Szia BRobert!
Köszi a segítséged! Bár mi Paraliára megyünk, gondolom Katerinibõl el lehet jutni vonattal Athénba. Biztos, hogy többet láttál, mint ha szervezetten mentél volna. Még egy kérdésem lenne! A 13 éves kisfiamnak jó az itthoni diákja, vagy kell neki nemzetközi? Köszi: bryam
Ne felejtsétek el, hogy 14 alatti gyerekeknek nem kell belépõt fizetni a múzeumokba, ásatásokra.
Tavaly Delfiben a pénztáros megvetette a fiamnak is a jegyet, a jegyszedõ meg vissza küldött, hogy váltassam vissza mert neki nem kell jegy.
A pénztáros nem akarta érteni, hogy mi van, erre odajött a jegyszedõ mondott valamit, és erre nagy mérgesen vissza vette a jegyet.
Ilyen is van.
Meg olyan is, hogy a tevernában fizetés után szóltak, hogy többet számoltak tévedésbõl és a kezembe adták a visszajáró összeget.
A vonat Thesszalonikibõl jön és Kateriniben kb. fél órával hamarabb van ott. Bõ 3-4 órával többet voltunk Athénban, mint a fakultatív szervezésel, így jóval több mindenre volt idõnk áés nem kellett várni senkire.
De ez itt már off, ami az Athén topikba való
Mióta van Nei Poriban vasútállomás? Igaz én '97-ben és 2000-ben voltam ott, de csak Platamonasban tudtunk felszálni a vonatra. Mi is így mentünk Athénbe és Thessalonikibe , és megnéztük Larissát is. Érdemes.
Príma kirándulási cél, elmenni vonattal Katerinibe és onnan busszal a Dioni ásatásokat megnézni. Dion fantasztikus látványosság Az útikönyvek és az utazási irodák méltatlanul agyonhallgatják, de mindenkinek öszintén ajánlom a megtekintését. Nagy kár kihagyni. Észak Görögország egyik legfontosabb ókori ásatása. Egész napos program.
Üdv. Josza
Erici !Vagy bárki aki tudja!
Én is vonattal szeretnék menni idén Paraliáról Athénba !Mennyi idõ az út? És mennyibe kerül a jegy?
Bár én tavaly is voltam szervezetten,de olyan meleg volt,hogy a végén már alig bírtunk gyalogolni !Szóval akkor éppen megfelelt nekünk az az idõ amit ott töltöttünk! De persze mindent megért !Az a látvány,jajj,csodaszép!
Gondolom nem egy sûrû járat,mert jobb lenne kicsit késõbb érkezni Athénba,de sebaj !Hát persze így jobban megéri,mint ha szervezetten mennék !És a vonat állomás hol van Athénban ?A Parlament környékén csak a metrot láttam!
Nagyon köszönöm a segítséget!
A következõ vonat reggel 5 körül megy, amivel kb. 11.30-ra lennél ott.
A vonat Athén Larissa nevû állomására érkezik, ez a központtól azt hiszem 4-dik metró megálló északra.
De ezt inkább az Athén topikba folytassuk, mielõtt megdorgálnak, mert odavaló