Nem szerettem volna fájdítani a szívedet, de olyan gyönyörû képek!
Sajnos nem én fotóztam, ezeket úgy linkelem be a netrõl. Ugyan sok felé jártam Görögországban, de Santoríni eddíg kimaradt. A párom nem nagyon szeretne ide jönni nyaralni, mert nem olyan a partja amit mi szeretünk. Én úgy tervezem, hogy amennyiben össze tudok hozni valamikor sok pénzt, akkor 1 hét Santoríni majd egy hét Ios vagy Paros. Így látunk is, de lehet pihenni mellette. Ezek nem olcsó szigetek, így ide gyûjtögetni kell.
Nem szerettem volna fájdítani a szívedet, de olyan gyönyörû képek!
Sajnos nem én fotóztam, ezeket úgy linkelem be a netrõl. Ugyan sok felé jártam Görögországban, de Santoríni eddíg kimaradt. A párom nem nagyon szeretne ide jönni nyaralni, mert nem olyan a partja amit mi szeretünk. Én úgy tervezem, hogy amennyiben össze tudok hozni valamikor sok pénzt, akkor 1 hét Santoríni majd egy hét Ios vagy Paros. Így látunk is, de lehet pihenni mellette. Ezek nem olcsó szigetek, így ide gyûjtögetni kell.
Kedves Valcsi!
Én is azt hittem, hogy miután kicsi ez a sziget elég hozzá egy hét. Mégis a két hét is bizony kevés volt, mert annyi a látnivaló és a szépség. Javaslom olvasd el a beszámolómat és nézd meg a fotoalbumomat és Te is be fogod látni.
Ha Perissába mennétek, annak kifogástalan a tengerpartja. Homokos (igaz fekete) és lassan mélyülõ. Még kisgyerekeseknek is nyugodtan ajánlani tudom. A szigeten az árak meglepõen olcsók. Kb. fele, mint Mykonosé és háromnegyede, mint a szárazföldi Pargáé. Sok óriás szupermarket van a szigeten Lidl, Champion, BIG, Charrefour, stb., de a máshol sincs drágaság. Olyan erõs észak görögországi árak vannak, mint mondjuk Paralián. Pl. Autót 15Euró/ nap-ért tudtunk bérelni, ami extra olcsó, még a szárazföldhöz képest is.
Azért javaslom játsz el a gondolattal és mérlegeld.
Üdv: Josza
Idén biztosan nem megyünk, de jövõre elképzelhetõ. Az árakat amit írsz, tényleg meglepõek, mert bizony a szigetek mindíg drágábbak szoktak lenni, mint a szárazföld.
Még nem volt idõm elolvasni a beszámolód és megnézni a fotókat, de általában mindent elolvasok és megnézek ami érdekel a hellaszon. Santoríni is ezek közé tartozik! Van egy kimondottan Santoríni DVD-m, amit már többször megcsodáltam, így nagyjából tisztában vagyok vele, hogy mennyi szépség van ezen a szigeten. Látnom kell az tuti!
Szia Valcsi!
Mielõtt elutaztunk, sokan riogattak, hogy ingünk-gatyánk rá fog menni. Ehhez képest jó harmadát visszahoztuk a pénzünknek, amit erre szántunk. És nem spóroltunk, igaz nem is szórtuk a pénzt. Semmit nem nélkülöztünk anyagi megfontolásból. Eddig ez a legolcsóbb sziget, ahol jártunk. Nekem is érthetetlen. A tavernákban fõétel 4-8 E, Gyros, suvlaky pitában 1,30-2E. (az 1.30-as kisebb volt, mint a szokásos). Görög sali 5E, Frappé 2-3E, Általában kétszemélyes vacsi itallal, desszerttel (bor- sör)tengerparti tavernában 20E- körül.
Kibírható.
Ezek az árak tényleg nagyon kedvezõek. Egyáltalán nem drágább, mint más. Tavaly Krétán is hasonló árak voltak, ez számomra is megfizethetõ. Nagyon köszi a felvilágosítást, így könnyebb tervezgetni jövõre. Majd finoman gyõzködöm a páromat, hogy jövõre ide menjünk. Igaz, mindíg én döntök, de azért igyekszem figyelembe venni az Õ kívánságát is.
Az úttal együtt 12 nap, de bõven rá van számolva. A szálláson 7 éjszakát töltünk
Athént is megnézzük, ha az odafelé út úgy alakul ahogy tervezzük, és nem épp valamelyik külföldi szerv miatt szivunk.
A beszámolót elkezdtem olvasni, de 1xûen nem jutok a végére, de igyekszem..))))
