Mi tegnap jöttünk haza Zantéról. Még soha nem volt olyan nyaralásom ahol minden tökéletes volt- de itt mindennel meg voltam elégedve.
Korábban jártam már a görög szigetek közül Krétán és Korfun- de ezt a hihetelen kedvességet és jóindulatot ott nem tapasztaltam- sõt már földrészen sem... azt nézik, hogy minél jobban érezd magad és tényleg szerettettl gondolj Zakinthosra.
Repülõvel érkeztünk a szigetre és mi nem irodávan mentünk, hanem egyénileg foglaltunk szállást Agios Sostisban a Koklas apartmanban- ez helyileg a Bozikis hotal háta mögött van- gyönyörû nagy kerttel és sztem a legszebb kilátással. mindenkinek csak ajánlani tudom ( www.koklas.com ).
Nekünk, mint gyerekes családoknak kimondottan ideális volt- és a háziak is nagyon kedvesek. Bármit kértünk elsõ szóra intézték ( transzfer, patika stb..)
A partra van max. 5 perc alatt értünk le ha a hosszabb utat választottuk.
A közelben van szupermarket / az árak kb az itthoni árak duplája / és egy nagyon jó étterem- az EL Greco- nagyo jó a konyhája- bár ezt minden helyrõl elmondhatom, mert sehol nem kaptunk rossz kaját.
A tengerpart gyönyörû és tiszta- mondjuk ezt nem lehet elmondani a Laganasi partról, mert sajnos ott az angol fiatalok tesznek róla- hogy ne õrizzék meg a sziget varázsát. / Aki egyébként bulizni vágyik annak Laganas tökéletes, mert egymás hegyén- hátán vannak a clubok- de pihenni vágyóknak nem ajánlom /.
A víz már most jó meleg volt, puha homokos a part és lassan mélyül.
Laganasban volt viszont a kedven éttrermünk- Mr. Dallas a neve- isteni a kalamári és a grillezett rák+ minden más is- ez is a bulis utcában van egyébként.
Kirándulni hajóval voltunk csak- mert nem mertünk autót béreni a két gyerekkel ( szintén a angolok miatt...) megnéztük üvegfenekû hajóval a teknõsöket, a Marathonissit és a kék barlangokat+ motorcsónakkal behajóztuk a Laganasi oldalt. Mindkét irándulás megérta az árát- nagyon nagy élmény volt nekünk is, nemcsak a gyerekenek. Navaggot és a többi részt majd megnézzük ha legközelebb megyünk
Amire készüljön mindenki az a szúnyogok... nem olyanok, mint a "mieink", mert nem zümmögnek csak csípnek... nekünk nem segített a szúnyogspray és az elektromos szúnyogírtó sem... Laganasban a gyógyszertárban vettünk egy Citronella Stiks nevû kis tapaszt ami aromaterápiás készítmény- így jó az egész pici gyerekeknek is- és az volt csak hatásos ellenük.
Az idõ egyébként már most tökéletes volt 30-32 fok nappal és 25 körül éjjel. Júliusra 40 fok körüli idõjárást jósolnak.
Hú most hirtelen ennyi jutott eszembe- ha valakinek van kérdése akkor szívesen válaszolok ha tudok
Szép napot mindenkinek,
Erika
Most egy csöppet megijedtem a szúnyogok miatt. Mert elektromos szúnyogírtóval készültünk csak. Sajnos engem nagyon szeretnek ezek a kis vérszívók. (Óriásira tudnak dagadni a csípéseim )
ha ez rajtad van abszolút nem bántanak. Nekünk is azért volt gáz, mert a kislányom még allergiás is a szúnyogokra és reggelre úgy nézett ki, mint egy rubeolás baba...
szóval a pontos neve Inset Repellent Patches with Citronella- ezt nálunk nem lehet kapni.
Laganas fõutcáján van egy gyógyszertár- mi ott vettük 6,50 EUR/doboz- az elég volt négyünknek 1 hétre.
szóval ne aggódj- csak ezt szerezzétek be elsõ nap és akkor nem lesz gáz
Erika
Laganasba megyünk, ott lesz a szállás, de nagyon nem szeretnék ott strandolni, majd elmgyün Kalamakiba.
Nem tudok semmit se bérelni, mert már rég lejárt a jogsim, és rutinom nincs. Szerintem csak a befizetett fak.progik, és az ottani busz marad. Vagy még valakivel majd összedumálni, szerintem az majd csak ott derül ki.
Ahol te leszel, az a part nekem nem igazán tetszett, sajnos ahol mi voltunk az ahhoz a részhez tartozó strand sem volt a legszuperebb, de nagyon sok eldugott szépség található arrafelé is, bátran menjetek felfedezni a partokat, akár gyalog is, vagy ha tudtok máshoz társulni az is szuper, vagy még ajánlom a biciklit
Annyit szeretnék kérdezni, nem tudjátok véletlenül, hogy a strandcuccok milyen árban vannak ott Laganas környékén, illetve, hogy hol volna olyan strand ahol némi árnyék is volna? Mert ha 40 fok lesz, aszthiszem azt már árnyék nélkül nehéz lenne elviselni. Én mindenesetre arra gondoltam vagy egy ilyen kis félköríves sátram azt viszem, de pl. kalapot lehet-e ott venni, meg matracot??? ebben tudtok segíteni??
ilyen sátrat mi is vittünk- de viccesek voltunk vele, mert nem bírtuk felállítani a szél miatt- mivel ez sziget valahonnan mindig fúj a szél
kalapok 4-5 EUR körül vanna, de láttam baseball sapit 1,5 EUR-ért is.
ha jól emlékszem a matracok is 5-6 EUR körül voltak.
Én sajnos ebben nem tudok segíteni, mert nem szoktam ilyeneket venni.
Pár euróért szoktunk labdát venni, az fent is tart a vizen, ha beljebb merészkedek, a nap ellen meg nincs ötletem, azért szokott lenni kisebb árnyékos hely, de mi már jártunk úgy, hogy egy nagyon hosszú strandon (tényleg nagyon nagyon hosszú volt) a sziklának a tövében letelepedtünk, és késõbb jött egy manus, hogy menjünk el onnan, mert mittudomén, nem értettem amit hadovált. A szigetnek a legvégében voltunk, ahova teknõsök kijárnak a partra (persze csak ha nincsenek ott emberek) és elvileg nem mindenhova lehetett menni, le voltak kerítve azok a részek, de ahova mi letettük a törcsinket, az nem volt elkerítve... na mind1, viszont egy másik strandon meg nem volt ezzel probléma, békénhagytak az árnyékban