Sziasztok!
Sok szépet,sõt csak szépet olvastam Lefkadáról ezen az oldalon és szerencsésnek érzem magam, hogy a last minute akció már betelt Thassoson és csak Lefkadán maradt hely:DJúlius 7-én indulunk Párommal Nidribe az Apollon Travel szervezésében.Már utaztam velük és elégedett voltam(Paralia) bár jobban örülök,hogy a mostani úticélom egy romantikus kis sziget.A Sun Rise-ban szállunk meg.Szerintetek jó apartmann?Tudom,hogy messze van a központtól,és sokat kell sétálni,de az nem okoz gondot:)Milyen az apartman közelében a part?El lehet e jutni helyi járattal Port Katsikibe?Ha igen kb mennyiért?És Nikianaba?
Köszönöm a segítséget, és várom a tapsztalatokat:)
-A hazainduláskor volt 1 óránk Perigialiban, a Sun Rise-hoz közeli parton várakozva fotóztam a képeket - látszik rajtuk a környezet is meg a part is.
-A Sun Rise fotóit itt nézheted meg: https://sunrise.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/
-Porto Katzikibe helyi járat nem megy, de Nikianaba igen. Kérdés, hogy ez utóbbiba minek, nincs ott semmi, amiért érdemes lenne 1 percet is ott tölteni. Nem kevered valami mással?
Ja, és még valami: a sétáról azt írod, hogy nem okoz gondot. Hát itt bizony fog, mert jó 2-3 km az út, és csak az úttesten gyalogolhatsz, járda nincs - ez pedig a fõszezonban bizony veszélyes is lehet! Ha ott leszel, hamar megtapasztalhatod majd, mirõl beszélek. Jobban jársz, ha mociban vagy bicajban gondolkodsz. Persze 1-2-szer megoldható, de minden nap szép kis kihívás lenne. De Isten ments, hogy elriasszalak, sokan megoldották a problémát, de nem árt, ha felkészülsz rá. A szigetben nem fogsz csalódni, de ne hasonlítsd Paraliahoz, mert az erre szitokszónak számít, a kettõ nem említhetõ nemhogy 1 lapon, de 1 könyvben sem:-)
És olvass sokat vissza a fórumban, hidd el, érdemes, rengeteg hasznos infóhoz juthatsz.
Lekádereztelek más fórumon is,megnéztük egy-két képedet... de ne reménykedj,mint már írtam azért egy-két /ezer/dolgot még a hátralévõ kettõ hónap alatt kérdezek.Be vagyok "oda" is jelentkezve csak más "fedõnévvel",de majd priviben hamarosan meglátogatlak.
Sziasztok!
Tervezek Lefkadára nyaralást szeptemberben, Nidri városába.
Ha vki tud errõl a városról infót, vagy tapasztalatot létszi írjon már.
A busz átmey-e a nyugati partra, hoy ott is körül tudjak nézni.( és kb. mennyi a jegy)
Nidri fölött van vmi vízesés, úgy tudom, hogy ha vkinek van infója arról is írjon már létszi.
Elõre is köszönöm
Ez így picit általánosra sikerült (és alig érthetõ attól az 1 szóra esõ 3 helyesírási hibától), úgy-hogy elõször olvass vissza, és ha leszûrtél valamit abból a párezer agyonismételt infóból, ami már leíródott, gyere vissza, és kérdezz valami értelmeset. Egy kis idõt Te is belefeccölhetnél a saját nyaralásodba. Aztán majd idõvel szívesen válaszolunk konkrét kérdésekre:-)
Vannak helyközi járatok a szigeten.
Errõl szeretnék akkor elsõsorban infót, ha lehetne.
Nekem az lenne a tervem reggel felkelek és van busz a nyugati oldalra vhova akkor oda átmenni és ott lenni 1 napot és este vissza, hoy ez lehetséges-e?
Mert a nyugati part oldal sokkal szebb, mint a keleti.
8 hsz-t azért vissza tudsz olvasni, nem? Ha mégsem, utoljára azért ideírom: helyi járatok csak a KELETI oldalon közlekednek, nyugaton nincs buszközlekedés, csak Kathisma beachig (dél-kelet felõl a fõvárosig, és onnan tovább). Marad a moci, a kocsi, a stop, vagy a fakultatív. Vagy a keleti part:-)
De tényleg fontold meg jól a visszaolvasást, ne csak nekünk adj munkát.
Tegnap végigértem az Ex-Lefkadás fórumon...Már gólyózott a szemem mire befejeztem, de tényleg hasznos volt. Amúgy megértem, ha ki vagytok akadva a kérdésorozatok miatt, ott is általános, hogy épp 3 hozzászólással elõtte azokról volt szó, amirõl az "új tag"érdeklõdik.Lusták az emberek:)