Végre sikerült elolvasnom:)
Gratulálok!!! Fantasztikus fogalmazások, szinte láttam magam elött az általatok leírt tájakat! Az útikönyv nem írt ilyen pontos és tökéletes beszámolót
Hát az aktív vulkán egy kicsit ijesztõen hangzik.Remélem még jó sokáig alszik
Végre sikerült elolvasnom:)
Gratulálok!!! Fantasztikus fogalmazások, szinte láttam magam elött az általatok leírt tájakat! Az útikönyv nem írt ilyen pontos és tökéletes beszámolót
Hát az aktív vulkán egy kicsit ijesztõen hangzik.Remélem még jó sokáig alszik
Kedves Dzsajni!
Õszintén örülök, hogy tetszik a beszámolóm. Mégjobban, ha hasznos informácókkal tudtam szolgálni, amiket a helyszinen tudtok hasznosítani.
Én azt javaslom, én is úgy csináltam, hogy a fórumon, amit fontos, felhasználható információnak találtam, azt kijelöltem, és egy Word dokumentumba elmentetttem, kicsit szerkesztettem és kinyomtattam. Így létrehoztam egy kis útikönyvet, illetve segédeszközt, ami a helyszínen jártak tapasztalatait tartalmazza. Ott kint igen nagy segítségemre volt. Végül is az igazi útikönyveket nem is használtam, csak ezt. A hajón( Blue Star Naxos) a bárban ki voltak rakva nagyszerû Paros, Naxos és Santorini térképek (reklámhordozók). Cilla szemfüles volt és mindegyikbõl szerzett. Igazán nagyon jó, és pontos. Legtöbbször ezt használtuk. Próbáljátok meg Ti is.
Nyugodtan kérdezz, ha valami érdekel, örülnék, ha jól éreznétek magatokat. Ha még eszembe jut valami hasznos, amirõl még nem esett szó, megírom. Nem lesz semmi gond az úton, ha betartjátok a közlekedési szabályokat. Most , ha figyeled bebizonyosodni látszik, hogy nem a nemzetközi jogsival van baj, hanem a biztosítási zöld kártyával. Azt ha igazoltatnak a többi dokumentummal együtt át kell adni és nem lesz baj.
Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt a fórumon, azonban nagyon nagy segitséget kérnék.
Idén szeretném elvinni a Kedvesemet egy meglepetés-Santorini nyaralásra. Bár végig kutattam a netet amennyire idõm engedi, mégis rengeteg kérdés merült fel bennem.
Mivel mindent nem lehet egy oldalon megtalálni, igy hozzátok fordulnék (tapasztalt Santorini utazok ), hogy adjatok tanácsot a következõ dolgokban:
-Lehet-e olcsóbban találni repülõjegyet az utazási irodáknál?
-Szállások és falvak között melyiket érdemes választani?
-Autót hol érdemes és mennyiért bérelni?
-Egyéb fakukltativ programok mint hajókázás, jetski, ejtõernyõs-hajós vontatás, szamaragolás esetleg búvárkodás van-e és mennyiért?
-Milyen programokra érdemes még felkészülni?
Hirtelen ennyi, bár igy visszaolvasva ez se kevés.... Bocsi...
Ha valakinek van energiája válaszolni, azt nagyon megköszönöm!
Sziasztok
Zoli
Az összes kérdésedre találsz itt visszamenõleg válaszokat.
- repülõjegyre nem tudok választ
- szálláshelynek Kamari vagy Perissa a legjobb (elõbbi nyüzsisebb, utóbbi nem, de utóbbinak jobb a partja)
- autókölcsönzõ rengeteg van, érdemes végignézni jó párat egy esti séta alkalmával, elõfordulnak nagy különbségek is, az átlag ár napi 30 Euro, de pl. most Jozsáik is sokkal olcsóbban fogták ki, a feléért
- jetskit, egyéb vizisporot nem láttam, szamaragolni lehet több helyen is (pl. Kamariból a Mesa Vouno hegyre, vagy Firából le a kikötõbe, vagy Thirassia szigeten fel) általában 5 Euróba kerül.
- Hajókirándulás van a vulkanikus szigetekhez, vagy a szomszédos szigetekre is.
- én nem javaslom, hogy fakultatív programokra menjetek, mert drágák, és ugyanazt meg tudjátok nézni magatoktól is
A vulkánnal beszéltem. Nem fog kitörni, míg ott vagytok.
Hogy te milyen drága vagy!!!!
A pargai földanyánkkal nem tudnál beszélni, hogy ne nagyon mocorogjon amíg ott leszünk??
Ahhoz oda kéne mennünk. De jó volna! Innen nem hallja, amit mond.
Josza nagyon jól szót ért az istenekkel. Egyszer Tassoson elállította az esõt. De komolyan.