Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 7051
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Maci
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
139 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69342 Üzenet linkje2008-07-02 15:11:14  Válasz a #69314. hsz-ra

Halkan jegyzem meg, tényleg csak zárójelben!Az index-es Paralia topic-on kellett volna Jacques kollegát megkérdezni! icon_biggrin.gif
Lehet, hogy csak 1hetet választottál volna, csak kíváncsiságból.Én is így tettem anno, megnéztem a helyet.Nem tetszett és kész, ergo messze elkerülöm a jövõben.

# 7052
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69346 Üzenet linkje2008-07-02 15:17:35  Válasz a #69314. hsz-ra Előzmény #69314

Busido!

Ha valaki, akkor én aztán totálisan elfogult vagyok Görögországgal szemben... a WC papír külön gyûjtésével, stb-vel együtt icon_biggrin.gif
De Paráliára egy napot nem fizetnék be, nem hogy két hetet...
Már csak szakmámból kifolyólag sem ítélem el az ilyen "üdülõtelepek" létjogosultságát, hisz ha hiszed, ha nem, - sõt már tapasztalhattad is - van olyan szegmens, akinek erre van igénye. Másképpen nem jött volna létre Pari, Nei Pori, stb...
Ahogy mondtam, nyaralni én sem fizetnék be oda, de ha valakinek ez tetszik, el kell fogadnunk! És ettõl nem rosszabb, vagy jobb bárki is...
Igazából nekem mindig a JÓZSEFVÁROSI piac jut eszembe róla icon_rolleyes.gif !

Tanácsot meg annyit tudok adni, - bár ez esõ után köpönyeg - hogy legközelebb ne csak a legtöbb hozzászólást kapott desztináció fórumát olvassd el.

És végül, csak abban bízom, hogy nem Parália alapján ítéled meg Hellaszt icon_wink.gif
Bár ez is része, de nem az ország maga!
Szóval így együtt kell szeretni icon_razz.gif !

# 7053
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69351 Üzenet linkje2008-07-02 15:28:31 

Mielõtt én Paraliát választottam, kaptam róla hideget-meleget. Úgy is volt elõször, h. Toloba megyünk, de végül anya mondta, h. menjünk inkább Paraliára, mert oda inkább elenged, ahol 1x voltam már. Jövõre valószínûleg nem ide megyünk, de nem amiatt, h. tetszett-e vagy sem, hanem mert más részeket is látni akarok, akár Görögországból, akár a világból.

Ahogy az elõttem szóló írta, Paralia nem tipikus görög falu.

# 7054
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69355 Üzenet linkje2008-07-02 15:35:13 

Még valami:

Paráliának igazából egy tagadhatatlan pozitívumát nem lehet vitatni:
Földrajzilag és közlekedés szempontjából nagyon jó helyen van... Aránylag közel van Magyarországhoz, és az autópályán és az azt kísérõ fõúton rengeteg klassz csillagtúrát lehet tenni. Már aki az aktív turizmus híve...
Aztán ennyi!

Viszont ezzel az elõnnyel rengeteg kisebb település is rendelkezik a környéken, ahol ráadásul pihenni és starndolni is kényelmesen lehet a kirándulások után/közepette...

Na jó! Még egy... talán...
Azoknak a fiataloknak tökéletes hely, aki életük elsõ-második, nem "szülõkkel együtt" nyaralásukat akarják haverokkal eltölteni és nem feltétlenül a Balatonon... icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cool.gif icon_lol.gif

Na és ott van Katerini, ami egy igazi és szép görög város(ka), de sajnos ez valahogy mindig elkerüli az emberek figyelmét, érdeklõdését icon_twisted.gif
És alig kerül szóba... icon_sad.gif

# 7055
Bryam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
434 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69362 Üzenet linkje2008-07-02 16:01:13  Válasz a #69351. hsz-ra Előzmény #69351

Én úgy választottam katalógusból Paráliát. Csábítottak a szigetek is, de úgy gondoltam, hogy gyerekkel elég a 20-22 órás utazás buszon. Nem beszélve arról, hogy innen indul a legtöbb fakultatív kirándulás. Ekkor még ezt a topicot nem is láttam. Azzal kezdtem, hogy elejétõl végig olvastam. Voltak negatívumok is leírva, de nem vette el a kedvem! Igaz csak 1 hétre megyünk, de aktivan fogunk nyaralni. Kedden érkezünk. Szerdán átmegyünk Katerinibe, megnézzük a piacot (fõként a halpiac érdekli a gyerekem), megnézzük a Szerelmesek Parkját is. Csütörtökön az Olymposra megyünk. Pénteken a Meteorákhoz. Szombat éjfélben vagy fakultatív, vagy egyénileg vonattal Athénba. Hétfõn kalózhajózni. Nem lesz idõnk foglalkozni a negatívumokkal, illetve eleve úgy indulunk el, hogy azokon is lehet derülni jókat! A másik elvem az, ha elmegyek nyaralni, akkor nem számolok! Meg fogom venni a gyerekemnek a 3 gombóc fagyit, esetenként a kólát is (bár itthon nem kap). Sajnálom, hogy Busidonek nem jött be a számítása. Remélem nekünk bejön és igyekszünk mindent humorosan átvészelni. Talán így is lehet! bryam
# 7056
Bryam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
434 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69363 Üzenet linkje2008-07-02 16:07:44  Válasz a #69355. hsz-ra Előzmény #69355

Petros! Nekünk igen is eszünkbe jutott Katerini, örülök, hogy azt írtad, hogy görög városka! Jó lesz körülnézni ott is! Amit még nagyon sajnálok, hogy Szaloniki már nem fér bele az idõnkbe! Én szívem szerint átmennék, de a gyerekem fürödni is szeretne és ez az õ nyaralása is lesz. Minden estere élvezni fogjuk, mert mindig is így indulunk neki az ismeretlennek. bryam
# 7057
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69364 Üzenet linkje2008-07-02 16:13:34 

Bryam!

Na pontosan ezekrõl beszélek én is icon_wink.gif

De Szaloniki még jön nekem egy esti városnézéssel!
Többször voltam bent a városban (kb 10-szer) de este még sajnos nem volt módom megnézni, csak az "Alter ego" címû filmben icon_sad.gif! De ami késik...
Viszont Athént láttam délelõtt, délután, este, éjszaka... IMÁDOM!

# 7058
Bryam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
434 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69367 Üzenet linkje2008-07-02 16:32:26  Válasz a #69364. hsz-ra Előzmény #69364

Petros! Ne fájdítsd a szívem! icon_cry.gif Minden esti városnézés kimarad! icon_cry.gif Na majd jövõre, de akkor 2 hétre megyünk és másképp tervezzük meg a nyaralást! Idén meg minden pillanatát ki fogjuk élvezni! bryam
# 7059
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69373 Üzenet linkje2008-07-02 17:17:11 

Nem értem miért gondoltad Busido,hogy a negatív hozzászólásokat kitörlik icon_eek.gif !Itt ez nem szokás! icon_exclaim.gif
Ahogy az sem,hogy vetítsen az ember icon_exclaim.gif !Mire lenne jó bárkinek is ha valótlant állítana icon_question.gif ?Igen,Paralián nincs medúzaháló,és ez itt már szóba is került! icon_exclaim.gif
Remélem azért a hangoskodó neveletlenek eltünnek,mert tavaly nem tapasztaltam ilyet! icon_confused.gif
Én sem értem,hogy akkor miért nem fizettél be programokra! icon_question.gif
Én másodjára megyek vissza Athénba,mert arra aztán panaszod nem lehetne icon_exclaim.gif !Én is megyek hajózni,és Katerinit sem hagyom ki,Szaloniki tervben van,majd meglátjuk! icon_exclaim.gif
Athént végre este is látni fogom! icon_biggrin.gif
Szóval nyaralni nem úgy kell menni,hogy semmi nincs tervben!Szerintem!
Én nem csak Paralián voltam,szóval van egyébként összehasonlítási alapom,és sajnálom is,hogy nem olyan a part,mint a narancspart Sartin! icon_exclaim.gif

# 7060
Hajni86
Aktív fórumos
Aktív fórumos
78 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69386 Üzenet linkje2008-07-02 18:12:25  Válasz a #69198. hsz-ra Előzmény #69198

Szia!
Az Apollon travellal megyünk és az Ino apartmanba lesz a szállásunk.
Budapestrõl indulunk azt hiszem Hõsök terérõl,de még megnézem icon_smile.gif
Ti?

