Sziasztok!
Vasárnap érkeztem meg Scala Potamias-ról. A Liolios-ban szálltunk meg. Ha kiváncsiak vagytok, akár a helyre, akár a szállásra, szívesen válaszolok.
Szép napot!
Írj le mindent, ami eszedbe jut (negatív - pozitív tapasztalatok a helyrõl, szigetrõl)!
Szia Zany1,
Mi aug. 15-én indulunk Thassos-ra 2 hétre, a Maria apartmanba. Engem minden érdekelne: milyen volt a buszos út, hány órás volt. Milyen volt a szállás, mik a benyomások az idegenvezetõrõl, voltatok-e fakultatív kiránduláson vagy magatok mentetek ide-oda. Merre jártatok, melyik strand tetszett a legjobban, stb, stb. Minden infót szívesen fogadok!
Köszi,
Mandzsi
Mi is augusztus 15-én indulunk Thassosra, csak mi egy hétre és a Melida apartmanba.
Mi tavaly is voltunk Thassoson egy hetet.
A buszút odafele 20 óra volt, de ebbe már beleszámoltam a kompozást is. Visszafele is kb. 20óra volt komppal együtt , de a visszaút sokkal rövidebb lett volna, ha a szerb határon nem kell a busznek +3órát állnia buszkipakolások miatt...
Általában a visszaút rövidebb szokott lenni (olyan 18 óra), de tényleg minden a határokon múlik...
A buszút elviselhetõ, a sofõrök rendesek, korrektek, nem szokott probléma lenni.
Idegenvezetõ (Ági) ott él a szigeten, nagyon jó idegenvezetõ, tényleg felkészült, mi tavaly egy kiránduláson voltunk vele, a sziget körüli autós kiránduláson, nagyon sok helyen megálltunk és hasznos , érdekes információkat tudtunk meg.
Áginál még be lehetett fizetni hajókirándulásra is, de mi erre nem fizettünk.
Ha nem feltétlenül igénylitek az idegenvezetést akkor én inkább azt javasolnám, hogy magatok szervezzétek a kirándulást, mert olcsóbb úgy sokkal.
Lehet pl. autót, vagy motort bérelni, ha több napra bérled olcsóbb.
Skala Potamiából van buszjárat a sziget több részére is. Mi kétszer mentünk be busszal Limenasba, ha jól emlékszem másfél euró egy oda jegy, a busz légkondicionált, nagyon kényelmes, csak nem áll meg a megállónak nevezett helyen , hanem le kell inteni
Kirándulás szempontjából Limenas megér egy teljes napot, más hangulatú mint Sk.Potamia. Ha már ott vagytok menjetek fel a színházhoz és az akropoliszhoz, megéri! Nézzetek szét a városban, a régi kikötõ része nagyon hangulatos. Az árak Limenasban szerintem olcsóbbak, mint Sk.Potamiaban.
Limenaria is megér legalább egy fél napot, mi tavaly itt csak egy órát voltunk, de idén visszamegyünk egy napra az biztos. Nagyon hangulatos hely. Limenarianal állitólag nagyon szép strandok vannak.
A szigeten szerintünk a legjobb strandok: Golden Beach és Aliki.
De állítólag nagyon jó még a Paradise Beach is.
Zsany,
én is várom az idei infokat, ha tudsz pontos árakat autó- és robogókölcsönzésrõl
azt megköszönném.
Én már haza jöttem, juniusban Makryammoson voltunk. Pár infót találsz a fakultatív programokról a 49. old. 726 hozzászólásnál.És itt valahol megtalálod a thassosi honlap címét is /a javítottat/ ott sokmindent megtudsz.Jó utat, szép nyaralást kelike
Sziasztok!
Mi Apollon Travellal mentünk. Az út odafelé 18, hazafelé is 18 óra volt az út, de a magyar határnál álltunk vagy 2 órát a vámosok miatt. Görögországon belül utaztunk 4-5 órát, és végig látni a tengert, így az már élvezetes volt. A kompút úgy fél óra lehetett.
Ági, az idegenvezetõ, nagyon temperamentumos, pörgõs, kézséges. Mi megkértük, és elvitt minket Limenas-ba (neki is ott volt dolga) megmondta, mit nézzünk meg, (Akropolis, Múzeum, Színház) Majd Panagiában kitett minket, ez egy igazi görög falu, szûk kis utcácskákkal, fehér házakkal, és kék ablakokkal, ott van az olivaolaj gyár is. Onnan busszal mentünk vissza Scala Potamias-ra.
A Melida Apartman a központban van, akik ott szálltak meg, nagyon szerették, csak azt mondták, hogy egy kicsit zajos, és nagyon oda hallatszik a harang, ami olyan görögösen, idõtõl függetlenül össze-vissza kongott.
A Maria Apartman egy kicsit messzebb van a tengertõl, de pár perc alatt le lehet sétálni. Viszont az Apartmannal szemben van egy szálloda, egy szép nagy medencével, amit ingyen lehet használni.
Ezen az utcán van egy nagy super market, ahol olcsóbban lehet vásárolni, de olyan nagy különbségek nincsenek a kisebb boltokhoz képest, nagyobb a választék az biztos. Ezen az úton van még egy pékség, ahova reggel érdemes menni, mert hamar elfogy minden.
Minden csütörtökön 19:30-tól a Green Sea étteremben (tengerparton) élõ zenés est van, hihetetlen jó hangulattal, nekünk sokkal élvezetesebb volt mint a görög est. A pincérek táncolnak, hihetetlen hangulata van az egésznek. Ezt csak ajánlani tudom.
Maga Scala Potamias, csak most épül ki, most épülnek az apartmanok, és ide nagyrészt görögök járnak nyaralni. Szerbekkel, macedónokkal nem is nagyon találkoztunk. Magyar se sok van.
