Húúúú, felcsigáztál. Egyébként mi is az autóbérlésen gondolkodunk, de meg szeretnénk nézni a Knossosi palotát (leginkább idegenvezetõvel) és el szeretnénk hajókázni Crissi szigetére is, mivel mi vízimádó amatõr búvárok vagyunk.
Eddig mi is apartmanban szálltunk meg Görögországban, ez lesz az elsõ all inclusive szállodás utunk.
Apropó, hova érdemes ülni a repülõn, hogy lássunk is valamit? Oda ülsz, ahova akarsz, vagy elõre kiadják a helyeket?
Köszi a gyors információkat. Mi is néztük azt az apartmat amiben ti voltatok, de az uram azt mondta, nekem jár az a két hét amikor kiszolgálnak. Talán, ha reggeli lett volna bele vágunk, de így a
Porto Bellisariot választottuk. Kocsit szerintem minden helységben lehet bérelni. Vagy nem jól gondolom? Úgy tervezzük, hogy 4-5 napra bérelünk autót és azzal bejárjuk a keleti részt, szervezett úton pedig Knossos. stb. plusz egy hajóút. Sajnos még mindig 50 nap van hátra.
Judithka
Mi is néztük a Porto Belissariót. Nekem szállodák közül ez volt a legszimpibb. Csak a már írt okok miatt mégsem ...
Mindenütt tudtok kocsit bérelni, az tuti. Zsebkuty írta már a Makrys árakat. Szerintem az nagyon drága, de Õ volt ott, Õ tudja mennyibe került. 4-5 napra már egészen olcsó lesz. Fakultatívban volt Knossos, de 40-50 euróért. (most dolgozom, de otthon pontosan megnézem) Szerintem nagyon drága. Kocsival a felébõl kijöttök.
Az 50 nap gyorsan el fog telni, a nyaralás pedig még gyorsabban sajnos.
Húúúú, felcsigáztál. Egyébként mi is az autóbérlésen gondolkodunk, de meg szeretnénk nézni a Knossosi palotát (leginkább idegenvezetõvel) és el szeretnénk hajókázni Crissi szigetére is, mivel mi vízimádó amatõr búvárok vagyunk.
Eddig mi is apartmanban szálltunk meg Görögországban, ez lesz az elsõ all inclusive szállodás utunk.
Apropó, hova érdemes ülni a repülõn, hogy lássunk is valamit? Oda ülsz, ahova akarsz, vagy elõre kiadják a helyeket?
Judit
Judithkának írtam az elõbb a Knossosi véleményem. Chrissire nem mentünk, mert egy magyar házaspár volt, és nem voltak elájulva tõle. (KVALCSINAK IGAZA VOLT!!!!) Õk sem a fakultatívval mentek, hanem Ierapetrán vettek hajójegyet, így felébõl megúszták. (a kikötõben van sok iroda, ott lehet venni.)
Biztos jól fogjátok érezni magatokat a szállodában! Lentrõl nagyon szépnek tûnt!
Kérhetitek, hogy ablak mellé ülhessetek a repülõn, csekkoláskor az Air Slovakia képviselõje magyar, és neki kell szólni. De nagyon gyorsnak kell ehhez lennetek! Mi odafelé a végében ültünk a gépnek, hazafelé pedig közel a szárnyhoz. Jó volt mind a kettõ.
Köszi az infókat, már csak annyi a kérdésem, hogy Ierapetrán helyileg hol érdemes autót bérelni, kell-e GPS a kirándulásokhoz, vagy el lehet boldogulni a papírtérképpel is?
A kirándulásokról meg csak annyit, hogy szerintem mindenkinek az egyéni véleménye, hogy mi tetszik neki, vagy mi nem. Pl. a fõnököm most 1 hónapra az USA-ba megy egy nagy körútra. Nem cserélnék vele, mert engem nem érdekel sem New York, sem a felhõkarcolók, én erre sajnálnám kiadni a pénzt. Inkább elmegyek egy lakatlan szigetre felfedezni, búvárkodni stb.
Hú és még egy nagyon fontos dolog!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy mennyi és milyen ruhát vigyünk magunkkal? Mi általában a fél lakást el szoktuk cipelni a nyaralásra, de eddíg csak autóval, ill. busszal mentünk, ami nem volt korlátokhoz kötve.
Köszi az infókat, már csak annyi a kérdésem, hogy Ierapetrán helyileg hol érdemes autót bérelni, kell-e GPS a kirándulásokhoz, vagy el lehet boldogulni a papírtérképpel is?
A kirándulásokról meg csak annyit, hogy szerintem mindenkinek az egyéni véleménye, hogy mi tetszik neki, vagy mi nem. Pl. a fõnököm most 1 hónapra az USA-ba megy egy nagy körútra. Nem cserélnék vele, mert engem nem érdekel sem New York, sem a felhõkarcolók, én erre sajnálnám kiadni a pénzt. Inkább elmegyek egy lakatlan szigetre felfedezni, búvárkodni stb.
Tõlünk kb. 20 m-re béreltünk autót. Arra vigyázzatok, hogy teljeskörû biztosítás legyen rajta.
A kirándulásokkal kapcsolatban teljesen igazad van! Dél-Krétán van mit felfedezni, mert hál'Istennek csendes, nyugodt hely, nem özönlötték még el a turisták. Remélem 2 év múlva is így lesz még, mert akkor szeretnénk visszamenni Myrtosra.
Hú és még egy nagyon fontos dolog!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy mennyi és milyen ruhát vigyünk magunkkal? Mi általában a fél lakást el szoktuk cipelni a nyaralásra, de eddíg csak autóval, ill. busszal mentünk, ami nem volt korlátokhoz kötve.
Mivel mi stúdióban voltunk, így nem nagyon foglalkoztunk a ruhával. 4-5 rövidgatyeszt, trikót, pólót vittünk. A Ti szállodátok elõkelõnek tûnik, ott biztos így nem ülhettek asztalhoz, ezért ebben nem tudok tanácsot adni.
20 kg/fõig rakhatjátok a bõröndöt. Ferihegyen nem, de Heraklionban ezt komolyan veszik. A túlsúly kilónként 8 euró.
Mióta itt vagytok újra, felpezsdült a topik. A képeket és a beszámolókat nagyon-nagyon várom én is!
Zsebkuty,
említetted Koutsounarit is, az milyen hely volt? Mivel mi ott fogunk lakni, kíváncsi vagyok mindenre, milyen benyomásod volt róla stb. És hogy kocsival kb. milyen távolságra van onnan a többi város? (Idõben, nem km-ben.) Pl. Sitia, Agios Nikolaos stb. Nem tudom pl. Vai mennyi idõ lehet onnan. (Értsd: milyen korán kell kelni aznap, amikor oda akarunk menni. )
Írtátok a vízicipõt is, az akkor szükséges ott a déli strandokon? Még itthon érdemes megvenni, vagy ott is lehet beszerezni?
Van még más hülye kérdésem is. Pl. strandsátrat érdemes lehet magunkkal vinni? Olyasmire gondolok, hogy pl. elindulunk a déli parton Kato Zakros vagy Xeratokambos felé, és ahol megtetszik valami nyugisabb hely, ott lepunnyadunk egy kicsit a parton strandolni stb., és mivel a képeken úgy láttam, hogy árnyék nemigen van, ezért ilyenkor nem lehet rossz, ha kéznél van.
Igazi kis görög halászfalu, fehér-kék házakkal. Nyugodt, nincs zsufi. Gyönyörû tiszta a tenger. Álom szép. Tündéri görögökkel találkoztunk. Egy pici szálloda van csak, apartman, stúdió viszont van néhány. Ha lesz idõm, rakom fel a képeket, videókat, de már dolgozom.
ruhaügyben mi hasonlóan fogunk pakolni, mint ahogy Ti , a kérdésem csak annyi lenne, hogy hosszúnadrág és kardigán egyáltalán nem kell, éjszakára sem? Vagy azért egyet nem árt bepakolni?
Szia noni!Örülök,hogy te is sok infót adsz ki magadból,gondolom,még ti sem nagyon ocsúdtatok fel a sok szépség után???Hát,a turistákról annyit,hogy Makrin biza volt belõlük rengeteg,fõleg angol,svéd,német,bár azért pár magyar családdal együtt fürödtünk az aranyhomokos tengerparton,ha a kedves Fermába készülõk szeretnének homokos partot is látni a szállásukhoz közel,feltétlenül jöjjenek át Makrira,nem fogják megbánni,olyan kristálytiszta a viz,mint a trópusokon,cipõ sem kell,süni pedig abszolút nincs.Remélem,ti azért jobban voltatok,a repülõn nem akartam nyavalyogni a repedt bordám miatt,de ez már off..bocs
ez a Myrtos nagyon jól hangzik, sztem mi sem fogjuk kihagyni a leírásod alapján. Merrefelé van? (Rémlik, hogy már olvastam róla, de most hirtelen nem tudom hova tenni.)
Mióta itt vagytok újra, felpezsdült a topik. A képeket és a beszámolókat nagyon-nagyon várom én is!
Zsebkuty,
említetted Koutsounarit is, az milyen hely volt? Mivel mi ott fogunk lakni, kíváncsi vagyok mindenre, milyen benyomásod volt róla stb. És hogy kocsival kb. milyen távolságra van onnan a többi város? (Idõben, nem km-ben.) Pl. Sitia, Agios Nikolaos stb. Nem tudom pl. Vai mennyi idõ lehet onnan. (Értsd: milyen korán kell kelni aznap, amikor oda akarunk menni. )
Írtátok a vízicipõt is, az akkor szükséges ott a déli strandokon? Még itthon érdemes megvenni, vagy ott is lehet beszerezni?
Van még más hülye kérdésem is. Pl. strandsátrat érdemes lehet magunkkal vinni? Olyasmire gondolok, hogy pl. elindulunk a déli parton Kato Zakros vagy Xeratokambos felé, és ahol megtetszik valami nyugisabb hely, ott lepunnyadunk egy kicsit a parton strandolni stb., és mivel a képeken úgy láttam, hogy árnyék nemigen van, ezért ilyenkor nem lehet rossz, ha kéznél van.
Nálatok, ha jól emlékszem már homokos a part, ott nem muszáj strandcipõ. Kint is lehet kapni egyébként. Valamivel drágább kint úgy emlékszem.
A déli parton vannak fák végig, ahová el tudtok bújni a nap elõl, de talán nem árt ha elviszitek a sátrat.
ez a Myrtos nagyon jól hangzik, sztem mi sem fogjuk kihagyni a leírásod alapján. Merrefelé van? (Rémlik, hogy már olvastam róla, de most hirtelen nem tudom hova tenni.)
Jöttök Ferma felé, Ierapetra és utána van Myrtos. Könnyen megtaláljátok.