Nem igaz,hogy már csak 10 napotok van az indulásig.Valahogy vegyes érzelmekkel vagyok az idõjárás iránt.Kezdenek sürûsödni itthon a napok,hogy vagy vele?
Szia Kónyu! Nagyon jó utat, és pihenést Neked! Hálás köszönet, mert Te csináltál nekem kedvet Kalymnoshoz! Ha jövõre is csak Pozsonyból lehet eljutni Karpathoszra, akkor Kalymnos lesz az uticél. Mégegyszer köszi és nagyon jó idõt Neked!
noni
Ilyen dolgok érdekelnek, hogy pl. milyen a strand, mekkora ez a falu, van-e este élet, vagy erre ne számítsak? Keresgéltem a neten, de alig pár képet találtam róla, meg információt is nagyon keveset. Este szeretünk mászkálni, nézelõdni, és nem tudom, hogy ezért majd érdemesebb bemenni mondjuk a fõvárosba, vagy Ligia is nyüzsgõ, ott is el lehet tölteni az idõt? Azok a képek alapján, amiket láttam, nagyon kicsi és csendes helynek tûnik.
Azok a képek alapján, amiket láttam, nagyon kicsi és csendes helynek tûnik.
Az is
Kb 2-3 km hosszú és 1 km széles falu.Minden a fõutcán van; 4-5 kis bolt, a Shell kút mellett pék, kb ugyan annyi taverna (ajánlom a KUTUKI-t, könnyû megismerni, egy hordó van elötte az utcán, egy szimpi fiatal pár csinálja, jól és tisztán fõznek, több nyelvü az étlap), kis halászkikötõ, ott is 2-3 halvendéglõ de elég rapszódikus a kínálat és azok bizony kissé rablósra veszik a figurát.
A kardhal (swordfis) steakot érdemes kiprószálni
Csendes hely, eltekintve a fõutca forgalmától.
Kiépített strand a falu déli végében, a kikötõ után, de bár hol fürödhetsz, ahol jólesik. Lefkasz 3-4 km, a nagyobb bevásárlásokat ott intézném a helyedben, de ha van idõd olvasd el a tavalyi beszámolómat, ott részleteztem az üzleteket is.