# 7061
Picimancs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
125 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69421 Üzenet linkje2008-07-02 21:42:37 

Sziasztok!!
Mielött mi indultunk én is sokat olvastam Paraliárol olvastam sok jot és sok rosszat 1 idõre el is ment a kedvem.Megbeszéltk a párommal ha rossz lesz elmegyünk fakultativokra.Nem voltunk sokon és mind jo is volt és meg is bántuk,hogy keveset voltunk Paralián.Ezért jövöre 2 hétre megyünk.Viz tényleg nem a legszebb Skiathos sokkal szebb,de ott meg bele lehet kötni a fenyõtüskékbe.Semmi sem tökéletes.1 hét alatt 3 meduzát látunk egyiket a "fõ" strandnál és az nagy is volt és élt is.Másikat a disco felé az pici volt és élt de az este fél 8 körül volt.A legnagyobbat meg döglötten láttuk a quad turán 1 elhagyott partszakaszon.Meduza csipésre van vmi krém kint lehet venni a gyogyszertárba de a neve nem jut eszembe az jo szunyog csipésre is.igaz szunyog is csak 1 db csipett meg:)
Mindenkinek más az izlése.Nekem tetszik Paralia!

# 7062
Erikaszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69423 Üzenet linkje2008-07-02 21:46:11 

Egyetértek! Már tavaly is figyelmeztettek bennünket, h egyes partszakasz nagyon hínáros, koszosabb, ne oda menjünk..., hanem a tisztább részére, ez normális... nem a Maldív szigeteket választottuk úticélul, hanem egy közkedvelt bulizós üdülõvárost!
# 7063
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69429 Üzenet linkje2008-07-02 21:55:01 

Utólag már örülök, hogy szinte semmit nem tudtam Paraliáról és úgy mentem oda elõször. Szerelem volt elsõ látásra icon_razz.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
HA A nemrég említett Jacques kollega hozzászólásait olvastam volna nem biztos, hogy ezt választottuk volna úticélként.

Máshol is voltam Görögországban, még szigeten is, de abszolút maradok a szárazföldnél, és továbbra is Paralia-t ajánlom mindenkinek, aki szereti a pörgést icon_exclaim.gif VIVA PARALIA icon_exclaim.gif

# 7064
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69446 Üzenet linkje2008-07-03 00:06:22 

Az, hogy a tengerben medúzák, hínár, kagylók, rákok, halak, tengeri saláták és hasonló dolgok vannak, nem tudom, miért botránkoztat meg bárkit is!
A tenger él és rengeteg organizmusnak, élõlénynek, stb.-nek az otthona...
Valahol valamibõl több van, máshol kevesebb. De ez a természet! És az, hogy a strandok nem egyformán tiszták/"koszosak"... hát ez is a természet és annak jelenségeinek a következménye... vihar, apály, dagály... kihord ezt, azt a partra...
Ja és most nem az ember által "létrehozott" szemétrõl beszélek, hanem a természet "hordalékáról" icon_razz.gif
Inkább örüljünk, hogy van még élet a tengerekben icon_smile.gif!
És míg mi csak "vendégeskedünk" a nagy kékségben, addig nekik az otthonuk, ott élnek és nem csak nyaranta 1-2 hétig!
Számukra mi vagyunk a betolakodók, és természetesen, ösztönösen védekeznek, ha éppen úgy adódik...
Hát alkalmazkodjunk és figyeljünk MI õ rájuk és tiszteljük õket icon_wink.gif

# 7065
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69448 Üzenet linkje2008-07-03 01:00:43 

Petro, mennyire igazad van!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió