Biztos vagyok benne, hogy a dolgok nagy része nem a tervek szerint alakul majd, de ez nem baj. A tervezgetésben a tervezgetés a jó. Ha meg valamire nem marad idõ, akkor nem marad, inkább majd igyekszünk azt kiélvezni, amire jut.
Általában mi is mindent megtervezünk, kis eltéréssel, de tartjuk magunkat az elõre eltervezett programhoz. Muszály mindent megnézni, mert még olyan sok mindent nem láttunk, így minden évben máshova megyünk. Görögország pedig nagyon nagy. Azt hiszem tényleg nem lehet vele betelni. Egyébként mi is meg vettük a Kréta DVD-t.
Mivel már a tervezgetésnél tudom, hogy nem lesz mindenre idõ, ezért vannak "vastagbetûs" helyek, ahová mindenképp el kell menni, vannak olyanok, ahová szeretnék, de ha nem marad rá idõ, akkor fájó szívvel ugyan, de kihagyjuk. Ilyen pl. a Kournas-tó is...
Noni, ha online leszel lécci írd meg, hogy az autóbérlésnél mit kell fizetni.
(csak az eu/nap + üzemanyag, vagy km díj is van?) Azért vagyok tájékozatlan, mert még sohasem béreltünk autót.
Tudom, a teljes körû biztosításra figyelmeztettél. Remélem, mi is találunk utitársakat, akikkel össze lehet fogni csavargás szinten, mert úgy mégis csak más.
Nem kell csak az autóbérlést fizetni. Te tankolsz, ott fizetsz. Arra kell csak figyelni, hogy annyi üzemanyaggal vigyétek vissza a kocsit, mint amennyivel elhozzátok. Bár ezt is elég lazán kezelik. 1-2 l nem számít.
Heraklionban is van piac, sajnos azt nem tudom, hogy melyik napokon.
Kb. a kikötõben található erõddel szemben van az Augusztus 25. utca. Azon érdemes végigmenni, majd egy kis térre érsz, ahol a Morosíni kút van. Az Augusztus 25 utcával szemben (a tér másik oldalán) kezdõdik a piac utcája, azaz az odosz 1866. utca. Itt minden megtalálható, zöldség, gyümölcs, fûszer, ruha, ajándéktárgy, stb.
Az ierapetrai is hasonló. Egy hosszú utca végig árusokkal. Gáz, hogy csak szombaton van. De a krétai mentalitást látva nem csoda ... A legnagyobb szupermarket is 8-kor nyit csak ki.