Zsany1!
Köszönjük szépen az infókat. Nekem különösen jól jön, holnapután utazom Skala Potamia-ra, a görög zenés vacsit biztosan nem hagyjuk ki!!
Írj még kérlek, árakat is, az sem baj, ha nem pontosan emlékszel, hozzávetõleg érdekelne, hogy kisboltokban ott helyben milyen árak vannak.
Köszi elõre!
Sziasztok!
Rekuc, köszi szépen az infókat! Szuper hogy van a fórumról valaki, aki akkor jön mint mi, még ha egyelõre ismeretlen is. Hányan mentek? Mi ketten. Ezek szerint tavaly annyira tetszett hogy idén is visszamentek? A programokat mi általában saját magunk alakítjuk, nem szeretjük a szervezett dolgokat, inkább robogót bérelünk minél több napra és irány amerre mi szeretnénk. De pl a szigetkerülõ hajókirándulást nem hagynánk ki, már feltéve hogy van teljes szigetkerülés. ?
Zsany,
Köszi szépen neked is az infókat, ezt a zenés estet nagyon jó hogy írtad, ilyesmire már régóta vágytam, de a fakultatívok között szerepelõ görög estrõl mindig csak rosszat hallani...Ez biztos eredetibb lesz. Szuper!
Köszi az infót a medencehasználatról is, errõl nem is tudtam. Na már egyre jobban várom a nyaralást...
Ti merre kirándultatok, mely strandokon voltatok?
Sziasztok!
Sajnos, jármûvekrõl nem tudok semmit, mi nem béreltünk semmi félét. Árakra csak néhányra emlékszem. De leírom azt a párat.
egy 0,5kg-os kenyér 0,90 €
1L tej 1,55€
Kifli 0,3€
Görögdinnye 0,35€
Barack 2,2€
Egy 0,5 kg-os felvágott 3-3,5€
Fánk 1,75€
Ásványvíz 0,6€ (de nem érdemes venni, mert a csapból is az folyik, szószerint)
Képeslap:0,3-0,75€
Étterem:
Garnéla rák 10€
Hal keverék grillezve 12€
Girosz 2€
Girosz tál 4-5€
Szuflaki 4-5€
Görög saláta 4-5€
Tzatziki 2€
Más nem jut eszembe amiben teljesen biztos lennék.
Mi fakultatívon csak a görög esten voltunk, de katasztrófa volt. Már amikor elõvették a szintetizátort sejtettük, hogy nem az az igazi hangulat lesz úrrá, mint ami a Green Sea-ban volt. A zene élvezhetetlenül hangos volt, és mindenki lakodalmas stílusban táncolt a görög zenére. Na és mire sorra kerültél a kajánál már hideg volt.
Ezenkívûl Potamia-ba sétáltunk fel ami 2-3km, nagyon szép volt a tengerre a kilátás, de azon kívûl semmi különleges nem volt. Panagia-ban az idegenvezetõvel mentünk el, (arra volt dolga, és elvitettük magunkat) az egy igazi görög falu, azon ti is át fogtok menni a busszal, meg még Limenasban is voltunk, fent voltunk Akropolisznál és az ókori színháznál, nem egy nagy szám, de azért érdemes megnézni, és a tenger gyönyörû onnan. Megnéztük a múzeumot is, ahol kérdezte a hapsi, hogy hány éves vagyok, meg a kérdezte a húgom is én mondtam neki görögül és annyira örült, hogy féláron beengedte az egész családot. A múzeum szerintem egyébként abszolút kihagyható.
Scala potamiasnak a partja a Golden Beach (3km hosszú), mi annak is homokosabb részén voltunk, a homok hófehér, és nagyon finom. Mi a Green Sea környékén strandoltunk.(Ha lejöttök, majd a szállástól a tengerhez, akkor a tengernél forduljatok balra, és kb 5-8 perc kényelmes sétával) Így legalább tudjátok merre kell majd menni, ha mentek a zenés estre kamerát, fényképezõt vigyetek, ja és azt ajánlom, hogy ne ki a tengerhez üljetek, hanem be a tetõ alá, mert akik kint ültek mindenrõl lemaradtak.
Remélem nem hagytam ki semmit.
Köszi szépen az infókat, nagyon hasznosak! A Green Sea-be a zenés est idõpontjára kell asztalt foglalni szerinted?
Hajókirándulásra nem akartatok menni? Teljes szigetkerülõs, nem tudod?
Mi nem foglaltunk asztalt, de mi már odamentünk este 7-re. Igaz a zenészek, jó görög szokás szerint 8 körül kezdtek bepakolni, de mindenképp érdemes korábban menni, mert amikor a járókelõk, hallották a zenét elég jól megtelt az étterem mindkét része.
Hajókiránduláson sajnos nem vettünk részt, én mentem volna, de a többiek nem. Hallottam jót is rosszat is. Rosszként annyit, hogy nagyon sokan voltak egy kisebb hajón, és így nem volt valami kényelmes, de viszont szép helyeken jártak.
Ha gondolod leírhatom a programot, úgy ahogy mi kaptuk meg az Ágitól.
Szerintem nem megy körbe a sziget körül, mert szerintem idõbe sem fér bele. Mondjuk esküdni nem mernék, de ha az lenne szerintem bele lenne írva a programba.
A hajókirándulás ára 38€ 12év alatt 22€
Ezenkívûl volt még egész napos buszos kirándulás, jeep Safari is, na meg a görög est (nem ajánlom)
Zsany,
köszönöm szépen az árakat is + minden mást, amit tudattál.
Holnap indulunk!
Ígérem, visszajelenzkezek a tapasztalatokkal, hogy az utánunk utazók is kapjanak friss híreket!
Sziasztok!