Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 7186
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71664 Üzenet linkje2008-07-16 00:49:39 

Motorkölcsönzés: Robogó kb. 30 Euro/nap ártól, "B" kategóriás jogosítvánnyal. A 100 cm3 feletti motorok kölcsönzéséhez "A" kategóriás jogosítvány szükséges.
Pericles,ez egy étterem amirõl már sok jót hallottunk!
Hát elég késõn mentek,de azért a Gold Clubot megpróbálhatjátok!Nem tudom olyankor még van e élet!
A Manos Apartmanról én nem tudok sokat ,abban majd segít más!

# 7187
Dinnyebubus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
139 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71698 Üzenet linkje2008-07-16 10:25:13  Válasz a #71660. hsz-ra Előzmény #71660

Matinho

Mi tavaly a Manos Apartmanban voltunk és én teljesen meg voltam vele elégedve, idén is oda megyünk. Azon az utcán található, ami Katerini felé visz, a másik irányban meg pont neki mész a molónak. Nem egy csendes utca, de én még azt is élveztem. A háziak rendesek, én alig láttam õket, a szoba, ahol voltunk tiszta volt, mûködött minden, az erkélyünk nagyon nagy volt. Remélem jól fogjátok érezni magatokat.

# 7188
Süti-87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71729 Üzenet linkje2008-07-16 11:45:26 

Hazaértem Paraliából! Hosszabb beszámoló késõbb!
# 7189
Bartfai
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71736 Üzenet linkje2008-07-16 12:11:15  Ma érkeztünk haza!

Újra itthon!

Szép volt, jó volt, nagyon megérte.

Az ino apartmanban voltunk. Egész nap árnyékos volt az erkély, ahonnan még a tenger is látszott. A szállás teljesen új, megfelelõen felszerelt.

Fura, de tényleg nem lehet a papírt a wcbe dobni, de angol wc van.

Sok mindent lehet itt olvasni paraliáról elsõként a negatív dolgokról.

A szervezés nem a legtökéletesebb. Leginkább nem mondanak semmit, mikor hova kell menni, kit kell keresni. Ezért egy kis Önállóságot igényel, hogy megtaláld a buszodat, mind induláskor, mind a fakultatív programok esetén.

A tengerpart valóban koszos, ha lusta vagy és a sok zombival együtt a templomnál akarsz fürdeni. Sétálj 100-200 métert és egy másik partot találsz, ahol nincs szemét és látszik a tenger alja, mert nem keverték fel a homokot. Ha tömegben akarsz napozni, akkor ne panaszkodj.

Kagylókat nem lehet gyûjteni paralián és igazán élõvilágot sem látsz. Azonban ha elmész fakultatív programokra, akkor abban is lehet részed. Skyathos -on nagyon szép dolgokat lehet látni a tengerben.

Tömeg. Lehet mert Pesti vagyok, de nem tûnt vészesnek. Siófok sokkal durvább. Igaz este a fõutca megtelik emberekkel, de nem kell lökdösõdni. Nincsenek többen a hangoskodók, mint máshol.

Paralián van élet. Választhatsz egy csomó étterem és szórakozóhely között. A kaják viszonylag jó árban vannak és rengeteg különleges dolgot megkostólhatsz. Rákolló 8 e, kutyacápa 8e, muszaka 6e, gyros 1,8 e azonban nem olyan, mint nálunk. Nekem nem jött be. Egy vastag kerek tészta, nem olyan pita, mint nálunk hozzá hús, krumpli és mustár vagy ketchap. Náluk inkább ez burger.

Fekete kagylót lehet enni ingyen is a Caravel hotelben Panosznál.

Internet van igen sok helyen 30 perc 1 e.

Mi ketten 600 e vittünk, mindenre mentünk amire csak futotta 3 szor ettünk étteremben és így is 250 e hoztunk haza. Szóval olcsó az élet kint.

Voltunk kalózhajón, quad túrán, katherinibe, skyathoson mindegyik megérte .

Most éppen hiányzik a görög hangulat. Biztos, hogy jövõre is megyünk.

Mindenkinek jó nyaralást.

# 7190
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71743 Üzenet linkje2008-07-16 12:41:36  Re:

bartfai írta:
Újra itthon!

... gyros 1,8 e azonban nem olyan, mint nálunk. Nekem nem jött be. Egy vastag kerek tészta, nem olyan pita, mint nálunk hozzá hús, krumpli és mustár vagy ketchap. Náluk inkább ez burger...

Pont ez "A GYROS"! Hisz' õk már csak tudják... icon_rolleyes.gif
Azért szerintem lilahagyma és paradicsom is volt benne icon_wink.gif

Amúgy nekem jobban bejön, mint a "magyar girosz", amibe mindent beleraknak, össze-vissza tucsog mindenféle salátaöntettõl... icon_confused.gif

Ez kicsit olyan, mintha õk mindenféle tengeri herkentyûbõl csinálnának gulyáslevest...

