Tegnap az utazási irodában nem sok választási lehetõségem volt.
Az elképzelés meg volt az anyagi kereteim adottak voltak, csak sajna hely nem volt arra az idõpontra ami kellett volna.
Így Parga - Zakyntos - Lefkada - Sarti - Korfu sorrendet felállítva kerestem a szállásokat.
Utazási irodás csajszit szerintem kiborítottam a nagy válogatásban, de hát adottak voltak a szempontok (indulási idõpont, hely, és az ár).
Így maradt idénre Korfu.
Tudom, hogy nem fogjuk itt sem rosszul érezni magunkat 14 évvel ezelõtt már nyaraltam a szigeten.
Most 16/13 turnussal abszulute jól jártam, annyi összeget fizetek mint más utazási irodánál a 10/7 lsat minutes utra.
Igen, nagy kár....mert megjött a kedvem Pargához....de hát a pénz és az idõ adott volt (Amit elõre meg nem tudtam).
Nem baj.....imádok motorozni és Korfut végig járjuk.
Ismerem, bevállalom, Zakyntossal ilyen aggályom is volt, ott nem biztos, hogy a szintkülönbségek miatt nagy bátran neki vágtam volna a szigetnek.
Majd jövõre...bár jövõre 3 éve vágyott Skopelost kellene felkeresni.
Fakultatív?
Elõre láthatólag nem lesz oda... Bár nem volt nagyon felkészült a leányzó az irodában, árakat sem tudott mondani, pedig már visszajött minimum egy csoport.
De sziget túra, Paxos-Antipaxos, hajókirándulás ami a kínálatuk.
Pedig én is úgy emlékszem, hogy az Aeolus katalógusban van olyan fakultatív ami érinti Pargát! Aztán lehet, hogy rosszul emlékszem.
Reméljük a helyi idegenvezetõ talpraesettebb lesz...
Sziasztok mindenkinek,
még szombaton sikeresen megérkeztünk Pargából, csak most , hogy megjöttünk valahogy feltorlódtak a teendöim, és nem jutottam a hellaszra.
Parga fantasztikus volt, ez volt a legjobb Görögországi nyaralásunk, amin voltunk. Nagyon sok a látnivaló, és mi ezt ki is használtuk, sokat csavarogtunk. Persze majd írok egy beszámolót is, csak össze kell szednem a gondolataimat, annyi az élmény, hogy azt sem tudom mivel fogjak neki Ha szeretnétek tudni valamit, szivesen adok információt. Aki még nem volt Pargában, biztosan ne hagyja ki, nagyon szuper, sziasztok
Bocsi, de én jövõ vasárnap megye két hétre. Légy szí' néhány hasznos, fontos tudnivalóval segíts!
Útvonal, autópályadíjak, határátkelések, programok árai stb.
Köszi.
Erika
mi buszos kiránduláson voltunk, úgyhogy sajnos az autópálydíjakról nem tudok infót szolgáltatni, viszont az egész Magyarországon , Szerbián és néhány kivétellel Macedónában is mindenhol autópályán mentünk. Evzoninál keltünk át Görögországba, és Kozaninak mentunk, egészen Grevenáig autópálya van, azután a hegyekben néhány órás szerpentines utakon vezet az út Pargába. Jó néhány alagút könnyíti az átkelést a hegyeken.
Pargában nagyon sok a látnivaló, a Valtos part jobb felén a kikötö felett egy kolostor romjait néztuk meg , ahova gyalogszerrel jutottunk egy olivaligeten keresztül. A város felett van szintén egy vár, azt is megnéztük, bár csaknem naponta vezetett az utunk azon a Valtosról a városba, mi ugyanis a Sakisban laktunk, ami a Valtos jobb felén van, távolabb a várostól egy olivaligetben. Kényelmes sétával kb. 25 perc alatt a városban voltunk, és a part a Valtoson a legszebb. Megnéztük Anthussa felett magasló Ali pasa várát is, ide kisvonattal jutottunk el, 8 euro volt. Voltunk a Lichnos beachen is , oda gyalog mentunk, kb. 5-6 km, nagyjából 1 óra alatt voltunk ott, de igazán nem tudom pontosan az idöt, mert ilyenkor az ember nem az óráját figyeli:). Visszafelé vizi taxival jöttünk, ami 25 percig tart, de nem tudom, hogy mennyi be került. A Lichnos nagyon szép , meg kell nézni. Voltunk a Sarakino beachen is, az egy kissebb part, oda 40 perces vizitaxis út vezet, oda-vissza fejenként 10 euro. Persze lehet menni oda is gyalog, de szerintem messze van. A Paxos-Antipaxos hajókirándulást tudom még ajánlani, kék lagunával és kék barlangokkal egybekötve meglátogattuk Paxos fövárosát Gaiost is, ez fejenként 20 euro, de az angoloktól elkérik a 25-t is, úgyhogy kell rá figyelni. Persze nagyon sok látni való van a városban is, és voltunk gyalog még Anthussában is , ahonnét nagyon gyönyörü a kilátás a Valtosi öbölre, megérte oda ezért felmászni. Van még sok fakultatív kirándulás is , pl. Korfura ami azt hiszem 30 euro, vagy körüt hajóval a Jón szigetek körül - Lefkáda, Kefalónia, Ithaka, Scorpio /Onassis szigete/, ez 40 euro, és volt még buszos kirándulás az Acheron folyohoz, vagy a Meteorákhoz, vagy Albániába, de az árakat nem tudom, mi ezeken a helyeken nem voltunk. Ti hol fogtok lakni ?
Parga fantasztikus volt, ez volt a legjobb Görögországi nyaralásunk, amin voltunk.
Üdv Nektek is itthon!Hogy ezen miért nem lepõdök meg?
Nagyon várjuk ám majd a részletes beszámolót, na meg persze a rengeteg csodálatos képet
A fakultatív kirándulások árai akkor tavalyhoz képest nem drágultak.
Sziasztok.
Mi hosszabb idõre megynk idén is Görögbe. Második helynek Pargát néztük ki, de ott és akkor amhol és amikor nekük kellene nincs már kiadó szállás, apartman. Nrenáta te most jöttél hazza érdeklõdnék láttál-e kiadó szállást, esetleg árat? Jobb lenne 2 gyerekkel biztosra menni, de ha nem akkor majd ott keresünk valamit.
Sziasztok.
Mi hosszabb idõre megynk idén is Görögbe. Második helynek Pargát néztük ki, de ott és akkor amhol és amikor nekük kellene nincs már kiadó szállás, apartman. Nrenáta te most jöttél hazza érdeklõdnék láttál-e kiadó szállást, esetleg árat? Jobb lenne 2 gyerekkel biztosra menni, de ha nem akkor majd ott keresünk valamit.
Köszi nrenata a gyors választ!
Mi a Piso Krioneritõl kb. 100 m-re fogunk lakni a Hotel Kitsosban. Valószínû, hogy át fogunk járni a Krionerire is.
Azokat a programokat néztem ki én is, amiket te is ajánlottál.
Amit ki nem hagyunk az az Antipaxi, kék barlang kirándulás, Joannina, Dodona, Acheron folyó, Vikosz szurdok. Meg persze a helyi, "helyközi" kirándulások, séták.
A szállásunk nem légkondis. Milyen a klíma, így is elviselhetõ, vagy szenvedni fogunk? A víz mennyire hideg?
Esetleg étel-ital árakat tudnál-e írni?
Elõre is köszi! Erika
Mi tavaly június végén-júli elején voltunk és nem kellett a klíma annak ellenére, hogy napközben dög meleg volt.Nappalra behúztuk a rolót és az elég volt.
Néhány kép a 2007 júni-júli nyaralásról Párgán,ami nagyon szuper volt!
Mi a Zacharias studióban voltunk ha jóltudom a négyesbe,ott még fürdõkád és bidé is volt.
[url=https://parga.kalala.fotóalbum.hu]https://parga.kalala.fotóalbum.hu[/url]