Én még nem igazán írtam a fórumba, azonban szeretném a segítségeteket kérni. Mi 13-án megyünk Stavrosba és a George Apartmanban lesz a szállásunk. Tudja valaki, hogy ez pontosan hol van? Amennyire néztem a Google Earth-t, elég nagy Stavros, így nem tudjuk, merre fogjuk megtalálni. Elõre is köszönöm. És ha esetleg árakról is tudnátok felvilágosítást adni, annak is örülnék.
Szia Evuci!
Stavros központjában van a kikötõ. Ha szemben állsz vele, balra elindulsz. A tengerparttal párhuzamos elsõ utcán elindultok (gondolom kocsival mentek) és jobb oldalon egy épülõ templomot fogtok találni, ott lementek a part irányában. Jobb kéz felöl látni fogtok egy gyönyörü hotelt. A neve RIHIOS. Attól jobbra található. Ott már szerintem bárki megmondja, hogy melyik az.
Evuci!
Elõsször minden féleképpen az utazási irodában kell jelentkeznetek!Ha busszal mentek akkor a busz általában az apartmannál tesz le,ha autóval az idegen vezetõ kisér oda.Legalább is nállunk még mindíg így mûködött.Melyik iroával mentek?
Evuci!
Az apollónak azt hiszem a fõ utcán van a társ irodája,figyeljetek a ki érkezésre de ezt biztosan elmondták itthol.Árakról biztosan van információ,ha egy kicsit vissza olvasol.Minden információt kérdezzetek meg itthol az utazási irodában.Mi a neve a társirodájuknak,meddig vannak nyitva,a vocheren rajta kell,hogy legyen,gondolom már nállatok van.
Szia Zsofka!Üdv mindenkinek!
Ne haragudj,h.ezt írom,de amit az idõjárásról írtál, egy picit gyógyír sajgó lelkemnek.Szombaton még tombolt a nyár,amikor mi haza indultunk!
Stavros így is ,úgy is gyönyörû.Neked pedig bõven belefér a "nyaralásodba" egy-két felhõs nap :)Gratulálok és csak egy kicsit irígykedem.Vigyázz magadra!
Anka
Szia Judy!
Az elõbb már írtam egy részletes beszámolót a fakultatív progikról,de úgy látom eltünt valahol az éterben. Na, még egyszer kivonatosan:
Az egész napos kirándulások 28-32 euróba kerülnek.Ilyen pl.a Meteorák v. Kavala.Én az utóbbira szavazok,sokkal kevesebbet kell utazni és több a látnivaló.Gyönyörû a város,komppal átvisznek Thasszoszra,érdemes fürdöruhát is vinni.A Meteorás kirándulásról nekem nagyon kellemetlen élményeim vannak.Bár a kolostorok és a körülöttük lévõ táj gyönyörû,de a kishijján 15 órás kényszer utazást nem feledteti-velem-.A pénzt általában elõre kérik és ha meggondolnád magad,nem szívesen adják vissza.Velünk majd egy órás vitatkozás után közölte a görög szervezõ,h. vagy elmegyünk vagy felejtsük el a pénzünket.Nem azon a napon mentünk,amit a befizetésnél ígértek,ezért szerettük volna lemondani az utat.Efféle lekezelõ és pénzsóvár viselkedéssel soha ,sehol nem találkoztam még Görögországban,pedig jó néhány éve járogatok oda.
Mélységesen megdöbbentett és felháborítoot ez a magatartás,de azért a "Görög-szerelem" töretlen maradt.
A félnapos v. rövidebb kirándulások 20-25 euróba kerülnek.Ilyen a Görög est,ha még nem voltál ,érdemes elmenni.Teljes ellátásos,görög ételek,italok ,folklór és jó kis mulatság!Theszalonikibe is szerveznek városnézést,de ezt akár magad is megjárhatod .Indul busz Stavrosról T.szalonikibe ,5 euró a buszjegy ára.És elmehetsz akár gyalog is a szomszéd falukba,mert tényleg nem nagy távolságok.Lehet biciklit,mopedet v.akár autót bérelni nem túl nagy összegért.Nem tudom mennyi idõre mégy,csak ebbõl néhány hetet meg lehet tölteni jó kis programokkal.Biztosan találsz kedvedre valót.Egyébként meg úgyis vissza kell még majd menni!
Evuci!
Stavrosi árak:Googléba beütöd,hagy Stavros,kiadja a lehetõségeket,Stavros Klubb és 2 étterem árait is adja Mi speciel a Koraliba Jártunk.Viszonyítási alpod lessz ezek az árak álltalában mert õk is össze fognak.Jó böngészést.
Szia Zsofka!
Holnapután utazunk Stavrosba, le vagyok törve mint a bili füle....
Annyira vártam ezt a nyaralást, 10 éve voltunk kint és most jött össze megint. Erre nézem az idõjárásjelentést ezerrel és azon gondolkodom vigyünk- e téli kabátot! Írjál valami vígasztalót, mert én már azon gondolkodom el se megyek!
Köszi
Ági
Bocs,hogy csak én válaszolok,de sztem ne ijedj meg,az accuweather.com-on normális idõjárásjelentést találsz 15napra elõre és napsütést ir folyamatosan és állandó 25fokot,amit kint melegebbnek fogsz érezni,hidd el!Mi tavaly Stavros mellett Asprovaltán voltunk szakadó esõben értünk le 2napig esett,de aztán kisütött a lizi és 25fok volt átlagban,de napozás közben isteni volt,csokibarnák lettünk és nem árt annyira a bõrkédnek sem,úgyhogy senki se agggódjon az idõ miatt!!!Meleg lesz,de sztem nem is kell a gatyarohasztó hõség!
Köszi!
Végre egy vígasztaló szó!
Nem igazán 40 fokra vágyom, hanem kellemes melegre, fürdésre, napozásra. Ha ez meg lesz akkor minden oké!
Még egyszer köszi!
Ági
Mi kocsival megyünk, Budapest-Szerbia-Macedónia-Thessaloniki, majd remélem lesz Stavros felé valami autópálya, amin lehet tovább menni. Nézegettem rengeteg helyen hogy van-e vagy nincs-e már autópálya arra felé.
Elõtte még beugrunk a Meteorákhoz, megkeressük a Tembi völgyet, és megsasoljuk az Olimposzt is. Csövezünk 2 éjszakát valahol a környéken, aztán irány Stavros 1 hét, majd Sarti egy másikra. Ott is van mit nézni.