Demokrácia van bizony! Szabad vélemény nyilvánítás! De látom nem vagyok egyedül a véleményemmel! Ma már annyi mindent megesznek az emberek. További jó étvágyat.
Szia Pöpi,
a tepsis változat a gardubákia. Nagyon finomak. Kóstolj egy olyat ami máj darabból van, végülis mi is esszük a májat. És valamikor régen a magyarok is ették a belsõségeket, az már más, hogy manapság már nemigen.
A belek átmosása néha tényleg kellemetlen, de csak az elején, aztán ha a nagyja kimosódik utána már könnyû. Ahogy itt már írták, mi esszük a kolbászt, azt is bélbe töltjük, azt a belet is ki kell mosni. Ugyanakkor nálunk ott a véres, na a görögöknek az egy kuriózum, pedig mennyire finom. Igaziból most nem akarlak benneteket sokkolni, de van egy volt kapitány barátunk, eki elmesélte Indonéziában (talán) mi az egyik kedvenc étel. Majomagy, de azt már nem mondom el, hogyan eszik, mert elájultok így szombat fejében
Szia Frézia,
sztem inkább azokon a kajákon kéne csodálkozzunk mint a hamburger meg Coca-Cola. A többi, ami a természetbõl származik mindig is táplálta az embereket, az már megint egy dolog, hogy a húsevésrõl megoszlanak a vélemények. Inkább egy tisztán elkészített belsõség-leves mint egy McDoncis kaja, de hát manapság egy kis ízesítéssel ugye mindent elfogadunk
Köszi, Tudtam, hogy valami más neve van, de eléggé sokkolt a mûvelet, ezért nem ragadt meg bennem. Nem zavar, ha más eszi, meg el is készítem, csak nekem ne kelljen... Hozzátartozik a történethez, hogy én 20 éves koromig vegetáriánus voltam. Nem bármilyen elvi megfontolásból, hanem mert kb bölcsis korom óta állandóan 5 perc alatt visszaadtam a természetnek minden husit. Mióta görög párom van, azóta próbálkoztam sok olyan étellel, amit sose hittem volna, hogy valaha megeszem. Kipróbáltam a polipot, halat, kagylót, tintahalat, csirkét és pulykát, azóta ezeket rendszeresen fogyasztom. Nekem ez már nagy lépés. Hurka, kolbász, ezek mind kimaradtak az életembõl.
De ki tudja, jövõ húsvétkor lehet megkóstolom a kecskét, talán még a belsõségeket is. És ami igaz az igaz, tényleg rendesen megtisztítottuk, szaga abszolút nem volt.
Pöpi, így már érthetõ. Irigyelem a vegetáriánusokat, de sajna nekem nem megy. Kb. egy hétig el vagyok hús nélkül, de úgy egyszer egy héten megenném. A fiam meg minden nap húst valamivel mert sajnos ételallergiás, és nem a húsra, hanem mind olyanra amit hús helyett lehetne enni (hüvelyesek, olajos magok, tehéntejtermékek, stb.).
Ami a belsõségeket illeti, valóban nem a legegészségesebb ételek mert egyrészt könnyen romlanak, könnyen okozhatnak gyomormérgezést, könnyen terjeszthetnek betegségeket és nem utolsó sorban nagyon magas a koleszterin- és húgysav (köszvény) tartalmuk. De azért egyszer egy évben én nagyon szívesen megeszem, a magiritsza levest is nagyon szeretem, fõleg ha én készítem és tudom mi van benne. Meg nyáron a tavernákban sem utasítom el a jó kis kokoretszit meg a pszitót (ált. nyárson sült kecske-, bárányhús)
Szia Ágni!
Egyetértek Veled, hogy a hamburger nem valami egészséges, meg a Mc-is kaják. A coláról meg ne is beszéljünk. Milyen belsõséglevesre gondolsz? Én híve vagyok az egészséges étkezésnek egyébként. Amikor görögbe voltam, mindig azon csodálkoztam, hogy csak krémlevesek vannak az étlapon. Akkor ezek szerint fõznek másfajta leveseket is?
Frézia, a krémlevesek egy nagy hazugság a görög gyümölcslevessel együtt. Soha a büdös életben nem esznek krémlevest, az egyszerû nép azt sem tydja mi az, a gyümölcsleves hallattán meg fanaylognak, pedig az ókori görögök ismerték. Ezek mind az idegen turizmust csalogató kaják, nem találsz olyan családot akinél ezek menün vannak Én szoktam néha készíteni krémlevest, abból a póréhagymalevest szeretik, de mikor a gyönyörû színû céklalevest meglátta a család, majd elájultak
Jézusom! Sokkoltatok!
Én is mindenevõ vagyok, de azért a csiga!? Nálunk is vannak bõven, de inkább békén hagyom õket! Sünikéink is vannak, szerencsére a kutyánk nem fér hozzájuk, csak ugatási szinten, de alma szelettel kényeztetem õket! Hú, éhes lettem, na nem a csigára, de a többi minden másra! Egy kérdésem lenne! Milyen íze van a kardhalnak, még nem ettem. Nekem eddig a legfinomabb az angolna húsa volt, de rengeteg féle halat kóstoltam és a tenger gyümölcseit is, imádok mindent, csak ne mozogjon! Ha nem tudom, hogy mi az, bármit megeszem, és jól is esik! Elsõ Görög utam lesz és igyekszem összegyûjteni a sok hasznos jó tanácsot az összes topicban! bryam
Jézusom! Sokkoltatok! Én is mindenevõ vagyok, de azért a csiga!?
Miért, mi a baj szegény csigával? És a békacomb? Jól kell elkészíteni, mint megannyi mást. Rengeteget láttam Franciaországban és Belgiumban, s csaknem aranyárban (igaz jobb helyeken). Gondold végig...! Mennyivel jobb látvány némelyik kagyló, apró rák, vagy a mini tintahal? Jól elkészítve nagyon finom mindegyik...