Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 1516
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Frézia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
197 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58912 Üzenet linkje2008-05-03 09:06:23  Válasz a #58844. hsz-ra

Demokrácia van bizony! Szabad vélemény nyilvánítás! De látom nem vagyok egyedül a véleményemmel! Ma már annyi mindent megesznek az emberek. További jó étvágyat.
# 1517
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58913 Üzenet linkje2008-05-03 09:46:04  Re:

frézia írta:
...Ma már annyi mindent megesznek az emberek...

Ez igaz: https://www.tolna.net/~jerlich/html/kaja.html - és milyen jóízûen... Jó étvágyat hozzá!

# 1518
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58914 Üzenet linkje2008-05-03 10:04:41  Válasz a #58899. hsz-ra Előzmény #58899

Szia Pöpi,
a tepsis változat a gardubákia. Nagyon finomak. Kóstolj egy olyat ami máj darabból van, végülis mi is esszük a májat. És valamikor régen a magyarok is ették a belsõségeket, az már más, hogy manapság már nemigen.
A belek átmosása néha tényleg kellemetlen, de csak az elején, aztán ha a nagyja kimosódik utána már könnyû. Ahogy itt már írták, mi esszük a kolbászt, azt is bélbe töltjük, azt a belet is ki kell mosni. Ugyanakkor nálunk ott a véres, na a görögöknek az egy kuriózum, pedig mennyire finom. Igaziból most nem akarlak benneteket sokkolni, de van egy volt kapitány barátunk, eki elmesélte Indonéziában (talán) mi az egyik kedvenc étel. Majomagy, de azt már nem mondom el, hogyan eszik, mert elájultok így szombat fejében icon_surprised.gif

# 1519
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58915 Üzenet linkje2008-05-03 10:06:46  Válasz a #58912. hsz-ra Előzmény #58912

Szia Frézia,
sztem inkább azokon a kajákon kéne csodálkozzunk mint a hamburger meg Coca-Cola. A többi, ami a természetbõl származik mindig is táplálta az embereket, az már megint egy dolog, hogy a húsevésrõl megoszlanak a vélemények. Inkább egy tisztán elkészített belsõség-leves mint egy McDoncis kaja, de hát manapság egy kis ízesítéssel ugye mindent elfogadunk icon_sad.gif

# 1520
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58916 Üzenet linkje2008-05-03 10:08:36  Válasz a #58913. hsz-ra Előzmény #58913

Ja most látom h.apci is valami olyasmit írt mint én, csak más formában icon_biggrin.gif Szóval egyetértünk! Jöhet a kokoretszi icon_lol.gif
# 1521
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58918 Üzenet linkje2008-05-03 10:12:04  Re:

Ágni írta:
Ja most látom h.apci is valami olyasmit írt mint én, csak más formában icon_biggrin.gif Szóval egyetértünk! Jöhet a kokoretszi icon_lol.gif

Egyszer még majd ott a helyem nálad! icon_wink.gif icon_lol.gif

# 1522
Pöpi
Törzstag
Törzstag
748 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58919 Üzenet linkje2008-05-03 10:15:07 

Köszi, Tudtam, hogy valami más neve van, de eléggé sokkolt a mûvelet, ezért nem ragadt meg bennem. Nem zavar, ha más eszi, meg el is készítem, csak nekem ne kelljen... Hozzátartozik a történethez, hogy én 20 éves koromig vegetáriánus voltam. Nem bármilyen elvi megfontolásból, hanem mert kb bölcsis korom óta állandóan 5 perc alatt visszaadtam a természetnek minden husit. Mióta görög párom van, azóta próbálkoztam sok olyan étellel, amit sose hittem volna, hogy valaha megeszem. Kipróbáltam a polipot, halat, kagylót, tintahalat, csirkét és pulykát, azóta ezeket rendszeresen fogyasztom. Nekem ez már nagy lépés. Hurka, kolbász, ezek mind kimaradtak az életembõl.
De ki tudja, jövõ húsvétkor lehet megkóstolom a kecskét, talán még a belsõségeket is. És ami igaz az igaz, tényleg rendesen megtisztítottuk, szaga abszolút nem volt.

