Törökország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56454 Üzenet linkje2008-04-07 13:52:15 

A törökök tényleg képzavarban vannak velünk icon_smile.gif Egy nõ, akihez járok a munkámban injekciót beadni (török nõ Münchenben, 30 éve él itt, de egy kukkot sem tud németül) kérdezte, hogy honnan valósi vagyok (a fia fordított) és mikor mondtam, hogy magyar vagyok, elkezdett ölelgetni és azóta is szentül meg van gyõzödve róla, hogy a magyaroknak tudniuk kell törökül, állandóan beszél nekem, nem fogja fel, hogy nem értem. icon_smile.gif
# 47
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56524 Üzenet linkje2008-04-08 09:33:34 

Kakadu!

Egyetértek veled! Sokat számít, hogy viselkedsz velük. A legtöbb magyar normális, nyitott, kultúrált.
De vannak kivételek is. Az a jó, hogy sem a görögök sem a törökök nem általánosítanak. Így egy-egy tiszteletlen, arrogáns hazánkból szabadult egyed miatt nem utálják meg a magyarokat.

# 48
Eve.
Aktív fórumos
Aktív fórumos
61 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58277 Üzenet linkje2008-04-26 14:51:26 

Én tavaly októberben voltam 7 napot Antalyában.Szerintem gyönyörû ország és az emberek is nagyon kedvesek.Nagyon jó a közbiztonság, esténként sétálni jártam, és minden rendben volt. icon_smile.gif Nagyon tiszták és igaz, hogy szeretik a magyarokat . Különleges kapcsolat a miénk icon_wink.gif(150 év).Szerintem 1x mindenképpen látni kell, meg kell ismerni a kúltúrát, látni a szép tájakat.Ami engem igazán megfogott az emberekben az az, hogy mennyire családiasan viselkednek.Ha belépsz egy üzletben és éppen reggeliznek, akkor leültetnek és megkínálnak, szinte családtagként kezelnek. icon_smile.gif
# 49
Szacsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58599 Üzenet linkje2008-04-30 08:21:24 

Sziasztok!
Felmerült bennem egy lehetséges, hogy fura kérdés. Mi még soha nem jártunk Törökországban. Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy milyenek valójában az emberek, a kultúrájukból egy kis izelítõt szerezni, illetve egyáltalán milyen ország. Nem tudom, hogy szeretnék-e ott nyaralni, lehet hogy igen, de lehet az is, hogy nem. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy Görögországból érdemes-e egy kirándulást szervezni Törökországba? Mennyire kell elmélyülni az ország belsejében, vagy már viszonylag sok minden kiderül a határátlépés után is? Persze tudom, hogy egy ország megismeréséhez nem elég egy egynapos kirándulás, csak a fillingjét meg lehet-e érezni ennyi idõ alatt?

# 50
Eve.
Aktív fórumos
Aktív fórumos
61 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58660 Üzenet linkje2008-04-30 18:01:48  Válasz a #58599. hsz-ra Előzmény #58599

Szia!
Igen 1 nap az kevés, mert mindig találsz valami újat, valami mást Törökországban.Én 7 napot töltöttem el és mégsem mondhatom azt, hogy teljesen átéreztem a "feelingjét".De nagyon megszerettem, elvarázsola kultúra, az emberek örök optimizmusa, a táj varázslata.... icon_redface.gif icon_cool.gif

Szerintem ha csak 1 napotok is van, mindenképpen szervezzetek be kirándulást! Szerintem nem fogtok csalódni! icon_wink.gif
Én bármikor visszamennék icon_lol.gif icon_redface.gif icon_wink.gif

# 51
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59430 Üzenet linkje2008-05-06 10:19:14  Válasz a #56345. hsz-ra Előzmény #56345

Szia Ferrari!

Bocs, hogy csak most válaszolok, de tegnapig beteg voltam és otthon nincs számítógépem.

