Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 45 46 47 ... 151 152 153   >
Üzenet
  Rózsavirág | #67125 Üzenet | 2008-06-18 18:09:21 | Válasz a #64065. hsz-ra
Sziasztok!
Éjjel érkeztünk meg Rodoszról. Nagyon szép helyen voltunk, többet kicsit késöbb, mert most még félálomban mosok.Bocs.
  Rózsavirág | #67465 Üzenet | 2008-06-20 15:20:50 | Válasz a #64065. hsz-ra Előzmény #64065
Szia Hugi60!
Juni.3.-án 15 órakkor indultunk a pesterzsébeti TESCO parkolójából.
A busz fele már telve volt szlovákokkal, a két buszvezetõ is szlovák volt, bõbeszédüek de csak saját nyelvükön.Fiatal, kis kezdõ technikai vezetõ
volt velük, aki középszerüen tudott magyarul, kérdésekre viszont válaszolni nem nagyon tudott. Légkondi a buszon a menetszél volt.Másnap du.3-kor már Pireuszba voltunk. A komjegyünk este 7 órára szólt.Négy szigetet érintett, az utolsó Rodosz volt. Blue Star 2 volt a komp neve, tiszta, kényelmes utazás volt.A kikötöbe várt a kitelepitett idegenvezetõ Linda. Buszra szálltunk és mindenkit a Syvilla Aeolus szállodába vittek.Az apartmanokba még laktak, ezért másfél napot a szállodába töltöttünk. Nem tudom ti hova mentek?Mi a Sun Wiev apartmanba voltunk Lothiarkia Beachen Lardosnál. Autó bérlés kis Kia 3 napra 60 euro, robogó a fele,- minnél több napra bérelsz annál olcsóbb. Fakultativ kirándulások nem nagyon indultak még be, mert legtöbben valamilyen jármüt béreltek és maguk szervezték a kirándulásukat, mint mi is.Kérdezzél, hogy mire vagy kiváncsi? Vissza szlovák repülõvel Ferihegyen szálltunk le.
  Hugi60 | #67485 Üzenet | 2008-06-20 17:39:49 | Válasz a #67465. hsz-ra Előzmény #67465
Szia Rózsavirág! Köszi az infókat! Mi Stegnába a CHRISTINA apartmanba leszünk,így arra a kérdésre hogy ott lehet-e autót bérelni ,nem tudsz válaszolni.Azt írtad hogy 24 óra a busz,de mennyi a komp és hogy kell-e ott kabint bérelni.Elõször én is abba az apartmanba akartam menni,de az utazási iroda szerint a másik jobb,Majd kiderül.Ezek szerint rengeteg a szlovák,remélem azért magyarok is lesznek.Ha tudsz információkat az árakról,azt megköszönném, Mivel mi repülõvel megyünk,így kaját csak minimálisat szeretnék vinni. Nagyon szeretjük a gyrost,bízom benne hogy elfogadható áron lesz. Ha késõbb még eszembe jut valami kérdés majd kérdezhetlek? Köszönöm mégegyszer Hugi60
  Rózsavirág | #67599 Üzenet | 2008-06-21 09:38:58 | Válasz a #67485. hsz-ra Előzmény #67485
Szia Hugi60!
Nekünk a kompidõ:este 7-kor indult és másnap reggel 8-ra értünk Rodoszra.Ez attól függ, hogy nektek visszafele melyik járatra váltanak jegyet, mert van olyan is amelyik több szigetet érint, igy természetesen hosszabb az utazásu idõ. Csoportos jegyet váltanak, mert igy 30% a kedvezmény. Kabint külön váltani lehet-e, azt nem tudom, persze az sem mindegy, hogy a komp nappal vagy éjszaka megy, mert ha nappal, akkor nincs értelme inkább nézelõdjetek. Van mozgástér a kompon, bár TV ,stb. A mi csoportunkba két házaspár volt a Christina apartmanba, autót és motort is béreltek, az árát sajnos nem tudom. A vásárlási blokkokat elõkeritem, hogy mi mennyibe került. Rodoszba a busz végállomásánál nagyon finom nagy giroszokat szoktunk enni,2.20-ért.Muzeumi belépõk egyformák: Lindosz, pillangok völgye nagymesteri palota, stb 6 euró.Rodoszba a buszvégállomás közelébe van a taxi állomás, egy nagy táblán látod a hivatalos árakat, hova mennyiért visznek el Mi most szezon elõtt voltunk, de késöbb már kicsit változtak az árak, hogy nálatok forditva ez hogy fog müködni nem tudom. Pillangók völgye szép kirándulás, de lepkét ne keressél, mert csak juliusban van. /Ezt ugyan a szervezõk nem mondják./Kérdezzél, szivesen válaszolok, ha tudok.Az árakról majd késõbb.Üdv. .
  Prücsök81 | #67619 Üzenet | 2008-06-21 12:39:50 | Fantasia Aprthotel***
Sziasztok,

Hétfõn indulunk Felirakiba, van valakinek infója a Fantasia Aparthotel***-rõl.

Köszi elõre is. icon_lol.gif
  Opi | #67890 Üzenet | 2008-06-23 13:34:13 | opi
icon_razz.gif icon_razz.gif A Hotel belvedere Beachbe nem megy senki, ki ismeri, nagyon szeles a part. Hol érdemes autót bérelni , és hány napra. Mi szeptember 7-én megyünk , négy személy, idõsebb korosztály de ifju szível. Mit ajánlotok megnézni,
Köszike
  Subacca | #68236 Üzenet | 2008-06-25 19:52:04 |
A J&D autókölcsönzõ rózsamintás WV Beetly Cabrióját ne keressétek.
Egy hónapra kivontam a forgalomból.
  Marti9200 | #68341 Üzenet | 2008-06-26 11:55:51 | Válasz a #68236. hsz-ra Előzmény #68236
Mi történt??? baleset????
  Sutike | #69035 Üzenet | 2008-06-30 21:16:45 |
hali!

juni 27-én érkeztünk haza falirakiból.
Ha kell valakinek valami info, szivesen segítek..

napfelkelte Falirakiban

napnyugta Monolithos-on

Filerimos

további képek:

https://indafoto.hu/sutike/rodosz_2008
  Marti9200 | #69072 Üzenet | 2008-07-01 07:04:50 | Válasz a #69035. hsz-ra Előzmény #69035
Szia!
Jók a képeid!

Minden érdekelne! Szálllás, autóbérlés, repülõút, stb...
  Opi | #69085 Üzenet | 2008-07-01 08:06:42 | Válasz a #69035. hsz-ra Előzmény #69035
icon_razz.gif icon_razz.gif icon_cool.gif SziA!
nagyon szépek a képeid, biztos nagyon jól éreztétek magatokat. Melyik utazási irodával voltatok? Mikor indult a gép?. Mi szep. 7-én megyünk a Hotel Belvederébe a Neckermannal. Hol és hány napra érdemes autót bérelni, vagy inkább itthonról, rendeljem meg. Lindosra és az Akroploiszra nehéz felmenni.Hová érdemes még menni,? Mennyibe került a hajójegy Symire, vagy saját szervezésben voltatok? Kösz minden infot irhatsz az alábbi e-mailre is. szokodym@freemail.hu

Köszi
  Sutike | #69098 Üzenet | 2008-07-01 09:47:30 |
Kis türelmet kérek, minden kérdésre válaszolok majd amire tudok, de csak este lesz rá idõm
  Sutike | #69170 Üzenet | 2008-07-01 15:55:20 |
Üdv Mindenkinek!

