Zeta Makripoulia elõször énekel. Ez egy régi szám feldolgozása. Az eredeti szám kb ilyen:
VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=Fji_GGhoNLA (1:10 perc után kezdõdik a zene)
A híres énekes Antonis Remos sokáig volt a fõszereplõ Zeta Makripoulia barátja.
A filmet eddig háromszáz ezer (300.000) ember nézte meg a moziban.
És fenn van egy film, amit egyetlen alkalommal játszottak is nálunk, és amit úgy megnéztem volna még egyszer...!
O Vasilias - A Király -címet viseli ez a szatírikus eszközöket is felvonultató filmben... Egy laposnak tûnõ kezdés után, engem valahogy megragadott a téma...
Sziasztok
Ma visszataláltam az oldalra és mivel mostanában talán a legérdekesebb görögországi téma egy (vagyis két) görög mûsor megszûnése volt számomra az ERT csatornán, gondoltam, ezt megosztom veletek. Ez úgyis egy akciódús topik és hát mi lehet izgalmasabb a valóságnál? A szóban forgó mûsorblokk címe Thematiki Vradia és azon belül a Reportaz horis sinora (még mindig nem tudok latin betûkkel görögül írni, bocs). A megszûnésnek egyetlen haszna volt, hogy az azt követõ felháborodásnak és hírözönnek köszönhetõen legalább értesültem a mûsor létezésérõl, mert eddig még egyetlen részt sem láttam, de hamarosan… megnézek 4 részt dvd-n és ezeket majd be is viszem a görög könyvtárba. Az egyik rész érintett a botrányban és kapcsolódik hozzá egy blog: http://g700.blogspot.com/
A mûsor linkje: http://www.rwf.gr/
A dvd "megjelenéséig" bogozgassa a szálakat, aki ráér, szerintem hasznos, meg még én sem értem a végére…
na pá
(még mindig nem tudok latin betûkkel görögül írni, bocs).
Szia Szemnosz!
Örülök, hogy "ismét" idetaláltál! (Bár, az elsõ alkalomról lemaradtam... )
Írj bátran, és nyugodtan görögül is, ha nem megy a latinbetûs írás! (... az elõbbi, szerintem senkinek se megy, az utóbbit meg, a legtöbben úgysem értik! )
És bevallom, én is lusta vagyok végigböngészni dolgokat... (hirtelen, nem is találtam meg, melyik lehetett az a botrányos dolog, amitõl levették a mûsort...)
de ha pár sorban továbbra is felvilágosítanál minket magyarul, akár a mûsorokkal kapcsolatban (amirõl én is teljesen le vagyok maradva), akár egyéb érdekességrõl, azt nagyon megköszönnénk!
Nem gondolnám, hogy Jorgo- nak ez volna az ideális film a magyar nyelv tanulásához.Szerintem rengeteg olyan régies népi kifejezés(mondás) van ebben a -amúgy nekem is tetsző- filmben, amit még egy magyar városi ember sem ért igazán.
Gondolom a görögöknél is van olyan amikor a régi öregek mondását nem érti meg egy görög fiatal.Vagy ugye a régi Katharavuszá nyelvjárásban mondott kifejezést nem érti a fiatal görög nemzedék.
Ez a bekezdés talán kérdés is lehet Jorgo felé.
Jorgo! Ne bánkódj.Van olyan eset is amikor egy magyar nem érti a másik magyart.(Az Indul a bakterház című film is példája lehet ennek.)
Amúgy,Asterivel teljesen egyet értek.Én is az vagyok aki szeretnék úgy beszélni(konkrétan ebben az esetben irni)görögül,mint ahogy te Jorgo írsz magyarul.
Üdv.Jorgo!
Az új magyar filmek menüjében már van angol felirat. A régi filmeken én sem láttam.
Igaza van a többieknek! Nagyon jól tudsz magyarul. Le a kalappal a tudásod előtt! A magyar az egyik legnehezebben tanulható nyelv a világon.
Az "Indul a bakterház" tényleg nem tanulófilm. Gyorsan lemondana bármelyik külföldi a magyar nyelv tanulásáról!
A film kitűnő de az ős magyar nyelvjárás .....
Jómagam is, csak csatlakozni tudok, az előttem szólókhoz.
Kedves Jorgos!
Nagyon jól beszélsz magyarul. Kíválóan alkalmazod a cseppet sem könnyű, magyar nyelvtan szabályait. Bár minden itthoni fórum-társunk olyan jól írna helyesen, mint te. Mégegy dolgot hangsúlyoznék: ez pedig rendkívüli segítőkészséged. Bárkinek gondja van, információra szorul rendkívül kedvesen segíted, amiben csak tudod.(Jox bocs az off-ért!). Azért, hogy ne csak off-ot írjak felhívom a figyelmet az m2-n tegnap este indult "Kefalonia" című igen érdekes, kétrészes játékfilmre. Nem útifilm. A háború alatt játszódik. Gyönyörű felvételek vannak a gyönyörű szigetről.
"Most vasárnap (május 17.) 19:35-kor a Duna TV-n újabb jó görög film lesz, a címe: Hariton kórusa
Vicces is és megható is, és görög... kell ennél jobb ajánló? Nézzétek meg!"