Jaaaa!!! Így már értem! Myrtost feltétlenül nézzétek meg! Nagyon jó kis hely. Ha visszamegyünk Krétára, akkor oda.
De szerintem érdemes bejárni kelet-Krétát. Szép és nyugis helyek vannak ott. Észak, mégha talán szebb is (nekem nem az, de ízlések és pofonok), nagyon zsufi. Fõleg Ag. Nikolaos és környéke.
Vaira azért nem mentünk el, mert még a telepített képviselõ is azt mondta, hogy a magyarok, akiket eddig elvitt, mindannyian csalódottak voltak. De Sítia egy kis ékszer. Nagyon szép kis város. Azt viszont nagyon bánom, hogy Spinalongát nem néztük meg.
azért látom ti is a nézelõdösebb fajta vagytok. Mi feltétlen el szeretnénk menni Eloundara és Spinalongára is...Valcsi "kötelezõvé" tette, meg a Tözsér könyv is dícsérte. Várom már a beszámolód, jó, hogy vannak ilyen iróvénával megáldott emberek, mint Te, Valcsi meg Vojandi...mihez kezdenénk nélkületek.. Én is terveztem Vai-t..ezek szerint nem éri meg? és miért? azt olvastam, hogy nem szépek a pálmák...de az 1996-os kiadásban volt.
A viziparkba eljutni kb mennyi idõ? csak, hogy tudjam, hogy az úton az "ott vagyunk már?" kérdésbõl mennyi lesz...
azért látom ti is a nézelõdösebb fajta vagytok. Mi feltétlen el szeretnénk menni Eloundara és Spinalongára is...Valcsi "kötelezõvé" tette, meg a Tözsér könyv is dícsérte. Várom már a beszámolód, jó, hogy vannak ilyen iróvénával megáldott emberek, mint Te, Valcsi meg Vojandi...mihez kezdenénk nélkületek.. Én is terveztem Vai-t..ezek szerint nem éri meg? és miért? azt olvastam, hogy nem szépek a pálmák...de az 1996-os kiadásban volt.
A viziparkba eljutni kb mennyi idõ? csak, hogy tudjam, hogy az úton az "ott vagyunk már?" kérdésbõl mennyi lesz...
Azt hittem én is, hogy a nézelõdõsebb fajták vagyunk, de ezen a nyaraláson elég "kutyaütõk" voltunk ebbõl a szempontból. Vszeg azért, mert 2 éve voltunk nyaralni utoljára, és inkább pihentünk, meg esténként sétáltunk Ierapetrán, meg néha eltévedtünk a városban, a korom sötétben.
Lilla - a telepített vezetõnk - azt mondta, hogy õrült tömeg van Vain, a néhány pálmafa meg már elég kiszáradt benyomást kelt. De el fogja nektek is mondani. Az elsõ napon mindenkinek tart "felhomályosítást".
Szerintem annyi idõ a viziparkba eljutni kb., mint Heraklionban. Durván 2 óra.
meg is tudom érteni...ennyi idõt Göröghon nélkül. Mi nem igen szoktuk megvárni a felvilágosítást, mert olyan kevés az idõ, hogy abból még egy napot "feláldozni" a várásra nem éri meg nekünk. sosem megyünk fakultatívra, azt megoldjuk magunk. Sokkal olcsóbb és sokkal több mindent látok egyedül, mint csoportban. És eltévedni meg jó móka...mi is ezerszer eltévedünk és akkor fedezzük fel a húúúú, de jó hogy láttuk dolgokat.. Heraklion asszem idén kimarad idõhiányában nameg piszok messze is van.
Nagyon drágák a fakultatívok, ebben eljesen igazad van! Az idén pl. Knosszos 56 euro, Spinalonga 53 euro. Kocsit meg - ha több napra bérelsz - felébõl megúszod. És tényleg oda mégy, ahová akarsz.
Sajna elõször voltam Görögországban, de megfertõzõdtem! Nem is értem, hogy tudtam 44 évet nélküle élni?!
te jó isten! ez horror. Ha bérelsz kocsit és csak 2-en vagytok már pluszban jársz. Persze nem mindenki mer vagy tud vezetni, azokra pályáznak. bár, ha valaki tud bármilyen nyelvet, már akkor is olcsóbban megússza, és ugyan azt kapja. Tavaly Rhodos-on voltunk, elolvastam mit kínál az egynapos szigettúra..hát hallod nekünk 4 nap volt mire bejártuk a szigetet..szerinted 1 nap mire elég? abból is bórkostolás és fazekasmûhely volt a két fõ irány... Én 1995 óta járom Göröghont, voltam ezer helyen, de nem lehet megunni...sõõt egyre inkább bele esel, mert mindegyik más, máshogy gyönyörû. Járhatsz máshol, de a szíved mindig vissza fog húzni.
A mi szemünk is gúvadt ezektõl az áraktól! A Gialosban, velünk együtt volt egy magyar pár. Velük együtt béreltünk autót, úgy kirándultunk. Fejenként kb. 15 euróból kijött egy egynapos túra.
Az tuti, hogy minden évben megyünk most már Görögországba! Jövõre Kalymnos, ez már biztos! (lehet, hogy az Aeolus 1 hét Kos, egy hét Kalymnos útja lesz)
Bocsi amiért bele beszélek a levelezésedbe, de ha jövõre Kost és Kalymnost választjátok már jól jártok. Nekem Kos, talán eddigi legnagyobb élményem volt 2006-ban szintén az Aelolussal.
Nyssyrost ne hagyjátok ki. Egyébként mi is Kvalcsi útmutatása alapján , illetve az Uram hallatlan precizitása alapján megszervezett utakat jártuk be. Nem fogjátok meg bánni. Csodás Kos. És még mindig 46 nap. Ezt nem lehet kibirni.
Mint említettem, Vaira mi nem mentünk el, éppen a nagy tömeg miatt. A legtöbb embertõl azt hallottam, hogy tényleg nem éri meg elmenni olyan messzire pár pálmafa miatt. Sítiába sokkal inkább érdemes elmenni. Gyönyörû a parti sétánya és tele van pálmafával. A vár közel sem olyan látványos és nagy mint Heraklionban az erõd, de a kilátás viszont nagyon szép onnan.
Szia Judithka!
Dehogy beszélsz bele! Sõt! Köszi! Tudod egy kicsit azért tipródunk az egy-egy hetesen, mert félünk, kevés idõ marad szétnézni mind a kettõn. Ráadásul szállást sem lehet egy ilyen kombinációban választani. Én már inkább arra hajlok, hogy 12 nap Kalymnos júniusban, és 12 nap aug.-szept. Kos. Ka már lúd legyen kövér, ugye?
De szívesen cserélnék Veled! A várakozásnak is van egy külön fillingje, már ha elõtte vagy...
Azért egyszer érdemes elmenni Vaira, ha nem is fürödni (mert tömeg van), viszont jó kilátás van a dobtetõrõl, szép fotókat lehet készíteni.
Ja, és lehet venni a közelben termõ, pici méretû banánból, nafgyon édes az íze.
Ja így könnyû, 2 x 12nap? hol van ez a munkahely? Segítség én is ott karok dolgozni. Mi 12 napos úton voltunk Koson, de kellett is annyi. Igy is azt mondjuk keveset láttunk, pedig minden nap mentünk, és épp ott fürödtünk a tengerben ahol voltunk.
Judithka