Folytatás, 3. rész. Sok vendégnek adtam Korfu és Korfu város térképet, Sidari térképet senki sem kért tõlem, hiszen a település nem olyan nagy és bonyolult, hogy térképre legyen szükség a tájékozódáshoz. Azonban ha kért volna tõlem, adtam volna Önnek, hiszen a Grand Tours katalógusban és a honlapunkon is van Sidari térkép.Önnek igaza van, sok helyen be lehet gyûjteni Korfu ingyenes kistérképét, de nekem még egyszerûbb a dolgom. Vannak olyan turizmusban dolgozó ismerõseim a szigeten, akik bármikor adnak nekem térképet - tucatszám. A térképeket az utasoknak adom. Magyarországról is több tucat fénymásolt térképet hoztam, amelyet az iroda bármikor pótol, ha kifogyóban van. A térkép és a buszmenetrend témakörét most már kimerítettem, essen szó másról is. Folytatás következik.
Kedves Idegenvezetõ(vzskorfu)!
Amire én a megérkezésünkkor emlékszem az egy kézlegyintés:arra van a szerelemcsatorna az ott a fõ utca megtalálnak mindent.Ja, és szemben van egy olcsó market, a scontó market.Na az jó olcsó volt, mert nyitva sem volt az egy hét alatt....
Az internetrõl meg a laptop használatról meg annyit, hogy nem lehet használni mert dolgozol rajta!Ezek után persze talált a csapatunk internetkávézót, csak akkor ne hírdetted volna!Fakultatív kirándulásokra is sokkal többen mentek volna,de ilyen hozzáállással nem csoda hogy létszám hiányában nem indult.inkább mindenki (vagy legalább is a legtöbben) megoldotta(-ák) egyénileg.
Szerintem az lenne a minimum, hogy a megérkezéskor mindenki kap egy térképet.Mindegy végül is beszerezhetõ!
A másik egy "kis" görög "vendégszeretet", eddig mi akár hol voltunk görögországban minden ottani idegenvezetõ kedveskedett vagy egy kis pohár ouzóval, vagy metaxával, sõt volt olyan hely is ahol sütivel várták az utasokat.És ehhez nem kell még marketing ismeret sem!Csak egy gesztus ami jól esik a vendégeknek!
A másik pedig, hogy nem hisszük el, hogy délután kettõkor nem lehetett volna hívni egy szerelõt aki megnézi az autóbuszt, hogy elkerüljék mindazt a sok kellemetlenséget amit ezáltal okoztak.Hogy valóban "nyugodt utazásunk" legyen! Elmesélem, volt olyan utas akinek hazafelé 10 centje volt, és nem volt felkészülve sem egy plussz vacsorára, sem egy plussz reggelire!
Köszönet érte, mégegyszer!Egy biztos:mi nem kaptunk se térképet, se kiírást az apartmanunkhoz (kivéve a hazautazáskor!), se nyugodt utazást hazafelé!!!!!
-Régebben valaki írt egy "szellemházról"-Korfu városában.Nos, mi kerestük is.Természetesen a fiatalok nem is hallottak róla...De aztán egy idõsebb asszony annyit tudott róla: hogy valóban hallott már õ is errõl a legendáról de sajnos nem tudja megmondani merre van ez a bizonyos ház!Ezek szerint létezik...-de már nem volt több idõnk megkeresni:)
-Másik látnivalónk amit sajnos nem sikerült megnéznünk az a likõrgyár!(ezt sajnáltam a legjobban), ugyanez a görög asszony mondta, hogy a likõrgyárat ne Korfu városában keressük hanem Nimfesben.(északon)/ Térkép szerint nincs olyan messze Sidaritól!De ha megnézitek a likõr üvegét, azon is rajtalesz!-persze csak ha érdekel benneteket!
Arrol a finom mandarin-likõrröl beszélsz? Azt mi is kerestük,de nem találtuk meg,de azért pár üveggel hoztunk akkor.Természetesen boltban vettük Korfun. Képzeld tavaly Pargan is kaptunk,ugy örültem neki hogy itt is volt az a márka,este nagyon jó volt elszopogatni a teraszon,majd most is figyelem,ha lesz hozok.
Igen Timba!Narancs v. mandarin-likõr!Mi a Sissi kastélynál kóstoltuk elõször.....finom volt!