Látom Te is Alanyába mész nyaralni, csak korábban mint én. Mi augusztus 20-tól szeptember 03-ig leszünk ott. Remélem tetszeni fog. Bíztatóan hangzik, hogy kedvesek az emberek és szeretik a magyarokat. Ugye beszámolsz majd az élményeidrõl és a tudnivalókról hazajöveteled után? Amennyiben felmentek Alanyába a várba, jó lenne tudni, hogy onnan gyalog kb. milyen távolságra van az a kis hangulatos falu, ami állítólag klassz kis fehérre meszelt házikókból áll és tényleg érdemes-e meglátogatni. Így fejbõl nem tudom a nevét, de E-betûvel kezdõdik. Vettem már utikönyvet, de sajnos ezek nem olyan részletesek mint a Tõzsér könyvek. Azért így is boldogulni fogunk remélem. Igaz nem tervezek most sok kirándulást, mert pihenni szeretnénk és ezért is fizettünk be all inclusíve ellátást.

# 52
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59438 Üzenet linkje2008-05-06 11:21:48  Válasz a #59430. hsz-ra Előzmény #59430

Nagyon tudom ajánlani a Küprülü kanyont! Ez kb fél úton van Antalya és Alanya között, csodlatos háborítatlan természet de az út jó! Raftinra is van lehetõség.
# 53
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59439 Üzenet linkje2008-05-06 11:23:22  Válasz a #59430. hsz-ra Előzmény #59430

A másik a Manavgati vízesés; a városból hajóval visznek fel az elsõ zuhgókig, onnan pedig busszal a kb 10 km-re lévõ felsõhöz.
Ez a két hely egy nap alatt is "lejárható" bérelt kocsival.

# 54
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59444 Üzenet linkje2008-05-06 12:27:51  Válasz a #59438. hsz-ra Előzmény #59438

Szia Kakadu!

Köszi az infókat. Mennyire megterhelõ ez a kanyon? Raftingolni biztosan nem fogok, mert már nem vagyok fiatal és nem mernék belevágni, pedig valamikor mûugró voltam.
A Manavgati vízesést már tervbe vettem, persze ez nem csak rajtam múlik, hiszen ismét társasággal megyünk (8-an).
Nem tudod, hogy mennyiért lehet bérelni kocsit? Nézegettem már olyan kirándulási célpontokat, amik aránylag közel vannak és jó lenne megnézni. A Török tengerpart címû utifilmben láttam pár klassz helyet. Nagyon jó lenne Kappadokkiát és Göremét is megismerni, de sajnos ezek a szépségek nem férnek bele 1 napba.

# 55
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59466 Üzenet linkje2008-05-06 13:46:30  Válasz a #59444. hsz-ra Előzmény #59444

Én kocsit bérelnék a helyetekben, mi is azt csináltuk. No nem valami csili-vili multinál, hanem egy kis helyi utazási irodánál ugyan olyat csak éppen a feléért. És vannak 9 személyes Ford Trasitok is (helyben gyártják OTOSAN néven), melyeket "B" kategóriával is lehet vezetni.
A kanyon is kifejezetten jól megközelíthetõ, jó út van, ajánlom. Szép a környezet, szinte háborítatlan, van ott egy középkori szamárhíd is.

# 56
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59476 Üzenet linkje2008-05-06 14:34:20  Küprülü kanyon Előzmény #59438

# 57
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59477 Üzenet linkje2008-05-06 14:36:41  Küprülü kanyon

# 58
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59478 Üzenet linkje2008-05-06 14:38:10  Manavgati vízesés

# 59
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59480 Üzenet linkje2008-05-06 15:55:49  Válasz a #59466. hsz-ra Előzmény #59466

Otthon majd megnézem a térképen hogy pontosan hogyan lehet odajutni. Remélem az utikönyvem is ír róla, képekkel illusztrálva, akkor könnyû lesz rávenni erre a kirándulásra a társaságot. Szerencsére általában mindíg oda megyünk kirándulni amit én javaslok és ez nagyon tetszik. Gyönyörûek a Jox által feltett fotók, ezt tényleg érdemes megnézni.
# 60
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59481 Üzenet linkje2008-05-06 15:57:35  Válasz a #59478. hsz-ra Előzmény #59478

Köszi Jox a gyönyörû fotókat! Tényleg nagyon klasszak ezek a tájak. Remélem élõben is sikerül megnéznem.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 4 5 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu