nem is tudják mi is az a paprikáscsirke +nokedli+uborkasaláta ...........
A túrórudiról nem is beszélve!
Én megpróbáltam egy egyszerû paprikáskrumplit elõállítani Görögországban, ottani alapanyagokból, de csúfos kudarcot vallottam, tök vacak lett, pedig mindent úgy csináltam, mint itthon. A lecsó sem lett jobb.
Görögországban inkább görög kaját együnk, itthon meg magyart.
Pld. cserepes birkajughurtot, mert az fenséges.
Én is próbálkoztam lecsóval külföldön, kaliforniai paprikából, mivel másfajta paprika nem volt és a kedves rokon azt kívánt. Nem lett rossz!
Ja és még töltött káposztával, de ahhoz sem volt savanyúkáposzta, édesbõl csináltam, paradicsomosan, hát az ottaniak kétpofára ették.
Nekem nem volt valami jó.
Görögországban együk ami ott van és elérhetõ. Szerintem kibírjuk túrós tészta és paprikáscsirke nélkül is. Azt együnk itthon.
Együk amit õk.... de a kényes magyar gyomor.... Szóval én nem eszem halat és tengeri herkentyût, akkor marad a gyros és suvlaki egy hétig... aztán itthon rá sem merek nézni a gyros árusokra (amibõl itt aztán van bõven) Azt hiszem, ha kiköltöznék nyitnék egy magyar közértet túróval (túró rudival)......
Egy ismerõsöm mesélte, hogy anno az anyukája hozott haza görögországból egy zsák hagymát (buszos út volt) és a magyar határõr megkérdezte "mi van má' a makói nem is jó?"
Egyébként egyetértek, és megpróbálok helyi ételeket enni.