Köszönöm, több mint 5000 kép készûlt a 2 hét alatt, ez csak egy szösszenet ami kint van az indafoto-n ...icon_smile.gif
a válaszok sorban :
-campus utazási irodánál foglaltam a szálást, 15 nap repjeggyel,illetékkel, transzferrel együtt alig 100000 /fõ
-travelservice 408-as járatával indultunk a 2/a terminálról juni 13-án pénteken 10:50-kor
- az autóbérlés: kint érdemes megnézni néhány helyet és utána dönteni, falirakiban 160 EURO-ért béreltünk egy légkondis fiat pandát 8 napra. 2 családra leosztva napi 10 EURO szerintem igen jó ár volt./ hozzáteszem nagyban hozzájátszott alkuképességem, és a személyes varázsom icon_smile.gif/
azt hogy hány napra érdemes....

mi az elsõ héten csak mentünk mint a mérgezett egerek..700 km-t tettünk bele az órába..volt egy listánk amit végig jártunk. Attol függ mit akartok megnézni, és azt hogy szervezitek meg.
- az egyik legjobb napunk:
Lindos: -csacsival fel, 5 EURO

Prassonissi: ebéd, majd fürdés a hullámokban,

Monolithos:napnyugta,

Siana: borpálinka, méz vásár kostolóval.

Hazafelé egy dinnyeföldön a termelõtõl vettünk 3 görög, és 6 sárgadinnyét 15 EURO-ért (14 kg alatt egyik görög sem volt, a sárgák pedig olyan finomak voltak, hogy azóta sem sikerült olyat vennem icon_sad.gif

- hajójegy :
Falirakibol transzferrel 23 EURO /fõ 12 év alatti gyerek féláron, a parton van egy csávó azt hiszem captain tours utasszervezõje, nála fizettük be, korrekt volt. A telepített idegenvezetõ 38 EU-ért akart minket beszervezni ....
a transzfer busz a szállás elõtt vett fel minket, és ott is tett le..

a háttérben a Symi nevû hajó, mi ezzel utaztunk icon_smile.gif

Ajánlom figyelmetekbe a fedélzet alatti szintet, légkondis helység, kényelem..mig fönt a fedélzeten tülekedtek a turisták a mûanyag székeken icon_smile.gif

Aki Falirakiba utazik annak tudok ajánlani szupermarketet, nagy élelmiszer áruházat, olyan látnivalókat amikrõl az idegenvezetõk nem beszélnek ( egy megszünt katonai bázis egy hegytetelyén

rálátással Falirakira, az Anthony -ra Ladikóra ,

egy polipvadászt aki hetente grillez is ingyen kostolóval...ha szerencsétek van akkor el is tudtok vele menni egy vadászatra

Ha megy valaki Falirakiba mostanság dobhatna egy mailt..szeretnék kiküldeni egy pár képet az ott szerzett ismerõseimnek..

egyenlõre ennyi, kérdezzetek, felelek ha tudok icon_smile.gif
  Sutike | #69202 Üzenet | 2008-07-01 20:21:26 |
Hali!

Volt kint rodoszon egy indián zenekar, járták a szigetet sok felé felléptek. Van esetleg valakinek cd-je tõlük ? Ha minden igaz Native Amazonas néven futottak.. nagyon hangulatos estét tudtak csinálni, jó lenne Õket újra hallani!

sajnos róluk nem igazán készûlt kép icon_sad.gif amikor nálam volt a gépem akkor már csomagoltak, Falirakiban este meg pont nem volt kéznél...icon_sad.gif

T.Márta | #69283 Üzenet | 2008-07-02 11:03:19 |
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni valami olcsó apartman keresésében.
Az a helyzet, hogy 5 fõiskolás tegnap ment Falirakiba a Louis Colossos Beach Hotelhez 4-hónapra gyakorlatra. A szállás amit a szálloda adott az az alagsorban van valami kosz és bûz fészek , ma már dolgoztak de még tisztálkodni sem tudtak. Itt nem tudnak maradni és itthonról nehézkes az intézkedés. jó lenne ha valakihez tudnának fordulni segítségért.
Minden segítséget és infót köszönök.
Márta
SÓS !!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 45 46 47 ... 151 152 153   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu