Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1636
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Editszabo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71828 Üzenet linkje2008-07-16 18:04:29  Válasz a #71596. hsz-ra

Szia,

Igen azért vagyok ezzel így ( gyorsabban oda érni) mert csak 1 hetet leszek Tolóban és Atént, Mükénét,Epidoavrost,Hydra-Porost is szeretném látni persze úgy hogy fürödjek is a tengerbe..
Elég nehéz lesz bezsúfolni.
Szeretek egyénileg tervezni mert akkor így nem vagyok csapathoz és idõhöz kötve annyira mint ha fakultatívval mennék.

Üdv:editszabo

# 1637
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71845 Üzenet linkje2008-07-16 18:53:35 

Miis egy hetet voltunk, igaz görögországban többet

Ezeket a helyeket mind megnéztük még kirándultunk is fel a hegyre többször béreltünk motorcsónakot, Nafplioban voltunk többször is mégis tudtunk eleget fürdeni.

Porost ezen a hajóuton nem látod csak Hydra Spetses van benne de jó is olvastam, hogy három szigetet végigjárva korábban mennyire kellett rohanni.

Mi sem a fakultatívval mentünk hanem bementünk a pékség mellé és megkérdeztük, hogy másik nap mehetnénk-e

De erre sajnálni az idõt ami külön élmény, hát nekem elég fura hozzáállás.
Fõleg hogy sokszor delfinek kisérik a hajót csodálatos tájakon mentek és fantasztikus vitorlásokat szigeteket lehet látni. Ezen idõt spórolni hát nemtom, egy szárnyashajónál ahol kise lehet ugye menni sokkal jobb.

Szinte olyan mintha saját yacht-od lenne, legalább akkora élmény ad magában mint Hydra.

Én ha tehetném és remélem tehetem biztos megint ugyanígy megyek...

# 1638
Katyus
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71862 Üzenet linkje2008-07-16 19:39:25 

Sziasztok!
Lehet, hogy már volt szó róla, de sajna nem találok arról infót, hogy a Stavrosban van-e légkondi... negyedszer megyünk Görögországba, nem kellett mindenhol a légkondi, de volt, ahol befizettünk rá, mert irdatlan hõség volt... Gondolom Tolóban sem árt a hûsítés...

# 1639
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71890 Üzenet linkje2008-07-16 21:04:26  Re:

Breki1 írta:
Szárnyashajó Athénból indul és kb másfél óra alatt lent van

Szembõl pedig vizitaxival Ermioni-ból lehet átmenni

De nemis igazán értem, a hajóút ugyanúgy hozzátartozik az élményhez
és vétek kihagyni.

Én csak azért gondolkoztam más úton mert szeretnék több napot ott eltölteni.

Na, azért a helyzet ettõl bonyolultabb! icon_rolleyes.gif Jár hajó Athénbõl, Porto Heli-bõl és Ermioniból és még Porosból is. A menetrend megtalálható a GTP honlapján. Van járat, amelyik végigmegy Athéntõl Porto Heliig és vissza. Elvileg el lehet menni Toloból busszal Valamelyik induló állomásra és hajóval menni egyik szigetrõl a másikra, utána buszal vissza. Elvileg, mondom, ugyanis olyan a menetrend, hogy ez nem jön össze! Legjobb a szervezett hajókirándulás, ha nincs kocsi! Porosra is rámegy egy nap busszal, hajóval! Szelektálni kell, kinek mi a fontosabb.

A vizitaxi az más! Korábban írtam róla képpel együtt. Megfizethetetlen! a "szembõl" az stimmel, csak az nem Ermioni, hanem a képen is jelölt Hotel után egy kikötõ a pusztaságban egy fogadóval, parkolóval, ahol ki van írva a telefonszám, amin lehet hívni. Lehet hívni a Hotelból is.

# 1640
Editszabo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71928 Üzenet linkje2008-07-17 07:29:25 

Igen lehet hogy jobb lesz a hajóval megyünk ezekre a szigetekre.

Tudom milyen élmény hajóval ,komppal utazni már többször próbáltam.( kb 4 alkalommal),csak azért gondoltam a százazföldi megoldást hogy esetleg más helyen is megálljunk szétnézni menet közben....

# 1641
Bridzs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
389 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71958 Üzenet linkje2008-07-17 10:11:28 

Valaki esetleg tudna ajánlani egy igazi finom görög étel specialitást, ugyanis tavaly bele estünk abba a hibába barátnõmmel, hogy csak tengeri herkentyûket ettünk (nagyon szeretjük, sõt imádjuk )és meg sem kostoltunk igazi görög specialitásokat, szóval valaki esetleg ajánlhatna nekem valamit.....
# 1642
Bridzs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
389 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71963 Üzenet linkje2008-07-17 10:13:08 

Lehet ezt nem ide kellett volna írni, sorry ha nem .....
# 1643
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71969 Üzenet linkje2008-07-17 10:23:46  Válasz a #71958. hsz-ra Előzmény #71958

Szia Bridzs!

Itt olvashatsz nagyon sok görög ételrõl! Kedvedre válogathatsz a jobbnál jobb ételekbõl. icon_biggrin.gif

http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=60&start=1635

# 1644
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71972 Üzenet linkje2008-07-17 10:27:47 

Azért a már itt többször említett "halvendéglõst" ki ne hagyjátok! icon_smile.gif
# 1645
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71982 Üzenet linkje2008-07-17 10:54:51 

Itt a fóruma.
http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=71977#71977

Mióta itt megkostoltam az igazi Tzazikit otthon is sokszor készítek és a vendégek általában azt mondják, hogy jobb mint a boltban kapható.

Mert nemtudom tudjátok-e, hogy pluszban és lidlben szoktak görög hetek lenni mikor pl lehet kapni pita-t vagy tzaziki-t. Én tegnap is tzazikis földimogyorót ettem.

De tzazikiben a saját készítésû még jobb (a boltban kapható is finom azért)

# 1646
Bridzs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
389 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71990 Üzenet linkje2008-07-17 11:14:35 

Köszönöm szépen:-)

Most megint lesz mit böngésznem...

Annyi mindent tudok már Toloról, már nem tudok mit kérdezni, úgy érzem teljesen felkészültem ill. felkészítettetek az útra.....
Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat....

# 1647
Bravery
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#72046 Üzenet linkje2008-07-17 16:02:24 

Helló minden Toloba készülõnek!

Mi tegnap este értünk haza, rengeteg élménnyel gazdagodva. Sajnos, csak egy hetünk volt, és oly sok a látnivaló a környéken, hogy nem is tudtunk minden tervezett kirándulást belezsúfolni.
Mi is a fórum által próbáltunk felkészülni a nyaralásra, de néhány itt olvasott dolgot cáfolnom kell.
1.) Igaz, hogy a Viaros apartman a dombon van, de tele hassal sem okozott problémát a feljutás, úgyhogy aki oda megy, egy percig ne aggódjon a magaslat miatt. Mi speciál örültünk is neki, hogy nem a fõút zaját kellett hallgatnunk, a kilátás pedig fantasztikus!
2.) Nem értem, szegény Mártit miért kellett szapulni. Mi vele voltunk az athéni és a mykenei kiránduláson, és semmi problémánk nem volt vele. Kedves lány, nyugodtan fordulhattunk hozzá a kérdéseinkkel, kéréseinkkel.
Mindenkinek javasolom, aki fakultatív kirándulásra megy, hogy szerezzen be egy jó kis kalapot. Elõször ódzkodtam a gondolatától, de be kellett látnom, nagy szolálatot tett abban a hõségben.
És még valami. Aki szuper kiszolgálást szeretne, feltétlenül térjen be az ARCADIA tavernába!!! Ízletes és bõséges a kínálat, és az árak sincsenek elszállva. A hely nagyon hangulatos, vacsora közben a tenger csaknem a talpunkat mosta. A felszolgálló srácokról pedig ódákat zenghetnék. Sajnáltuk, hogy nem rögtön az elsõ nap fedeztük fel. Sok éttermet kipróbáltunk, de ez volt az egyetlen, ahol nem rögtön a felszolgáláskor "dörgölték" az orrunk alá a számlát.

Nem akarok senkit untatni a tapasztalatainkkal, de ha bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok.

H.apci!
Ha a sajátod az Agamemnon maszk képe, és ha küldök mail címet, átküldenéd nekem? Én nem mertem venni a bátoságot, hogy a múzeumban lefotózzam. Elõre is köszönöm!

# 1648
Bravery
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#72047 Üzenet linkje2008-07-17 16:08:16 

Ja, és egy nagyon fontos infó! Aki mûemlékekhez, múzeumokba tervez kirándulást és van diákigazolványa, vigye magával!!! Ennek birtokában ugyanis a belépés ingyenes!
Roppant mérges voltam, amikor ezt megtudtam, 40 euro-t spórolhattam volna...

# 1649
Bravery
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#72051 Üzenet linkje2008-07-17 16:22:36  Válasz a #71958. hsz-ra Előzmény #71958

Szia Bridzs!

Musaka-t ettünk (ez húsos, rakott padlizsán), és mindkettõnknek nagyon ízlett. Fõleg az Arcadia tavernában, mert ott kevésbé volt olajos.
A párom több helyi ételt is kipróbált, és egyiket sem bánta meg.
Pl. suvlakit (nyársra tûzött grillezett húskockák), semmi extra, kicsit másabb a fûszerezése, mint azt a magyar megszokta.
Húslabdákat paradicsomszósszal (ez nagyon bejött neki - sültburgonyával tálalják).
Paradicsomlevest (köze nincs a magyarok által ismert paradicsomleveshez, és a betûtésztát se keresd benne icon_lol.gif - ez inkább érdekes volt, mint õrült finom)
Végül töltött szõlõlevelet (talán kinézetre a mi töltöttkáposztánkhoz hasonlít, de ízre teljesen más). A tölteléke rizses-húsos, és valami savanykás szósszal tálalják. Nem tudom, mi volt az pontosan, engem leginkább borsodóra emlékeztetett.[/b]

# 1650
Busmann
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#72057 Üzenet linkje2008-07-17 17:27:46 

csa

faku árakat leirná valaki aki tudja?
köszönöm szépen

ui még 25 nap