Makrigialoson a vörös bor ami nekünk ízlett, illetve a retsina boruk elterjedt, amit õk colával fogyasztanak.Nekem mondjuk nem jött be valószínû a gyantás íz miatt!De kóstoljátok meg!
A gesztus,amirõl beszéltél,bennünket ezzel vártak Moraitikán, a fiuk ouzot,bort, sört,ki mit választott,én is igy kezdtem el keresni,a mandarin-likõrt. A borokat megkóstoljuk,köszi.
Folytatás, 4. rész. Minden érdeklõdõ kérdésre válaszoltam, az apartmanházakkal kapcsolatos problémákról pedig tájékoztattam a tulajdonosokat, illetve a takarítónõket, hogy azokat minél elõbb orvosolni tudjuk. A Mariella 9-es szobájában a szivárgó mosogatószifon egy visszatérõ probléma, én többször is beszéltem emiatt a takarítónõvel, illetve a görög referensünk is. A szobában lakó úr azt mondta nekem, hogy egyébként õt ez nem zavarja, csak azért szólt, hogy a következõ turnusban érkezõ vendég esetében már rendben legyen a szifon. Az úrtól elnézést kértem a probléma miatt, hiszen vele beszéltem róla, és nem Önnel. Folytatás következik.
Folytatás, 5. rész. Minden apartmanházban naponta legalább kétszer megfordultam, és ott is sok vendéggel beszéltük meg ügyes-bajos dolgainkat - a fogadóóráimon kívül, természetesen. Mindenki, akinek szüksége volt a segítségemre a nap 24 órájában megkereshetett, felhívhatott, és úgy gondolom, meg is talált. Általában az utasok nem a fogadóóráimat látogatják, hanem akkor jönnek, ha valóban szükségük van a segítségemre. Nem hiszem, hogy az emberek azért járnak nyaralni, hogy egy idegenvezetõ örökké a nyomukban legyen, ne hagyja õket pihenni, rátelepedjen a társaságokra. Ennek ellenére, ha valamelyik vendég szeretne beszélgetni velem, esetleg meghív a társaságába, számomra nagy örömet szerez vele. Vacsorázni, szórakozni is eljárok az utasokkal, ha a munkám engedi. Tegnap este pl. karaoke esten vettünk részt vendégeimmel, táncoltunk és énekeltünk, kihagyhatatlan szórakozás volt. Folytatás következik.
Folytatás, 6. rész. Napi 24 órás szolgálatot teljesítek, a vendégek nyugodt szívvel fordulnak hozzám. Tény: ma reggel 8-kor már az ajtómon kopogtattak, letöltöttem a fotóikat a számítógépemre, hogy egész nap fotózhassák ezt a mesés szigetet. Naponta átlagosan 12 órát dolgozom örömmel, fáradhatatlanul az utasainkért, és azért is, mert nagyon szeretem a munkám. Ha bármiféle kellemetlenség érte Önt, amelyért engem tesz felelõssé, azért elnézést kérek. A "supermarket"-ek közül többet is ajánlottam az érdeklõdõknek (pl. Diellas, Super Market, Coop, illetve több kisebb bolt, ahol magyar felirat is tartozik egy-két keresett termékhez), az elõszezon miatt a Diellas vasárnap nem volt nyitva, az Ön által említett pedig egy családi tragédia miatt nem nyitott ki, amelyrõl én is csak késõbb értesültem. A Paradise étteremben tartott búcsúesten múlt héten 25-en, ma este 30-an vettünk részt, a vendégek elmondásuk szerint jól érezték magukat, dícsérték az ételeket ( fõleg a korfui specialitásokat: kleftiko, sofrito, stifado, stb.), aki szeret táncolni, táncolt, volt 3 görög táncbemutató, és én újra megtanítottam az érdeklõdõkkel a sirtaki alaplépéseit.
Folytatás, 7. rész. A Szigettúrán, amelyen mint csoportkísérõ vagyok jelen, egy Korfu városban élõ, képzett, tapasztalt, görög idegenvezetõ tart komplett idegenvezetést, én pedig tolmácsolok. Múlt héten ezen a programon 22 fõ, ezen a héten 20 fõ vett részt, és úgy gondolom, hogy elõszezonban, a kis létszámban érkezõ vendégek mellett ez egy nagy szám, utasaink pedig elégedetten tértek vissza, garatuláltak nekem és megköszönték a felejthetetlen napot! El voltak bûvölve. Én pedig nekik köszönöm, hogy megoszthattam velük a látványt és a hangulatot.