Nem csak a lustasággal,baj van itt mással is.Lõrincze Lajos ettõl eldobná magát kétszer, szegény, ha még élne.Na meg a stílus,hogy példát neemlítsek,ugye van aki veszi az adást? Köszönöm!
Sziasztok!
Végigolvastam a fórumot,de nem igazán találtam a beszélgetés közben infokat a Nidri vízesésrõl?Szervezetten vagy egyénileg közelíthetõ meg?Térképeken nem találtam,h milyen messze van Nidritõl,de a képek magukért beszélnek,nagyon szép.A válaszokat köszönöm
Esetleg valaki megy Apollonnal júli 7tõl?
Rosszul olvastál (az indexen is van egy fórum, azt is érdemes olvasgatnod: http://forum.index.hu/Article/.....&na_order=
Nidri felett a vízesés kb. 3 km séta, de mivel az Apollonnal mész, Pajától érdeklõdj, pontosan elmagyarázza. Vigyál magaddal egy kis alkalmatosságot (zacsit), a citromligetek nagyon csábítóak útközben:-)
Ha Pajától érdeklõdsz, az lesz a válasza, hogy egyedül semmiképp ne menjetek fel, mert rátok fog esni egy szikla vagy megmar a kígyó (hasonló biztatásokat többször is mondott, de persze ha õ ott van, akkor senkit semmi baj nem érhet )
De nekem személyes tapasztalatom, hogy nyugodtan fel lehet menni a vízeséshez, nagyon szép, és pont senkire nem esett rá egy szikla sem mikor ott voltunk.
Kellemes "kis" séta, ne hagyjátok ki!
Lehet hogy valakibõl ennyit nézett ki, és a saját fakultatívjára akarta "hajtani a vizet" Ezt talán Rajtad kívül más is felfogta, nem kell csodálkozni rajta. A különféle veszélyekre nálunk is felhívta a figyelmet, de nem hallottam olyat, hogy Õ kígyóbûvölõ lenne, csak kérdésre jelezte, mert velünk is volt olyan, aki ha kígyót hallott, már nem is volt hajlandó arra menni, sõt itt a fóruman is kérdezték tõlem, hogy igaz-e, hogy vannak kígyók, jelentem a csoprtunkból gyakorlatilag mindenki látott, nekünk a legkisebb akkora volt, mint egy drót, csak azért vettem észre, mert a fejét jellegzetesen eltartotta a meleg betontól, a legnagyobbakat viszont Neohoriban láttuk (hármat is rögtön), és egyik sem volt kisebb 1 m-nél, a legnagyobb pedig gyerekkar-vastagságú volt, és úgy 1,40 hosszú, az bizony ilyesztõen tud kinézni. Persze ártalmatlan jószágok, jobban félnek Tõled, mint Te tõle, de rálépni nem tanácsos:-) A sziklapotyogásra is érdemes figyelni, júniusban a földrengéskor egy túrista megtudta, milyen az, amikor Porto Katzikiben (sõt, az epicentrum valahol Athén magasságában volt) mozog a föld:-( Túlélte, de a TV-ben is megerõsítették (azt, hogy nem halt meg, csak megsérült). Szóval nehogy a lezser felfogásodból adódóan más is ellezserkedje a vízesés végén az utolsó 30-40 métert, mert ott bizony elkél a segítség, a stabil, jól tapadó lábbeli, és a folyamatos figyelem (felfelé is, nem csak a lábad alá). Nem egy embert láttam inkább vissszafordulni az utcsó métereken, mert csúszós, bizonytalan és meredek volt a talaj, ami odafigyeléssel és rendes szandival-cípõvel (semmi esetre sem papucsban, ilyet inkább ne sugaljunk) simán megoldható!
A képen egy tavalyi delikvens látható, az idei csúcs egy másfélszer nagyobb példány volt.
Te jóságos ég. Sikerült jól beparáznom. Azt hiszem, se erdõbe, se Nidriben a vízeséshez nem megyek fel... Én meghalok, ha egy ilyen szörnnyel szembetalálkozom. És az elmondottak szerint a mellékelt ábrán csak egy kisebb példány látható. 1,40-es kígyók? És hogy 3 is volt...Jesszus! Hova megyek én nyaralni...?!
De ugye olyan nem fordulhat elõ, hogy a nyakamba vetõdik egy? (remegõ smiley) Mérges kígyók tuti nincsenek?
Nem gondolnám, hogy lezser felfogással rendelkezem, és fõleg isten ments' hogy bárkit erre buzdítsak!!
Csupán arra próbáltam (ilyen lezseren) célozni, hogy Paja "jószándéka" volt, akinek több kellemetlen percet szerzett a nyaralásuk alatt.
A másik, hogy nekem magától értetõdõ, hogyha ismeretlen helyen megyek kirándulni, akkor jobban figyelek, mint itthon mikor a buszmegállóba megyek!! Én feltételezem, hogy így vannak vele mások is, akik számukra ismeretlen helyet keresnek fel!!
