szia!
Ne aggódj az idõ és a hangulat miatt sem! Mi tavaly szept. elején voltunk, minden tökéletes volt, igaz reggel és este hidegebb lett az idõ, de napközben szuper, és mindig 6 után fürödtünk, akkor volt a legjobb a tenger. Napközben meg ezer más program volt Sajna pont arra lett igazi kánikula, mikor szept. 11-én jöttünk haza. Akik váltottak minket, csodálkoztak nagyon, hiszen itthon már be kellett fûteni, majdnem nulla fok volt, ott meg hõség De az idõt elõre úgysem lehet kiszámítani. Lehet ez is és az is. Ja a nyüzsi pedig garantált! A központnál (templom) úgy feküdtek az emberek a parton, mint a heringek. Kicsit arréb, (ahol mi is mindig fürödtünk) szuper volt, bõvel elfértünk, a víz is sokkal tisztább. Érdemes arra elmenni, aki annyira nem szereti a tömeget, és azt, hogy napozás közben a szájába lóg vkinek a lába
Üdv.!
Szia Aladina!
Remélem, hogy jól vagytok! Ha már írtad, hogy Ti hol fürödtetek, akkor légyszi írd meg azt is, hogy melyik irányba induljunk el, mármit a templomhoz viszonyítva! További minden jót kívánok és köszi a választ! bryam
Én is voltam szeptember elején,hát volt egy este amikor nagyon rossz idõ volt,eset az esõ,és Cocus ki sem nyitott,de persze a lényeg, hogy napközben sütött a nap ezerrel!
Szia Imi!
Rosszat én sem hallotam még..de sajnos olyat hallotam az utazási iroda tulajától(Nõvérem régi oszt.társa)Hogy lopások sincsenek a parton..de ha mégis akkor ált. a magyarok lopnak és ez elég szomorú...Ausztriában is kivolt írva egy boltban h magyarok ne lopjatok...
Hát igen elég szomorú. Sajnos a van sok ilyen, meg salynos a románokkal és más etnikumu emberekkel minket egy kalap alá vesznek. De úgy bele gondolok ki az állat, aki képes 1100 km vagy többet utazni, hogy lopjon??????
Remélem ilyen gondunk nem lesz se nekünk és senkinek.
Én konkrét esetrõl - hál' Istennek - nem tudok, de hallottam a parti lopások hírét...
Amikor tavaly Athénnál nyaraltuk, nagyon meglepet, hogy a drágábbnál drágább mobilokat, márkás napszemüveget, kocsikulcsot, pénztárcát ott hagyják õrizetlenül akár órák hosszat is a strandon, ahol annyi ember van délután, hogy egy tût sem lehetne elejteni...
Persze hozzá tartozik a dologhoz, hogy az egy hét alatt nem láttam egy külföldit sem a partokon - persze rajtunk kívül
Mondjuk ettõl még lehettek ott más országbeliek is, de biztos nagyon kevesen.
Viszont amikor kint dolgoztam északon a "céges autót" simán otthagyták a fõnökék bezáratlanul, még éjszakára is... és semmi nem történt...
Igaz ebbõl sem lehet levonni messzemenõ következtetéseket, de azért megnyugtató, hogy még talán nem olyan vészes a helyzet arra felé bár lehet, hogy a görög rendszámú autókat annyira nem piszkálják - a hazai pálya elõnye
Nekem volt egy "kellemes" élményem tavaly, mikor ellopták az irataimat apartról, és kizárásos alapon csak az aznapi magyar turistacsoportból tehette valaki. Kint sose zároma kocsit, ha a városban megállok és beszaladok egy boltba. Ha otthon parkolok a ház elõtt, akkor is csak éjszakára zárom, senkinek nem jutna eszébe hozzányúlni. Paralián viszont folyamatosan zárom.
A lakás is úgy van bezárva, hogy a kulcsot elrejtjük az ajtó mellé. A fél város tudja hol van, de nincs gond belõle.
Nem egyszer és nem kétszer láttam viszont magyarokat kint napszemüveget, táskát lopni a boltból. (Igazából leginkább a botrányt láttam, miután rajtakapták õket) De még mindig a magyarok sztem a legkedveltebb turisták kint.
Az ilyennel nem is tudom mit kénne csinálni??? Talán az arab törvény jó lenne. Nem tudom hol pontosan, hallottam, hogy aki lop annak levágják csuklóban a kezét az egyiket aztán ha tovább csinálja, akkor jön a másik. Elég durva módszer de elég hatásos is lenne. Csak 2szer tudna lopni
De nem kell rosszat gondolni. Én nagyon béke szeretõ ember vagyok. Csak a lopást elítélem, így meg pláne, hogy 1000 valahány km utazik azért, hogy lopjon ez már a pofátlanság teteje.