Voltam, de rossz helyen kezdtem (Paralia). Igaz, 6 évvel ezelõtt volt, és pont az igazi görög hangulat hiányzott. Idáig filmekbõl, leírásokból mazsoláztam a feelinget.
Na de majd ezután....
hú...ez gyönyörûen néz ki....nem tudom eldönteni, hogya érdemes-e kimenni. mert ugye a képek mindig csak a szépet mutatják... ez legalább olyan dilemma, mint Vai...
Ma bevásároltam az intersparban. A follow me sorozatban akciósan megvettem Krétát, és a görög szigeteket (Parga, Lefkada, Korfu). Ja és vettem még Athént, Korinthost, Thessalonikit bemutató útifilmet. Még nem néztem bele, de Görögországról szólnak, úgyhogy biztos gyönyörû!
Még 37 nap és irány az ígéret földje!
Tegnap befizettem a fennmaradt összeget az utazási irodában. Sajna ebédszünetben mentem, így az 1 szem ügyintézõ az állandó telefoncsörgések mellett nem tudott velem beszélgetni, így abban maradtunk, hogy 1 héttel az indulás elõtt bemegyünk, ideadja a részvételi jegyeket és akkor felvilágosít minden tudnivalóról.
Noni, hogy öltözzünk a repülõre? Mikor kell szólni, hogy vegetáriánusok vagyunk?
Még 37 nap és irány az ígéret földje!
Tegnap befizettem a fennmaradt összeget az utazási irodában. Sajna ebédszünetben mentem, így az 1 szem ügyintézõ az állandó telefoncsörgések mellett nem tudott velem beszélgetni, így abban maradtunk, hogy 1 héttel az indulás elõtt bemegyünk, ideadja a részvételi jegyeket és akkor felvilágosít minden tudnivalóról.
Noni, hogy öltözzünk a repülõre? Mikor kell szólni, hogy vegetáriánusok vagyunk?
"Mikor kell szólni, hogy vegetáriánusok vagyunk? "
Mi is egy héttel elõtte tudtunk meg mindent. Nyugi, minden rendben lesz!
Mi odafelé kicsit túlöltöztünk, de visszafelé már rövidgatyeszban és trikóban jöttünk. Voltak, akik azt mondták, hogy hideg van a repcsin. Na ezt nem tapasztaltam.
Én sem eszem húst, de a repülõn megettem a szendvicset. Igaz, csak egy vékony szelet szalámi volt benne, de nem tudtam kibányászni belõle.
csak még egy és nem utolsó kérdés...Agios Nikolaoszról készültek olyan magaslesi képek, amiben a tó és a környék is szépen benne van. Ti tujátok, hogy azt honnét lehet látni? útról vagy valami speckó helyre kell felcaplatni érte?
Sajna, de erre a kérdésedre nem tudok biztos választ adni, mert mi nem mentünk fel olyan helyre, hogy magasból lehessen fotózni. Túl sokan voltunk és a fiatalok nem bírták a strapát. Kritsa, Elounda, Spinalonga után mentünk Agiosz Nikolaoszba és addíg az ifjúság kidõlt a döglesztõ hõségben. Nekik csak a kaja volt a lényeg már és egy pihenés. Sajnálom, mert én szívesen felvonszoltam volna magam a párommal egy klassz helyre, ahonnan be lehet látni a belsõ-tó környékét. A kép (nem az én képem) tanúlsága szerint van ilyen pont. Valahol arra felé mi is egy dombtetõn parkoltunk, de nem kerestük meg az ideális fotózásra alkalmas helyet.
Talán ez a fotó segít, hogy merre induljatok majd.
Sziasztok!
Sajna még 37 nap az utazásig. Valcsi képeit nézegetve nem tudom irigykedjek, vagy örüljek, hogy majd én is részese leszek ennek a gyönyörnek. Már csak az tartja bennem a lelket, hogy minden nap olvasom a topikot, az újdonságokat.
Judithka
Ez valami csodaszép! Az ember nem is hinné el, hogy ennyi gyönyörû hely van ezen a szigeten. Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel más a hangulata Krétának, mint mondjuk az észak görögországi régiónak. Szigeten most járunk elõször, Kréta már hosszú évek óta a dédelgetett álmom.....
Most egy jótündér teljesítette a kívánságomat és csiribí-csiribá.......