nem tudsz visszaszokni a normális étkezésre. Elhízás ellen van jobb módszer is... icon_razz.gif
  Josza2 | #58763 Üzenet | 2008-05-01 19:23:18 | Re:
[quote="h.apci"]
josza2 írta:

Visszatérve ennek a topicnak az elején megfogalmazott bölcsességhez (kissé szabadon)... Hát számít az valamit, hogy mi a kaja, legyen az reggeli, ebéd, vacsora, vagy csak egy friisítõ, ha ilye helyen fogyaszthatom... icon_wink.gif icon_eek.gif icon_rolleyes.gificon_confused.gif icon_razz.gif icon_redface.gif breakage       .gif

Stia H.apci
Megenném még a fûrészport is csak ott ehessem! Most most.... icon_mad.gif icon_surprised.gif icon_wink.gif icon_twisted.gif
Apropó! Ez a kép nem Paleo Panteleimonban készült. Mert, ha igen annál az asztalnál mi is ettünk kb. 4 éve.
Üdv:Josza
  Josza2 | #58765 Üzenet | 2008-05-01 19:25:46 |
Egyébként kézcsókom a kedves nejednek.
  H.apci | #58767 Üzenet | 2008-05-01 19:32:59 | Re:
josza2 írta:
...Ez a kép nem Paleo Panteleimonban készült...

Szerintem lottózzál...! icon_wink.gif icon_lol.gif Ha a mólósat is ismered... icon_eek.gif icon_rolleyes.gif breakage       .gif
  Frézia | #58768 Üzenet | 2008-05-01 19:46:37 | Re:
Nem vagyok séf, de általában jobbakat fõzök, mint amiket étteremben kapok... icon_rolleyes.gif Az epekövet meg vedd komolyan, mert lehet, hogy mire rászánod magad, már késõ lesz, és nem tudsz visszaszokni a normális étkezésre. Elhízás ellen van jobb módszer is... icon_razz.gif[/quote]

Látod, ezzel én is így vagyok, ezért nem eszek étteremben. A párom kivételesen jól fõz. Igazad van epekõügyileg! Azért rossz, hogy nem ehetek egy jót! Csak életemben nem voltam kórházban! De rág fogom szánni magam.
  H.apci | #58771 Üzenet | 2008-05-01 20:06:20 | Re:
frézia írta:
...Látod, ezzel én is így vagyok, ezért nem eszek étteremben. A párom kivételesen jól fõz...

Hát, azért ezt elég macerás lenne otthon így "elkövetni"... icon_wink.gif icon_lol.gif Jut eszembe... A középsõ kaját állítólag betiltották icon_eek.gif icon_confused.gif , de attól még minden jobb helyen kapható icon_rolleyes.gif ; nekem ízlett... icon_wink.gif icon_lol.gif icon_redface.gif

Josza2 | #58779 Üzenet | 2008-05-01 20:47:42 | Re:
[/quote]

Hát H.apci megfogtál icon_redface.gif . A mólós kép nem ugrik be. icon_cry.gif icon_redface.gif icon_rolleyes.gif
El kell ismernem, hogy minden étteremben nem jártam, de megeszem a kalapomat, ha ez nem eredeti paráliai sült hús... breakage       .gif icon_lol.gif icon_wink.gif a képen.
  H.apci | #58793 Üzenet | 2008-05-01 21:38:44 | Re:
josza2 írta:
..Hát H.apci megfogtál icon_redface.gif . A mólós kép nem ugrik be. icon_cry.gif icon_redface.gif icon_rolleyes.gif El kell ismernem, hogy minden étteremben nem jártam, de megeszem a kalapomat, ha ez nem eredeti paráliai sült hús... breakage       .gif icon_lol.gif icon_wink.gif a képen.

Mindenhol azért még Te sem jártál; szép nagy ország ez... icon_wink.gif icon_razz.gif A móló Galaxidiben van; majd megtalálod a térképen... icon_lol.gif

A kalapodhoz meg jó étvágyat… icon_rolleyes.gif Valóban lehet kapni Paralian a fõutcán egy egyébként szuper grillesnél, de ez csak a véletlen mûve... icon_confused.gif A kép Litochoroban készült… Hogy mi is ez, azt mondja el egy kedves moderátorunk… ( https://eviagreece.blogspot.com ) icon_wink.gif

„kedd, április 29, 2008
Görög húsvéti jegyzetek

…A szombat nagy nap, ekkor már a másnapi ünnepre készülnek. Ekkor felhúzzák a kecskét vagy bárányt a nyársra, ami nem kevés hozzáértést igénylõ feladat, valamint hozzáfognak a kokoretszi, gardubákia és magiritsza elkészítéséhez.
A nyárson megsült hús mellett a belsõségekbõl készített falatoknak van ekkor nagy szerepük az ünnepi asztalon.
A KOKORETSZI maga is nyárson készül, ezt is még szombaton elõ kell készíteni a vasárnapi sütéshez. Kockákra felvágott és sóval, borssal, oreganóval ízesített máj, tüdõ darabok egymás mellé, szorosan nyársra húzva, szorosan áttekerve tisztára mosott béllel. Ezt is a szabadban, tûz illetve szén fölött sütik meg…”

Na, erre mit lépsz? icon_lol.gif
  Cilla | #58808 Üzenet | 2008-05-01 22:19:31 | Válasz a #58793. hsz-ra Előzmény #58793
Paffff.... icon_redface.gif icon_redface.gif icon_rolleyes.gif
Mondhatnám hogy rögtön tudtam, hogy pieriai, de most már mindegy.. icon_lol.gif icon_redface.gif icon_wink.gif
  Frézia | #58834 Üzenet | 2008-05-02 07:56:04 | Válasz a #58793. hsz-ra Előzmény #58793
Szia h.apci!
Hát ezt bizony nem enném meg, a gyomrom forog tõle. Esetleg valami olyat ajánljál amit meg is lehet enni. icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 99 100 101 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu