Tök jók ezek a képek!
Bocs Kakadu, de tökre úgy láttam, mintha borongósabb lenne az idõ. Én kifejezetten a déli órákban szeretek fényképezni, jó világos van, nekem úgy tetszik a tenger legjobban, mert akkor a nap úgy süti meg, hogy kihozza a kékek árnyalatát, dálután már csak csillog a tenger, nem a színeket adja vissza. Na de szép ígyis-úgyis
Viszont amit hiányolok, hogy a tenger igaz gyönyörû, de nem átlátszó, egyik képen sem! Soha nem szokott átlátszó lenni ott? (Egremni, Porto Katsiki)
de nem átlátszó, egyik képen sem! Soha nem szokott átlátszó lenni ott? (Egremni, Porto Katsiki)
Elvileg erre is jó a polár szûrõ, de ahoz més sok más egybbnek is stimmelnie kell.
Abban különben szerintem tévedsz, hogy délben a legszebb a víz; kora délelõtt vagy kora délután jobban fotózható, mert alacsonyabb lesz a színhõmérséklet, több az árnyék, tehát kontúrosabb lesz a kép, de nagy melegben nagyon párás a levegõ és az rontja a fotók minõségét. Nem véletlenül emlegettük mi itt Kónyúval a hideg frontot; akkor kitisztul a levegõ és ez a fotókon is átjön. De van olyan kép különben amin eléggé átlátszó a víz, pl. az egyik Paxis.
Nagyon tetszik ez a víz is, csak pl. most Myrtoson is ilyen volt a víz a szelesebb idõ után, azt hittem is itt viharosabb idõ miatt olyan a víz, de akkor tévedtem
Kakadu!
A fényképezéshez sajnos ennyire nem értek Nekem csak egy sima gépem van, az ilyen hiperszuper beállításokra nem képes.
Az én képeimen nem érzékelhetõ a déli és délutáni képek különbsége, csak annyiban, hogy a víznek délután nem az a rikitó vad kék színe van
Nem tudja valaki, hogy Prevezába (remélem így írják) melyik légitársasággal lehet repülni? Próbáltam keresgélni neten, de ilyen 100 000 forintos repjegyeket dobott ki a rendszer ... Úgy néz ki lesz 1 szabad hetem, és nem tudjuk hogy hova menjünk repülõvel, 40 ezer+ illeték árban. Lefkadára nem jutok el ennyiért repülõvel??
Mi aug. végén-szept.elején voltunk. A kép szept. 8.-án készült, rajtunk kívül csak egy lakókocsis pár volt a parton. Sztem õk ott vadkempingeztek huzamosabb ideig, mert többször is láttuk a lakókocsit...
Sziasztok! Ismét itt vagyok, és néhány kérdésem lenne.
Kakadu! elolvastam mindkét beszámolódat. Nagyon érdekes és hasznos. Éppen azon gondolkodtam, ha mindegyik fakultatív programra elmennénk, amelyeket a telepített idegenvezetõ szervez,szigettúra, szafari, motorcsónaktúra, Archeon túra, hajótúra a Nidri Starral. Szabadidõnk sem lenne, és csak kötötten azokat a helyeket néznénk meg, ami abban a túrában benne foglaltatik. Mi csak egy hétre megyünk az Apollonnal sajnos.
Ezért kérdezném tõletek, melyik az amire tényleg nagyon érdemes elmenni. Õszintén szólva a Nidri Staros fürdés nem tetszik, beleugrálni a vízbe a hajóról. Nem nagyon szeretnék. Nagyon hamar elrepül majd az idõ.
Kakadu!
A másik dolog, ami most eszembe jutott kérdezzek, az a kompolás. Tervben van, hogy egyik nap átmennénk egy egész napra Kefalóniára. Azt olvastam a beszámolódban, hogy Vasilikibõl indulnak kompjáratok odafelé. Mennyiért és annak hol tudnék utána nézni? De csak onnan, Nidribõl nem? Azért mert ott lesz a szállásunk, és az egyszerûbb volna. Írtad, nem igazán lehet jármûvet kivinni a szigetrõl, és ha leteszem vasilikiben a motrot a bukósisakokkal, azt nem lopják el?( No most az itthono viszonyokból indulok ki, nem tudom, hogy arrafelé milyen egyáltalán a mentalitás stb.)
Kefalóniába érve olvastam, hogy itt van a Myrtos beach, Fiscardot szeretnénk megnézni, ott a világítótornyot, a Melissani cseppkõbarlangot. És valami Drogarati barlang is errefelé van. És még Assosról is olvastam, hogy nagyon szép. Mindezt egy napba jó lenne besûríteni. Messze vannak egymástól, gyalog? Vagy béreljünk valamit?
Elõre is köszönöm válaszotokat kedves fórumosok! Bocsi a sok kérdésért, de annyi minden elõjön...
Nidribõl megy fakultatív hajó Kefalloniára, lehet hogy érdemes azt megpróbálni, habár nem jutsz el annyi helyre mint amennyit te szeretnél.
A kompot nem tudom honnan megy Lefkadáról, majd a többiek segítenek. Én most jöttem haza 2 hetes Kefaloniai utazásról, és ha a szép helyeket meg akarod nézni, kell bérelned vmit. Robogó olcsó, és jó utak vannak. Fiskardo a strandjaival nagyon szép, fõleg Emblissi strand, tõle kb. 20 km-re van Myrtos, gyönyörû, mellette van Assos, érdemes megnézni, de nem jó fürdésre.
Melissani lake a beszakadt tetejû barlang, 7 euró a belépõ, meseszép, az Myrtostól nincs messze.
Ez szerintem 1 napba belefér, és elég közel van egymáshoz, szóval az utazással nem menne el csak 1-2 óra.
Szóval Fiskardo, Assos, Myrtos, Melissani.
Dorogarati barlang szerintem nem nagy szám, mint itthon egy cseppkõbarlang, kihagyható
Ha kell térkép Kefaloniáról, szólj, nagyon jók vannak nekem, árküldöm mailben. Egyébként ezek a helyek Kefalonia fenti részén vannak, ahova a komp is visz.