Sziasztok!
Egy kicsit eltûntem,de mentségemre legyen mondva, hogy a kevéske idõmben fõleg Vojandi beszámolóit olvasgattam!
Meg a többiekét is, persze!
Na, most ott tartok, hogy nem tudom eljön- e még az augusztus valaha is!
Nagy kedvet csináltatok Tolóhoz, és ezt nagyon köszönöm. Kicsit bizonyta
lan voltam, hogy jól választottunk-e, de most már nagyon örülök, hogy elõször ide megyünk. Sõt még el sem mentünk, már azon gondolkozunk, hogy jövõre hová! Természetesen Görögországon belül!
Nagyon köszönöm a sok hasznos infót, és természetesen továbbra is szemlélõdöm,csak hozzászólnio nem nagyon tudok egyelõre, mert már rengeteg infót kaptam így is, de ha lesz kérdésem természetesen majd kérdezek!
De ha valaki tud valamit a Kleoni apartmanról, ami a dombon van és medencéje van, akkor mondja el a tapasztalatait!
Én nem ismereke még embert, aki Tolóban cslódott volna, pedig már két ismerõs pár is ment oda, akiket mi beszéltünk rá. Én elsõre beleszerettem, visszamentem másodjára is (pedig nemigen megyek sehova sem kétszer vissza) és Kitty is háromszor volt már ott. Azt mondom, ne aggódjatok, gondoljatok csak arra, hogy milyen szép lesz majd. Igaz, én is minden nyaralásom elõtt icsit aggódok, hogy vajon jó helyet választottunk-e, de nem igen emlékszem olyanra, hogy rossz lett volna. Maximum, ha kifogsz egy (valamilyen okból) vacak apartmant. Olyan már volt, dehát ki lehet bírni még negatív körülmények közt is, mert minden más annyira gyönyörû, hogy kárpótol érte ami negatív.
Nagyon örülnék, ha majd a nyaralás után mindhárman feltennétek ide egy-egy élménybeszámolót a Beszámolók c. rovatba. Én amilyen szívesen írok, olyan szívesen olvasom mások írását is és mindig jó valaki más szemszögébõl is látni azt, amit mi már láttunk. Örülök, ha segíthettem valamiben nektek!!!
Sziasztok!
Ezer bocs, amiért nem voltam sokáig. Köszönöm mindenkinek a sok infót, beszámolót, stb. Sajnos eddig nem volt semmire idõm, úgyhogy még egy betût nem olvastam belõle:(, de ahogy lesz egy pár órám, azonnal. Igyekszünk majd valami kis beszámolót összehozni. Bár van egy olyan érzésem, hogy én inkább majd töménytelen mennyiségû fényképpel tudok szolgálni. Mindig rengeteget fotózunk. De egyenlõre én is úgy vagyok vele, mint Zumike, hogy alig bírom kivárni, hogy itt legyen augusztus.
Totó, Ti mikor mentek?Zumike, a Kleonit hogy foglaltátok?Véletlenül nem a Grand Tours-on keresztül?Mi is nézegettük azt a katalógust. Csak lekéstünk róla.
Igen, a GrandTourssal megyünk, remélem jó lesz az utunk. Én még márciusban foglaltam, akkor volt még hely, bár nem olyan sok. Tudomásom szerint még most is van a Dimitra apartmanban hely, talán egy 3 ágyas.
Rettentõ gyorsan elkeltek a helyek!
Mostmár nem aggódom, hogy jó lesz-e, csak az idegesít, hogy mikor jön már augusztus 18-a!
Totó az nagyon jó lesz, ha felderíted a terepet, számítok a beszámolódra!
És természetesen én is írok, ha hazajöttünk, bár nem biztos, hogy olyan jól mint az Andi
Hát elég gyorsan, bár nem csodálkozom, mert nagyon jó árakon vannak az apartmanok. Legalábbis nekünk nagyon jó lett volna, mivel barátokkal megyünk, és így az összeg 7 felé oszlott volna, ami kb. tizenpár ezerre jött volna ki. De nem baj, így is szuper lesz. Ti 18-án indultok?Vagy akkortól vagytok ott?Mi 19-étõl vagyunk.
Elõször még csak négyen voltunk és az Ibusznál foglaltuk a Thetist, majd késõbb, mikor megszaporodtunk, A Grandtourson keresztül a Polydort. Igaz nem egy áron volt, de 8 felé osztjuk így jön ki kb. 38ezerre. Nem veszélyes 2 hétre. Az egész kaja nélkül meg fog állni kb. 55ezerben. A görög szállások valban olcsók. Eddig is csak ez a balkáni autózás tartott vissza a féktelen zorbázástól. Igaz voltam Korfun és Stavrosban is busszal, de többet nem ülök buszra, az nem az én világom...Remélem, rendben lesz minden.
Totó!
Mi is elõször a Polydort néztük ki magunknak, csak sajna késõn jutottunk el odáig, hogy lefoglaljuk, és így már nem volt hely. Szerintem az tuti jó szállás lesz.
Egy nem egészen ide illõ kérdésem lenne: tényleg sok a szúnyog Görögben?Érdemes vinni szúnyoghálót?Vagy az van ált. az apartmanokban?
18-án indulunk, tehát 19-tõl leszünk ott! Tehát akkor úgy tûnik egyszerre leszünk ott?!
Azt mondják a többiek, hogy kell a szúnyogirtó, meg az anitvakarin is!
Mindenesetre én viszek eleget, és akkor nem fog ki rajtunki a huncut szúnyogja!
A Ti apartmanotok merre van? A miénk a domboldalban, állítólag.
Zumike!
HÁt, nagyon úgy tûnik.A miénkrõl csak annyit tudok, hogy 80 méterre van a homokos parttól. Fentebb beszúrtam, amit a katalógus ír a mi apartmanunkról. Neked van grandtours-os katalógusod?Ha kell, én tudok neked küldeni képet róla. Ezek szerint debreceniek vagytok?Amúgy mi az az "anitvakarin"?Fenistilre vagy ilyesmire gondoltál?
Ti már kigondoltátok, hogy mikor indultok?És merre mentek?Szerinted lesz vízum a macedónoknál?Mi nagyon bízunk benne, hogy nem.
Nehogy azt hidd, hogy le tudtam volna írni azt a regényt jegyzetek nélkül.
Vettem egy picike kis füzetet, ami a fotóstáskába belefért egy tollal és abba mindig bejegyzéseket írtam, de csak címszavak formájában. Aztán az alapján írtam.
Szúnyogok: eddigi görög nyaralásaim közül (vígasztalásképp nektek ) Tolóban voltak a legkevesebben. Alig pár. Máshol viszont százával voltak, de nem is az a rossz, hogy sokan vannak, hanem, hogy némelyik olyan mérges faj, hogy nem viszket a csípése, hanem fáj és bedagad tíz centisre!!! Viszont a magyar szúnyogcsípés nekem még egy hétig is viszket, a görögnek meg másnap garantáltan nyoma vész, csak frissen olyan rossz.
Sok apartmanban van szúnyogháló, de sajnos a régebbiekben, ahol nincs szúnyoghálós tolóajtó, hanem a szokásos két spalettás redõnyözött teraszajtó van, ott csak egy függöny lengedez elõtte, így még ha be is csukod az ajtót, a réseken úgyis be tudnak jönni.
Én eddig esténként mindig Raiddel fújtam be az egész szobát és ez visszatartotta õket, hoyg bejöjjenek, de csak egy pár óráig, és nincs annál rosszabb, ha hajnalban arra ébredsz, hogy itt és, ott ég és csak vakaródzol és nem tudsz többet aludni. Tavaly használtuk elõször a spriccelõs Authant, ami nagyon bevált. Ha alaposan bekensz vele minden negyzetmilimétert a testeden (csak utána ne szexelj ), akkor tényleg nem csípnek meg.
Ja, és a Fenitsillel kenheted magd reggelig is, semmit sem használ. Van egy újfajta Fenistil (bár azt nem tudom, itthon is lehet-e kapni - a németeknél van), ami egy görgõfejes kis rúd és folyadék van benne, ami szteroidot tartalmaz, és a hûtõben kell tartani. Amikor rákened a jéghideg folyadékot a bõrödre használ valamit, de az sem az igazti, de a tubusos abszolút semmit sem használ. Igazi megoldás sajnos nem létezik.
Andi