Én ezt nem ismerem,de legalább bõvül a lista !Animátorként dolgozott itt egy ismerõsöm,szóval errõl tudom,hogy megbízható! http://www.hotelanimation.hu/animacio.php
Szia! Engem érdekel az idegenvezetõ munka. Igaz, kezdõ vagyok, de perfekt angol. Paralián már jártam, van tehát helyismeretem. Máj.tól rá is érek. Melyik utazási irodáról lenne szó? Mi a határideje az önéletrajz beküldésének?
Többen kérdezték tõlem itt, hogy van-e munkám itt Görögországban Krétán, illetve, hogy mit dolgozom. Amíg nem volt miden 100% addig nem akartam elkiabálni.
Nos dolgozom! Elõször úgy nézett ki, hogy egy itteni irodánál leszek idegenvezetõ és a magyar csoportokat viszem majd kirándulni, de mivel az iroda csak júni 15 után hozza a csoporotkat ez már nagyon késõ volt és kerestünk valami mást.
Ez a valami más Görögország egyik, ha nem a legnagyobb utazási irodája lett a TUI Hellas. Az heraklioni repétren vagyok és a Németországból és Ausztriából érkezõket fogadjuk, számláljuk õket, ifósfüzetecskét nyomunk a kezükbe és feltereljük õket a buszra, majd ismét számlálás és pár üdvözlõ szó és a busz mehet, mi pedig maradunk a következõ csoportokat fogadni.
Na ezt csinálom most heti 40 órában, reggeli és esti váltásban. Kedd és csütörtök pedig minidig szabadnap, mert akkor nincs járatunk.
Hogy milyen? Az biztos, hogy nem ez lesz álmaim munkája, mégpedig néhány kolléga miatt (ezek a kollégák németek és görög férjük van, itt élnek). Bocs Vojandi nem szeretnélek megsérteni, de németekkel dolgozni számomra nem túl kellemes élmény, sajnos nem tudják levetkõzni németségüket és iszonyatosan rájátszanak a német kiejtésre, mert tudják nem mindenki beszéli olyan gyorsan és jól mint õk, és a görögöt is németességel beszélik, hogy alig értem mit mondanak.
Ellenben a görög kollégák nagyon segítõkészek, nyitottak és mosolygósak.
Az biztos, hogy ez az állás ezerszer jobb, mintha egy szállodában kellene tarkarítanom, vagy a menünél edényeket összeszednem, vagy a konyhán az edényeket mosogatni, illetve egy bárban bárkisasszonyként dolgozni.
Ez sokkal kulturáltabb, minden teljesen legális, be vagyok jelentve, van egészségbiztosításom és a szezon végén elmehetek munkanélkülire. És a reptér úgy 3-4 km-re van onnan ahol lakom, max 10-15 perc busszal (várakozással és kis dugóval együtt).
Összességében ez egy nagyon jó állás itt.
engem is érdekelne valamilyen meló görögben paralia lenne a legjobb
villanyszerelõ a végzetségem meg hálózat üzemeltetésel foglalkozok, internet bekötés router beállitás távoli managament
angolul tudok de nem beszélgetés szinten de megértem amit mondanak meg válaszolni is tudok ugy ahogy, görögül meg 2 szót kb
JayStorm !Ezek szerint a mc'donalds meló nem keltette fel az érdeklõdésed ?Jövõre már én is állás lesõben leszek!
Elõnyöm,hogy 2 szónál többet tudok görögül !Kb.10 szót már biztosan !A Te elõnyöd,hogy megérted az angolt,én még az alapfokért is küzdök egy fél évig még minimum .De az úgysem jó semmire! Mármint az alapfok !De idén már lett volna munkám,ha bevállaltam volna,hogy mindent itt hagyok hírtelen !De nem tettem!Sajna!
Viszont megyek ki augusztus közepén,és az is lehet már most kérdezõsködni fogok!Nem várok tovább!
Szia Karpuzi !
Egész jónak tûnik a munkád,lehet hogy nem álmaid netovábbja,de ha kinnt maradsz úgyis majd válogathatsz a különbözõ lehetõségek közül,elsõ munkának nagyszerû szerintem.Emberekkel,és emberek között mindig nagyon nehéz dolgozni,mindig vannak kellemetlenkedõk,akár munkatársak között is.Viszont az hogy 2 szabadnapod is van a héten,az csoda.....hiszen nyáron Krétán,az idegenforgalomban dolgozók között heti 2 nap szabad.....az Kánaán
Sok sikert és türelmet kívánok !!!
köszi a jókívánságokat, az igaz, hogy ez a munka a legjobbak közé tartozik. És hát a két szabadnap, na igen azt itt meg kell becsülnöm az idegenforgalomban. A munka egyenlõre nem fárasztó, a lábaim fájnak, de ez érthetõ egy 10 órás álló mûszak után. A turistákkal nincs baj, eddig. Kellemetlenkedõ kolléga meg mindenhol van. A német kollegináktól igyekszem távoltartani magam és csak annyira vegyülni velük amennyire muszály és amennyire a munka megkívánja.
Majd ha folyékonyan beszélem a görögöt, akkor válogathatok jobban a munkák közül, remélem, mert ajánlat az van, nagyon sok.
Szia Karpuzi!
Dehogy bántottál engem ezzel, amit írtál.
Nem minden német egyforma, ugyanúgy vannak bunkók és rendesek is, mint más népek között. Nekem talán még szerencsém volt eddig. A bajorok általában nem arrogánsak.
Szerintem, csak kifogtad valahogy. Viszont a TUI a legnagyobb német iroda (és a legvacakab szállásokat kínálja legdrágábban - én sosem utaznék velük, szervezésileg is sok rosszat hallottam róluk) - talán ezért hordják azok úgy fent az orrukat. Ami írsz, hogy direkt valamilyen német akcentust beszélnek...ez szerintem nem direkt van, hanem intelligencia kérdése. Az én párom pl. "felsõ frank" és õk egy nagyon egyedi dialektust beszélnek. Ha az iskolában nem helyeznek elég nagy hangsúlyt az irodalmi német beszélésére, akkor nem is beszélik azt (amit mi tanulunk). A párom bármikor vált a "saját nyelve" és az irodalmi között. De a bátyja nem, és ha a bátyja velünk van, szinte egy szavát sem értem, még kevésbé a szüleinek. Nem védeni akrom õket, csak mivel köztük élek, talán másképp látom pár dolog gyökerét.
Én nem bírnám ezt a munkát sokáig csinálni, mert rém unalmas lenne számomra. Nagyon elkeserített, ahogy olvastam a soraid és nem az idegenvezetést csinálod. Szorítok neked, hogy a szezon folyamán tudjál váltani!!!! A szabadnapokkal viszonttényleg szerencséd van!
Úgygondolom hogy nem unalmas a munkád egyáltalán Karpuzi,mégpedig azért mert rengeteg emberrel találkozol,és minden ember más.Pláne a reptéren tényleg mindenféle náció,és jellem megfordul.Azért 2 leszállás között próbálj meg lábat lógatni,mert ez a sok óra állás nagyon megfogja viselni a lábaidat.Egyébként van róla információd hogy 1 ilyen nyári nap hány gép száll le Heraklionba?