Sajnos a busszal kapcsolatban én sem tudok a segítségedre lenni.
Én mindig gyalog mentem fel. Kb. 15-20 perces séta, romantikus, macskaköves, zegzugos kis utcákban. Szerintem megéri gyalog felmenni. Egy élmény!
Nem is érdemes busszal menni.
A Via Egnatián elmentek Galerius diadalivéhez, onnan a Szent György rotunda étintésével, / érdemes megnézni, bemenni/ felfelé haladva kb. 15-20 perces sétával eléritek a várat. Útközben érdemes visszanézni, fotózni, mert ahogy felfelé haladtok, úgy lesz egyre szebb a kilátás a városra és a tengerre. Jó idõben látszik az Olympos hegye is.
Üdv Josza
A "Leírások" rovatban találsz részletes információt Thesszalonikirõl.
Szerintem gyalog is bevállalható a város megismerése, nem érdemes jármûre szállni.
Én szeretnék kimenni Paraliáról Thesszalonikibe, azt tudom,h. el kell mennem Kateriniig busszal, majd onnan ismét bussza Thesszalonikibe, és mivel valahol a külvárosban tesz le így még onnan is buszozni kell befele.
Kb 20 euro-t kóstál az egész, szinte ugyanannyi, mintha csoportos utazással mennék.
vagy tévedek?? Vki segítsen lécci.. köszi
Szerintem biztos van olyan Fórumos-társunk, aki eltudja mondani Neked, hogy pontosan hol tesz le a vonat.
Én vonattal Nei-Poriból-Katerinibe mentem, de tudom, hogy onnan Saloniki felé siklik tovább a járat. Nekünk a vonatjegy kb 1,5 euró volt, míg a busz talán 3euró. Busszal az út volt legalább 1 óra, vonattal 20 perc...
Ebbõl vontam le azt a következtetést, hogy valószínûleg a vonat jegyár SALONIKI-KATERINI távolságon kevesebb, és gyorsabban is célhoz érsz.
Remélem, tudsz németül! Nézd EZT meg, de idézem is a lényeget:
"Auch auf die Chalkidiki fährt man mit Bussen. Zuständig ist hier die Busgesellschaft KTEL Chalkidiki, die in Thessaloniki einen eigenen Busbahnhof unterhält. Dieser befindet sich außerhalb der Innenstadt in der Odos Karakassi 68. Das Wort Bahnhof ist eigentlich übertrieben. Genaugenommen handelt es sich um einen großen Warteraum mit Fahrkartenschaltern und Imbißverkauf, der im Erdgeschoss eines durchschnittlichen Stadthauses in einem eng bebauten Viertel untergebracht ist. Die Busse fahren außen der Reihe nach vor.
Es ist ratsam, sich die genaue Adresse mit Hausnummer zu notieren. Um hierhin zu gelangen, nimmt man von der Innenstadt (vom Hauptbahnhof oder den Haltestellen auf der Egnatia-Straße) den Bus Nummer 10."
Remélem, mindez igaz, s akkor ezt kipipálhatod. (Látom, nem adod fel egykönnyen; már nem bírtam nézni. )