És a tehéntejbõl készült feta sem FETA icon_rolleyes.gif

# 7191
Csöppvagyok
Aktív fórumos
Aktív fórumos
280 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71748 Üzenet linkje2008-07-16 12:56:08 

Micsodaa??Az aztán az igazi gyros!Én már komolyan rosszul vagyok ezektõl a magyar utánzatoktól...Múltkor Balatonon ettem egyet,és uhh.. icon_biggrin.gif Pedig már megfogadtuk barátnõmmel,h gyrost csak és kizárólag Görögországban,mert az itthoni elég illúzióromboló...
Szóval szerintem elõször a görög gyrost kellett volna megkóstolnod,és akkor most a magyar nem ízlene... icon_biggrin.gif

# 7192
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71749 Üzenet linkje2008-07-16 13:11:14 

Én most szombaton ettem legutóbb magyar gyros-t Keszthelyen...
A hús (vagy mi) iszonyatosan vacak és kevéske volt, egy rakás káposztával tömték tele, abból persze volt fehér és lila is (na ez hogy kerül gyros-ba icon_rolleyes.gif ) aztán egy fél szelet paradicsom, vöröshagyma és valami iszonyatosan sós, fokhagymás öntet...

Ha a hús nem lett volna gyros fûszerrel ízesítve, eszembe nem jutott volna, hogy mit is eszek icon_smile.gif

# 7193
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71753 Üzenet linkje2008-07-16 13:34:00 

Nekem a kinti jobban ízlett, mivel a pita+a sültkrumpli jóllaktatott icon_smile.gif
párom itthon hangoztatta, h. õ minimum 2-t eszik egy alkalommal, de õ is csak 1-et bírt icon_smile.gif
mondjuk kint hiányzott a jól megszokott török gyrososunk a nyugatinál icon_lol.gif

# 7194
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71771 Üzenet linkje2008-07-16 14:23:36 

Süti ne feledd a beszámolót! (már jobban várom a hazaérkezõk infóit, mint a karácsonyt icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif )
Bartfai köszönjük a beszámolót! Üdv kis hazánkban icon_exclaim.gif
Azért én még kérdeznék, ha nem gond: icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
-Melyik étteremben ettetek?van-e olyan amit ajánlanál?
-A Quad-túra milyen napokon van?Panossal mentetek?mennyibe került?
-Fakultatívon az Apollonnal voltatok vagy helyi irodával?
-Buliban voltatok-e valahol?
-Medúzát láttál-e?

Köszi a válaszokat!

# 7195
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71774 Üzenet linkje2008-07-16 14:26:41 

Láttam, hogy írtatok errõl a telefonos dologról. De már nem tudom, hogy ebbe a topikba vagy máshol. De mintha azt olvastam volna, hogy van kedvezõbb kártya, mint amit a super marketekben árulnak 3 vagy 4 euróért. Jól emlékszem?és mi a kártya neve???
köszönöm icon_exclaim.gif

# 7196
Fundy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71777 Üzenet linkje2008-07-16 14:34:53 

Kalimera!

Sajna újra itthon icon_cry.gif
Pár órája értem haza: Grand Tours - Billy's apartman (Caravel mellett)
Írjatok, megpróbálok segíteni.
Majd jön a beszámoló és a képek is, csak hát holnap már dolgozok....... icon_eek.gif

# 7197
Zsebike84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71786 Üzenet linkje2008-07-16 15:03:44 

Solyci, Estella!

Köszi az infókat!

# 7198
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71796 Üzenet linkje2008-07-16 15:31:11  Válasz a #71774. hsz-ra Előzmény #71774

Estella!

Errõl a telokártyáról nekünk is beszélt az idegenvezetõ. Azt mondta, h. 5 euro és kb 1 órát lehet beszélni a hazaiakkal vezetékesen. ha mobilt hívsz, akkor az már jócskán kevesebb.

# 7199
Fundy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71799 Üzenet linkje2008-07-16 15:36:40 

3 € kártyát nem érdemes venni, mert a kártya hátlapján lévõ kódot bekell ütni (persze a leírás görögül van), utána még egy kódot, közben meg már vonja az egységeket!

4 € kártyával max 15 percet tudtam beszélni-> vezetékest hívtam!

# 7200
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71804 Üzenet linkje2008-07-16 15:55:24 

Fundy,Bartfai,Süti-87 üdv nektek itthon!Bartfai,ez aztán a beszámoló!Köszönjük!!!
Estella!Ha gondolod bemásolom amit egyszer Pöpi írt le részletesen!"A telefonkártyát , amit utdok: Talk Talk a neve, narancssárga aszzem az 5 euros változata. Tuti te fizeted a hívás árát, nem terheli semmi a hívott felet. Van még egy fajta telokártya, annál is "betárcsázós központot felhívós" rendszer van, de az már mikor a központi számot hívod, akkor vonja le a pénzt, a Talk Talk pedig csak akkor, ha a kívánt számot tárcsázod. Rendes telefonkártyát (egységeset, aminál csak bedugod a gépbe) sztem nem érdemes venni, mert nem elég semmire...
A talk talk-nál van egy PIN kód, meg a központi szám. Felhívod a kp-ot, ott elkezd egy gép-néni beszélni, 1-es gomb asszem görögül 2-es angolul hallod az infót, de tök mindegy, ugyanazt mondja: írd be a Pin kódot, aztán a telószámot a végén pedig egy kettõskeresztet. Ennyi. Aztán pár másodperc és csörög is.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 479 480 481 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu