Jún.18-án repülök Rethymnoba.
hajóval szeretnénk Gramvoussára kirándulni,de sehol nem találtam infót hogy Rethymnóból menne oda hajó. ( Kissamosi kikötõbõl találtam kishajót). Valaki esetleg tud vmit errõl?
köszi
Szia noni!Az,hogy a szlovákokkal utazunk csak egy feltételezés volt,bár lehet benne némi ráció!A munkahelyemen voltam most 2 napig,de alig birtam a betegekre koncentrálni,mindig az utazás jár a fejemben.NORMÁLIS EZ??
Szia Zsebkuty!
Küldtem Neked egy privit. Remélem megkapod, mert nem vagyok benne biztos, hogy elküldte a rendszer.
Én is csak remélem, hogy nem Pozsonyból fog indulni a gép. De ha sok szlovák lesz, csak meghalljuk már a gépen a magyar szót...
Ne is mond! Én is állandóan azt számolom, hány nap van az utazásig. Bár az utóbbi idõben jól elvoltam havazva.
Szerintem teljesen normális ez, mert rajtunk kívül itt a fórumon is mindenki "vágja a centit". És ez így van jól!
Jún.18-án repülök Rethymnoba.
hajóval szeretnénk Gramvoussára kirándulni,de sehol nem találtam infót hogy Rethymnóból menne oda hajó. ( Kissamosi kikötõbõl találtam kishajót). Valaki esetleg tud vmit errõl?
köszi
Szia Mona1!
Rethimnonbol nem megy hajo Gramvoussara, csak Kissamos-Kastellibol. Onnan viszont tobb is. A hajoval csak egy fel napos program lesz ez a kirandulas, nem tudsz addig maradni ameddig akarsz es a laguna latvanyahoz fel kell masznod a lepcsokon. Kissamos-Kastelli ugy masfel ora Rethimnonbol autoval. Viszont, ha mar Rethimnonbol elautoztok Kissamosig-Kastelliig akkor onnan mar csak kb 15 km Gramvoussa lagunaja Balos, igaz, hogy az utso 6-7 km foldut es eleg keskeny, kavicsos, ez az utso par km jo fel oratokba fog kerulni, mert nem lehet szaguldozni. Az ut Kissamos utan Kaliviani falun at vezet Balosra. Vegig ki van tablazva, de nagyon kell figyelni, mert sokszor csak sajat, otthoni keszitesu tabla van kirakva es ott ahol eppen kanyarodni kell. A vegen egy parkolo lesz es onnan lepcsokon kell lesetalni a tengerhez. A lepcsokrol iszonyu szep ralatas van a lagunara. Egy szo mint szaz velemenyem szerint egy napra erdemes berelnetek egy kis terepjarot es azzal elmenni oda, de a kolcsonzobe meg nem mondjatok hova mentek vele, mert nem szeretik, ha oda viszik az autokat. Sokan elmentek mar ide kis autoval is, marmint nem terepjaroval (Opel Corsa, Fiat Seicento stb.), de azzal meg ovatosabbnak kell lenni, en mindenkeppen a terepjarot ajanlom.
Szia!Irtam neked rá privit,köszi,megkaptam.Valcsi nagyon rendes,mégjobban megfájditotta a szivünket Ierapetra láttán.Ugyan a párommal annyira lestrapáltuk magunkat az elmúlt idõszakban,hogy az is lehet,hogy elveimmel ellentétben csak Makrin maradunk és élvezzük a nyugalmat,bár ha már egyszer Krétára mehetünk,nem lenne jó,ha csak egy helyben maradnánk,ezután majd valszeg nem lesz módunkban újra repülõre ülni,sajna.Ha esetleg mégis Makrin punnyadnánk,annak az oka csak a nagy hõség lehet,ami reméljük,adott lesz.
Ha csak 3 napra béreltek kocsit, ami már kedvezményes,akkor ha az légkondis bejárhatjátok egész kelet-Krétát, ami már nem semmi, még ha nagyon meleg is van.Sitia,Vai,Mochlos,Xerakambos,Kato Zakros és itt én csak a legérdekessebbeket és talán a legszebbeket írom.De még temérdek hely van ami megér egy "imádságot". ...és azokon keresztül mentek különben is. Igaz nem annyira zöld mint Kefalónia,de se baj...
Az igaz, hogy nagyon meleg van Krétán, de a szél miatt ezt nem érzed annyira.
Nekünk azt mondta kint az egyik autókölcsönzõ, hogy már minden autó klímás.
Mi sem terepjáróval voltunk Gramvoussa-n. Bármilyen autóval el lehet menni csak figyelembe kell venni az útviszonyokat, az utolsó pár km tényleg kb fél óra, bár voltak akik õrült módon száguldoztak veszélyeztetve másokat, de ilyenkor lassítani kell és egy alkalmas helyen félrehúzódni-menjen az õrültje.
A hegytetõn leparkolsz és utána már csak lábon mehetsz le a lagunához...hát...az se semmi..., de a látvány kárpótol mindenért.
Bátran vágjatok neki az útnak...megéri !!!