# 1523
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58931 Üzenet linkje2008-05-03 12:38:04  Válasz a #58918. hsz-ra Előzmény #58918

Mi itt vagyunk! icon_biggrin.gif (remélem még sokáig icon_smile.gif )
# 1524
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58932 Üzenet linkje2008-05-03 12:43:19  Válasz a #58919. hsz-ra Előzmény #58919

Pöpi, így már érthetõ. Irigyelem a vegetáriánusokat, de sajna nekem nem megy. Kb. egy hétig el vagyok hús nélkül, de úgy egyszer egy héten megenném. A fiam meg minden nap húst valamivel mert sajnos ételallergiás, és nem a húsra, hanem mind olyanra amit hús helyett lehetne enni (hüvelyesek, olajos magok, tehéntejtermékek, stb.).

Ami a belsõségeket illeti, valóban nem a legegészségesebb ételek mert egyrészt könnyen romlanak, könnyen okozhatnak gyomormérgezést, könnyen terjeszthetnek betegségeket és nem utolsó sorban nagyon magas a koleszterin- és húgysav (köszvény) tartalmuk. De azért egyszer egy évben én nagyon szívesen megeszem, a magiritsza levest is nagyon szeretem, fõleg ha én készítem és tudom mi van benne. Meg nyáron a tavernákban sem utasítom el a jó kis kokoretszit meg a pszitót (ált. nyárson sült kecske-, bárányhús) icon_biggrin.gif

# 1525
Frézia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
197 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58936 Üzenet linkje2008-05-03 13:26:41  Válasz a #58915. hsz-ra Előzmény #58915

Szia Ágni!
Egyetértek Veled, hogy a hamburger nem valami egészséges, meg a Mc-is kaják. A coláról meg ne is beszéljünk. Milyen belsõséglevesre gondolsz? Én híve vagyok az egészséges étkezésnek egyébként. Amikor görögbe voltam, mindig azon csodálkoztam, hogy csak krémlevesek vannak az étlapon. Akkor ezek szerint fõznek másfajta leveseket is?

# 1526
Frézia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
197 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58971 Üzenet linkje2008-05-03 17:25:11  Válasz a #58932. hsz-ra Előzmény #58932

Szia Ágni!
A belsõséglevest már tudom, elolvastam az oldaladon.

# 1527
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58993 Üzenet linkje2008-05-03 20:47:15  Válasz a #58936. hsz-ra Előzmény #58936

Frézia, a krémlevesek egy nagy hazugság a görög gyümölcslevessel együtt. Soha a büdös életben nem esznek krémlevest, az egyszerû nép azt sem tydja mi az, a gyümölcsleves hallattán meg fanaylognak, pedig az ókori görögök ismerték. Ezek mind az idegen turizmust csalogató kaják, nem találsz olyan családot akinél ezek menün vannak icon_biggrin.gif Én szoktam néha készíteni krémlevest, abból a póréhagymalevest szeretik, de mikor a gyönyörû színû céklalevest meglátta a család, majd elájultak icon_lol.gif
# 1528
Bryam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
434 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59008 Üzenet linkje2008-05-03 21:44:02  Válasz a #58918. hsz-ra Előzmény #58918

Jézusom! Sokkoltatok!
Én is mindenevõ vagyok, de azért a csiga!? Nálunk is vannak bõven, de inkább békén hagyom õket! Sünikéink is vannak, szerencsére a kutyánk nem fér hozzájuk, csak ugatási szinten, de alma szelettel kényeztetem õket! Hú, éhes lettem, na nem a csigára, de a többi minden másra! Egy kérdésem lenne! Milyen íze van a kardhalnak, még nem ettem. Nekem eddig a legfinomabb az angolna húsa volt, de rengeteg féle halat kóstoltam és a tenger gyümölcseit is, imádok mindent, csak ne mozogjon! Ha nem tudom, hogy mi az, bármit megeszem, és jól is esik! Elsõ Görög utam lesz és igyekszem összegyûjteni a sok hasznos jó tanácsot az összes topicban! bryam

# 1529
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59012 Üzenet linkje2008-05-03 21:55:56  Re:

bryam írta:
Jézusom! Sokkoltatok! Én is mindenevõ vagyok, de azért a csiga!?

Miért, mi a baj szegény csigával? icon_eek.gif És a békacomb? icon_rolleyes.gif Jól kell elkészíteni, mint megannyi mást. icon_wink.gif Rengeteget láttam Franciaországban és Belgiumban, s csaknem aranyárban (igaz jobb helyeken). icon_rolleyes.gif Gondold végig...! icon_exclaim.gif Mennyivel jobb látvány némelyik kagyló, apró rák, vagy a mini tintahal? icon_idea.gif Jól elkészítve nagyon finom mindegyik... icon_razz.gif

# 1530
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59075 Üzenet linkje2008-05-04 10:01:16 

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 101 102 103 ... 139 140 141   >