Nagyon remélem, hogy a miénkben lesz szúnyogháló. Eléggé újnak tûnik, ezen csak nem spóroltak. Végülis mindegy. Azért biztonságképpen veszünk egy pár tépõzáras(vagyis nem is tudom pontosan milyen) szúnyoghálót. Hátha ér valamit. Meg majd jól bevásárolunk mindenféle kenceficébõl, és majd ezerrel szívjuk a cigit a teraszon, hogy még kedvük se legyen a közelünkbe merészkedni.
Nem tudom van-e közületek olyan, aki allergiás a parlagfûre. Ha van, akkor biztosan meg tudja mondani, hogy van-e Görögben parlagfû. Õszintén remélem, hogy nincs, mert akkor eléggé megszívtam. Bár talán akkor még nem kezdõdik el a "turbó" szezon. Meg azért is bízom benne, hgoy nincs, mert pl Horvátban sem volt. Talán sokban nem különbözik ilyen szempontból.
Megint telibetaláltál nálam, mert nekem igen súlyos allergiám vana parlagfûre, egyik éven nagyon kicsinált, szteroid injekciót kellett kapjak. De Görögben még sosem volt semmi allergiás tünetem. De, ha ezzel már van tapasztalatod (mármint a betegséggel), akkor nyilván szedsz is valamit (Claritin vagy Zirtec, orrspray, szemcsepp), ezeket azért nem árt magaddal vinni. Én így is, úgy is egy fél gyógyszertárat viszek mindig megammal, ami lehet, hogy egészségügyis dolgozók betegsége csak, de valahogy mindig jól jön, ha midnen kéznél van. Ampullás Calcium, hogy megihasd, illetve ha az orroda csöppented, elmossa az allergias tüneteket. Nem árt a tengervizet sem párszor az orrodba szívni - halál komolyan!!! - nagyon jól segít minden náthás állapotot megszüntetni!
Andi
Hi mex19!
Nem, nem debreceniek vagyunk, de ez az az utazási iroda ami ide Egerbe is eljön értünk, tehát nem kell sehova utazni!
Van GrandToursos katalógusom, de az egész rajta van a neten is, a honlapjukon. Sõt a Kleoni apartmanokról képek vannak Tolo honlapján is! Nézd meg, hátha a Tietek is ott van!
Az antivakarinon valami szúnyogcsípés elleni szert értettem, olyan nagyon sok van, hogy azért nem írtam nevet
Viszont én Fenistilre gondoltam, de Andi válaszát olvasva nem biztos, hogy jó ötlet Viszont majd megkérdezem a háziorvosomat, vagy a gyógyszerészemet, hogy mit ajánlanak
Mi busszal megyünk, mert elõször megyünk és nem nagyon akartunk kocsival kóvályogni!
Ettõl egy kicsit félek is, dehát úgysem volt ilyen hosszú buszos túránk még, és ezt is ki kell próbálni! Ám lehet, hogy augusztus végén már mindenkit lebeszélek majd az élményrõl, de majd kiderül!
Andi!
Úgy látom, nemcsak görög témában tudunk társalogni....Sajnos ez a parlagfû is közös téma. Amúgy én tavaly kipróbáltam egy módszert, ami nálam abszolut bevált. De ez nem ide passzoló téma, de ha gondolod, e-mailen vagy valahogy szívesen írok róla. Amúgy persze, én mi is mindig szinte szó szerint egy egész gyógyszertárral indulunk neki, ugyanis az egyik barátnõm anyukája gyógyszerész.
Zumike!
Szerintem ne félj a buszos úttól. Mondjuk én könnyen beszélek, mert még sosem utaztam busszal külföldre. Szerintem a busznak is, autónak is megvannak az elõnyei és hátrányai is. Az tuti, hogy titeket nem fognak csesztetni a szerbek-macedónok, meg nem is tudtok eltévedni. Meg szerintem ugyanúgy kényelmetlen kocsival is utazni "huszonsok" órán keresztül.
Mexx, írok e-mailt.
Totó, én már minden verziót próbáltam, és igazat kell adnom, saját autóval a legjobb!!!!
Olyan jó olvasnia lelekesedéseteket, én már, ha csak Tolóról beszélek, izgalomba jövök és én is ezerrel gondolok ilyenkor a mi nyaralásunkra, én is várommár.
Andi
Szerintem abszolut nem éri meg busszal menni.
A fapados járatok hihetetlenül olcsók, 2 óra alatt athénben van. A reptérrõl a transzfert könnyen meg lehet oldani, szállást közvetlenül Tolo-ban olcsóbb foglalni, mint magyar irodán keresztül.........................
Nagyon remélem, hogy a miénkben lesz szúnyogháló. Eléggé újnak tûnik, ezen csak nem spóroltak. Végülis mindegy. Azért biztonságképpen veszünk egy pár tépõzáras(vagyis nem is tudom pontosan milyen) szúnyoghálót. Hátha ér valamit. Meg majd jól bevásárolunk mindenféle kenceficébõl, és majd ezerrel szívjuk a cigit a teraszon, hogy még kedvük se legyen a közelünkbe merészkedni.
Nem tudom van-e közületek olyan, aki allergiás a parlagfûre. Ha van, akkor biztosan meg tudja mondani, hogy van-e Görögben parlagfû. Õszintén remélem, hogy nincs, mert akkor eléggé megszívtam. Bár talán akkor még nem kezdõdik el a "turbó" szezon. Meg azért is bízom benne, hgoy nincs, mert pl Horvátban sem volt. Talán sokban nem különbözik ilyen szempontból.
6 alkalommal voltam ddig Tolo-ban, de szúnyoggal egyszer sem találokztam. A párom alergiás szintén, de Görögben még csak nem is tüsszentett. Szóval nem kell annyira izgulni, ha mondhatok ilyet.
Nem tudom kell-e még megerõsítés: Én Görögországban túl sok szúnyoggal nem találkoztam, bár mindig viszünk elektromos szúnyogriasztót, meg szukut, de soha nem használtuk. De az ördög nem alszik alapon most is benne lesznek a táskában.
Allergiával kapcsolatban: a lányom allergiás (szinte mindenre mint kiderült), de a tengerpart ideális hely számára. De beljebb sem volt gond soha. Egyedül Bulgáriát nem bírja: amíg átérünk rajta prüszköl és veszi maga mellé a nagy csomag zsepit. Hihetetlen, hogy alig lépjük át a határt minden tünete megszûnik. Az idén Macedónián keresztül talán nem lesz gond.
A párás sós levegõ kifejezetten jót tesz légúti megbetegedéseknek.
örülhet, aki nem találkozott szúnyogokkal! Igaz, Tolóban mi sem túl sokkal, de más görög vidéken halálra kínoztak. Viszont szerintem ez attól is függ, mennyire vagy a zöldben, és Tolo nem éppena legzöldebb hely. Máshol nekünk meg a "dzsungel" közepén volt az apartmanunk.
Andi
Szerintem abszolut nem éri meg busszal menni.
A fapados járatok hihetetlenül olcsók, 2 óra alatt athénben van. A reptérrõl a transzfert könnyen meg lehet oldani, szállást közvetlenül Tolo-ban olcsóbb foglalni, mint magyar irodán keresztül.........................
Sziasztok!
Osztom Haniboy véleményét azzal kapcsolatosan, hogy nagyon megérik már a fapados járatok, mert ha busszal mentek akkor ugyanúgy bérelni kell kocsit, ha kirándulni akartok, viszont sok-sok kényelmetlen óra elmegy az utazással. Én Korzikán voltam busszal, hát nem mondom, hogy könnyen kibírtuk, de azért odafelé élteti az embert, hogy valami gyönyörû helyre megy, és elõtte a nyaralás. Visszafelé már gázosabb, a honvágy soha nem olyan erõs, mint még odafelé a kíváncsiság.
De azért biztos kibírjátok és kárpótol majd az élmény!
Mi egyébként 25eFt-ból megyünk ketten Athénba a Sky-Europpal (a párommal oda-vissza, illetékkel együtt). Ez azért elég jó szerintem. Érdemes idõben foglalni.
Szúnyog témában no comment. Nem emlékszem rájuk. A repcsi tényleg jó áron van, de a kocsi meg mindig kéznél. Én erre esküszöm. Nehéz lenne eldönteni, melyik a jobb. Tervezzük, hogy megállunk Leptokaryan fürdeni egyet a reggeli órákban, majd a Thermopüli Leonidasz szobornál, s talán Korintosznál is. Ez adja az autós út varázsát... Megállok ott, ahol akarok. Persze a repcsi gyorsabb (Athénig)... Már nincs vissza két hónap se...
Ez tény kocsi kell!! És a buszos contra repcsi témához gondoltam amit írtam. Mi tavaly saját kocsival mentünk, de akkor nem mentünk le egészen Pelopponészoszig. Viszont idén mivel nagyon olcsó volt a repcsi, és viszonlag messzire megyünk kevés szabival így spórolunk 2 napot. Ezért emellett a verzió mellett döntöttünk. De bérelünk kocsit végig a nyaralás alatt, mert mi sem tudjuk kihagyni, hogy gyönyörû kis öblöknél megálljunk autóval, be a vízbe, aztán tovább kocsival, és szabadok vagyunk, bárhol megállhatunk. Ebben egyformán gondolkodunk.