Nyilván én is visszafordultam volna a vízeséstõl, hogyha véletlenül papucsban lettem volna, és látom hogy vizes a szikla!
Szia Kristin!
Jézusom, nehogy már elijesszelek, hisz épp azt írtam, hogy ártalmatlanok, én a fotózás miatt direkt kerestem õket, és nem a nyakadba esnek, hanem direkt figyelni kell a jellemzõ helyeiket. Amit utasok láttak, többnyire az autóból történt, az úton mentek át, meg sokon átmentek az autók. Jóval több van, mint itthon, de nem jellemzõen ebbõl áll Lafkada élõvilága. Járj nyitott szemmel, és az épp elég. Azt a gyönyörû pókot a szárazföldön fényképeztem, a többi, ami a járatlan helyeken keresztbe feszíti a hálóját, az ugyanolyan, mint nálunk, ha ilyen helyeken mászkálsz. Ki ne hagyd a vízesést, bár egyesek szerint nem nagy szám, persze szerintem sem egy Niagara, meg a kánikulában még jobban kiszárad, de egy klassz séta, és ha van idõd és kedved, bóklássz el arra, elég szép a környezete.
Atyavilág babar, felnõtteket sikerült így megijeszteni, vagy gyerekeket:-)
Én is mosolygok, ha felnõttként olyasmiket hallok, hogy erre meg arra fokozottan vigyázzak, de ezeket (nevezzük riogatásnak akár vagy óvó figyelmeztetésnek) elteszem a megfelelõ "polcra". De inkább meghallgatom feleslegesen, mint valami váratlanul érjen. Elkönyvelhetjük túlbuzgóságnak is, lehet hogy tényleg tök értelmetlen, de hogy valakinek ez el tudja rontani a nyaralását, azt enyhén szólva sem értem. Bár látom, Kristin is és más is megriadt az én "jószándékú" mondataimtól is, lehet hogy én is félreérthetõ voltam, pedig nem volt szándékomban, és remélem, felhõtlenül nyaral majd. SZÓVAL AKKOR MÉGEGYSZER KIHANGSÚLYOZOM, HOGY LEFKADA NEM AZ ÕSERDÕ, HANEM CSAK A PARADICSOM:-)
Tényleg jó ha az ember felkészül. Ezért is olvasom a fórumot!
Paja "elõrejelzései" felnõtt embereket futamítottak meg a vízesés egyénileg történõ felkeresésétõl.
De volt aki Porto Katzikit nem merte egyedül megközelíteni a welcome meeting után.
Az igaz, hogy utazás elõtt érdemes minden lehetséges infót beszerezni az adott helyrõl.
Kristin!
Tényleg ne rémülj meg! Én péládul egy darab kígyót nem láttam (igaz, nemis kerestem)!
Rendben, nem idegesítem magam így 5 nappal nyaralás elõtt! Csak olyan rémisztõ volt olvasni, hogy többen is láttak kígyókat, és nem is egyet... Engem nagyon könnyû besz***tni. Már elképzeltem, ahogy rám bámul egy szép nagy példány egy fáról... és túlélõtúrává változik a nyaralás.
De nem lesz sem kõomlás, sem piton-támadás, értettem!
A vízesés meg remélem, nem lesz még kiszáradva, és megcsodálhatjuk. Valahol olvastam, hogy nem mindig van ott víz, fõleg fõszezonban, nagy dögmelegben.
Ja, és persze túrához edzõcipõ, ez amolyan alap dolog!
babar!
Légyszi azért írd már meg, hogy ki mitõl riadt meg, és mit miért nem mert meglátogatni, mert eddig csak rébuszokban beszéltél, és így nem világos, hogy felnõtt embereket mivel lehet eltántorítani attól, hogy meglátogassák akár Porto Katzikit, akár a vízesést. Bár az igazi az lenne, ha Õk maguk írnák meg az esetet, mert így bizony nehéz elhinni amit írtál. Az interneten sok minden "elhangzik" meggondolatlanul, amirõl késõbb kiderülhet, hogy sok bennük a túlzás, vagy még nagyobb a baj:-)
Porto Katzikirõl pl. mi hangzott el konkrétan? Hogy egy szellemek által megszállt és elátkozott maja templom, és Paja varázsló, aki feloldja az átkot? Elképzelni sem tudom.
Kristin!
A fákon nem lesz kígyó, legfeljebb az elhagyatott olajfaligetekben fenn a hegyekben. Amelyiket lakott helyen látod, az valszeg épp menekül valahonnan, ahol emberekkel találkozott. Hallottál egyébként már olyan hírt, hogy a görög parasztokat mérgeskígyók tizedelik? Ugye, hogy nem:-)
Dögmelegben meg inkább túraszandál - nyugi, nem bújik be a réseken egy dél-amerikai óriáspiton. Bár ami igaz, az igaz, nekem idén is bebújt a papucsom pántja alá frappézás közben egy darázs, és rendesen meg is csípett. Na azokra figyelhetsz, mert szeretnek együtt falatozni velünk a teraszon. De ha ez megint elriaszt valakit, akkor többet nem írok ilyesmit:-)