Brobert!
Én azt írtam, hogy robogóval/autóval. Értelemszerûen a Meteorákra nem a robogót értettem. És Athénra sem! Igaz nekünk tavaly Athén kimaradt, de mi vonattal mentünk volna. Sebaj, majd idén Lefkadaról eljutok oda is!
Ha valahol a város szélén lerakod és onnan metrozol akkor nem vészes, de bent a városban nem ajánlanám.
Nei Poriban fel tudsz szállni a vonatra, ami majdnem a központba érkezik be. És nem utolsó sorba harmad annyiba kerül, mint az üzemanyag...
A vonatos Athéni élményeinkrõl, részletesebben írtam tavaly
Mi is kocsival mentünk Athénba,vasárnap hajnali indulással /2 óra/,fél hétre az Akropolisz lábánál lévõ nagy parkolóban voltunk,ekkor rajtunk kívül nem volt ott senki,a városban sem volt vészes a forgalom.
A görögök mentalitását ismerve, nem csodálom, hogy reggel fél 7-kor még senki nem volt ott a túristacsoportok ekkor nézik meg a Pireuszi kikötõt és/vagy a régi stadiont, mivel az Akropolisz 8-kor nyit és addig is el kell ütni valamivel az idõt
Mi hétköznap, fél 6-ra értünk oda, akkor sem volt túl nagy a forgalom, de késõbb erõsen megélénkült.
Bocsánat az offért, ezt esetlegesen a megfelelõ forumban folytatjuk...
Nem navigált senki,lehet,hogy egyszerûen szerencsénk volt,hogy egybõl odataláltunk,bár az Akropoliszt elég jól lehet látni.De ez inkább az Athén topic-ba tartozó téma.
Köszi Bea az infókat. Igen nagyon tervezgetünk már.... most hétvégén már szóba került mit viszünk de olyan olyan messze van
Mi 500 eurot gondoltunk kivinni /család (vagyis két fõ) de ebben nincs benne az utazás (gondolok itt autopálya díj, szerb, macedon tankolás...)
Remélem elég lesz...
Tavaly Zantét robogóval jártuk be (persze gyerkõc nélkül) hát mit mondjak, volt mikor halálfélelmem volt....
Athén szép lehet, de hogy én nyaralás alatt hajnalban felkeljek...... annyira azért nem hiszem
Ha valakinek nem válaszoltam sorry. az a helyzet, hogy mikor én a géphez jutok, mindenki offline... De nem adom fel