Ebben nagyon nem értünk egyet. Mármint abban, hogy kimenni és helyben szállást keresni. Legalábbis Évián fõszezonban ez nem megy. Minden tele van. És hulla fáradtan csak azok között tudsz választani ami megmaradt, ami garantáltan azért maradt meg mert valamilyen oka van. És nehogy azt hidd olcsóbban kapod, nekem vannak szállástulajdonos barátaim és tudom mit csinálnak, az augusztus 15 körüli idõszakban a véletlen beesõtõl ha éppen van szoba, szépen elkérik az árát.
De nemcsak ez: ezeregy fajta szállás van, a legtöbbnek van valami negatívuma is. Ha normális helyen (irodában, szállásközevtítõnél) foglalsz és elmondod az igényeidet, akkor annak megfelelõen ajánlanak szobát. Ha te odamész, idegenként nem ismerheted az összes lehetõséget, akkor pedig csak a nagyon nyilvánvalókból választhatsz. Még sokat írhatnék e témában, de nincs hely neki:)
A tranzitszállás azért nehéz ügy mert senki nem adja oda a szobáját szívesen 1 éjjelre. Hotelekben igen, ott erre vannak beállva. De kiadó lakásoknál ez õrület, nem éri meg. Nekem is van kiadó lakásom, igyekszem egyik foglalást a másikhoz passzítani, úgy, hogy egy nap se maradjon ki. Nem foglalhatok le én a szezonom kellõs közepén egy napot vagy 2-t vagy akár 3-t is valakinek, aki így elugraszthatja elõlem egy hosszú foglalás lehetõségét. Már többször kértek tõlem is tranzit szállást, de én nem is vállalom itt a szigeten a foglalást tranzitra, ezt tényleg majd helyben, ha találnak. Mert elõre szezonban senki nem ad pár napra csak szállást. Szezon elõtt és után hja, akkor meg persze, boldogok ha van valaki..akár 1 éjjelre is.
Számtalan üzenet (email) után végre jött válasz Metoniból a kempinges szállodától, a HOTEL AGIANNIS-tól (ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ d.methonis-pierias@kep.gov.gr - METALLIDIS NIKOLAOS); ezek szerint a kétágyas szoba augusztus 30-án 35 €, reggelivel 50 €. (A 15 Eurós reggelire kíváncsi lennék. )
Nem vitatkozni szeretnék Veled, sõt, van amiben nekem is az a véleményem mint a Tied, de; egyrészt alapvetõen tranzit szállásokról indult a szpícs és nem csak a fõszezonban, akkor valóban az a helyzet, amit vázoltál.
Ami viszont az irodák szállásügyi hozzáállását illeti; Ök egy gazdálkodó, nyeresség érdekelt cég, számukra a profit az érdekes és nem Gipsz Jakab boldogsága.
Tudom, nem mindenki ilyen, de õk a túlnyomó kissebbség
Másrészt nagyon sokszor tapasztaltam különbözõ utazási irodákban, hogy a "jólfizetett alkalmazottaknak" fogalmuk sincs arról, hogy mit is árulnak, nem hogy a szállásról nem tudnak semmit, de még a szigetrõl sem, az iroda szemszögébõl nézve a pénzrõl szól a történet (nem hibáztatom õket, mindannyian abból élünk), pl az Utazás kiállításon hallottam, hogy miket mesélnek jámbor és gyanutlan utasoknak Lefkádáról. Én oda járok idestova több mint tíz éve és én pirultam el és éppen ezért szoktam néha talán naturálisan is õszintén fogalmazni; szeretném megkímélni olvtársaimat a csalódásoktól, átverésektõl.
Összefoglalva sztem az a biztos, ha mindenki maga intézi a nyaralásait és ehez lehetõségeihez képest maximálisan felhasználja az elõzetesen (pl. itt) begyüjtött információkat.
Tud-e valaki olyan olcsó szállást ajánlani Athénban (szeptember közepén 2 éjszakára, 2 fõre), ahol normálisan parkolni is lehet, és van a közelében tömegközlekedési eszköz? (Eddig amit találtam, központi szálloda saját parkolóval, reggelivel, 2 éjszakára 120 €. Van olcsóbb, de nincs garantált parkoló. ) Elõre is köszönöm!
De mennyire (meg még vagy "száz" helyen)! Van jobb ajánlat is. A baj az, hogy sok helyen pofátlanul odaírják, hogy parkolás a környéken "free" az utcán a belvárosban! Ahol van parkoló, nagyon megkérik az árát (10-30 Euro/nap-ig!), ahol nincs, de talán a közelben van parkolóház, oda meg eddig hiába írtam felvilágosítást kérve, nem is válaszoltak. (Éppen Toloból hazafelé gondoltam megállni két éjszakára, mert így legalább másfél napom - meg a fél éjszaka - lenne Athénre, s útközben még talán hajókáznánk is egyet a csatornán! )
Igen sajnos keves hotelnek van sajat parkoloja, az Omonia ter kornyeken vannak parkolohazak, de eleg draga a parkolas. Lehet, hogy valahol kivul kene hagyni az autot valamelyik nagy buszpalyaudvar mellett (pl kifissou 100) ahonnan gyorsan be lehet jutni a varosba tomegkozlekedessel is. Athenban a varosnezeshez nem nagyon kell auto mert sok minden van egy helyen es igy gyalogosan is konnyen megkozelitheto mindaz amit ket nap alatt meg tudtok nezni... Omonia ter - Syntagma ter- Akropolisz kozt szerintem amugy is gyalogosan erdemes kozlekedni mert rengeteg a latnivalo...
Igazad van, de gondolj bele! Be kell kavarodjak a szállodához kipakolni, utána menjek a világ végére parkolni, aztán meg fordítva. Öreg vagyok (meg lusta) én már ehhez, s az idõ=pénz Amúgy tényleg gyalog tervezem a városnézést, bár a napijegy sem drága, azt is megveszem, mert a kikötõbe és még egy-két helyre elmennék.
Pireuszon nen gondolkoztál; ott jóval olcsóbb a parkolás (konkrétan a kikötõben tudom, hogy van parkoló ház, a térkép is azt mutatja) és szladi is van kismillió, megalkudsz, megnézed a szobát, nincs mellényúlás, nem kell hülye válaszokra várnod...
Az általad jelzett idõpont pedig már nem fõszezon, hely is lesz
És pireuszból metróval 20 perc alatt bent vagytok a városban!
Link
Ez az, ha a nagy szellemek találkoznak! Nem vagyok tök kezdõ ilyen ügyben, s éppen a legszimpatikusabb szállást a közelben találtam a Booking.com-on keresztül ( http://www.saronic.gr/hotel.html ), de válaszra sem méltat, hogy a környékén hol és mennyiért parkolhatnék. Látom én a mûholdképen, hogy talán az utcán is lenne hely, de kalandba nem megyek. Több hasonlót találtam, de a parkolással kapcsolatos kérdésre eddig még csak egy válaszolt, na ott 120 Euro a két nap tokkal-vonóval.
Az utcan parkolassal vigyazzatok, mert ha tiltott helyen alltok meg akkor siman leveszik a rendszamot, es csak jo penzert adjak vissza... Ez tapasztalat, bar szerencsere nem szemelyes
Másrészt nagyon sokszor tapasztaltam különbözõ utazási irodákban, hogy a "jólfizetett alkalmazottaknak" fogalmuk sincs arról, hogy mit is árulnak, nem hogy a szállásról nem tudnak semmit, de még a szigetrõl sem, az iroda szemszögébõl nézve a pénzrõl szól a történet (nem hibáztatom õket, mindannyian abból élünk),